Ellenzékiek, szerintetek Orbán miatt hanyatlik a német és többi nyugati ország gazdasága is ha már a magyar árakat ráfogjátok a libbant szankciós politika helyett?
Sokat jártam külföldön, bár ez nem tudom hol releváns, mivel korábban sem láttam nagy különbséget pl. Budapest és egy német nagy város között ,de nem is erről beszélünk most, hanem arról, hogy télen ha nem változik a libbant politika a szankciókra akkor a német gazdaság elég keményen elkezd majd zuhanni ami sajnos a magyar gazdaságot is érinti.
Kérdező, kicsit gondolkodj, és helyezd kontextusba a következő tényeket:
1. az elmúlt 12 év Orbáni "unortodox" gazdaságpolitikájának egyik eleme az volt, hogy a forint árfolyamát alacsony kell tartani, mert ez vonzóbbá teszi az országot a multik szemében
2. erősen importorientált ország vagyunk
Segítek összerakni a két tényt.
Ha gyenge a forint, akkor több forintot kell fizetni adott mennyiségű külföldi valutáért, és mivel erősen importorientált ország vagyunk, és mivel az importtermékekért külföldi valutával fizetünk, ezért - gyenge forint esetén - drágábban jutsz hozzá az importtermékekhez. És nem csak te, hanem a cég is, aki importalapanyagokból süt, főz, állítja össze az árut.
Azaz, ha gyenge a forint, akkor minden drágább. Márpedig a Fidesz folyamatosan gyengén tartotta a forintot, és most már cseszhetjük, mert nem is tudjuk visszahozni.
Amikor valaki leír egy hazugságot tényként az különösen érdekes.
De hát ilyenek vagytok ti hazaáruló lipsik
"De hát ilyenek vagytok ti hazaáruló lipsik."
Amikor elfogynak az érvek... :D
Milyen érvek? Mikor a világ egyik legjobb miniszterelnökét a magassága alapján ítéltek meg?
Karácsony vékony és magas, biztos jó vezetője lenne az országnak :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!