Mióta lett ennyire debil ez az ország, hogy senki nem tud angolul megszólalni és egy színes bőrűt kvázi leprásnak néznek?
https://www.youtube.com/watch?v=9PgxNEimQhk
Azt írja a description, hogy a Balatonnál van, de az egész videó kész cringe.
A lángost eladó nő kvázi a kevébe ba***a a hideg lángost meg az aprót és hülyének nézi, mert ő maga angolul semmit nem ért.
Ez a csávó egy youtube vlogger és tök jófej és nyitott, de elég megnézni az egész videót, hogy rájöjjön az ember mennyire elcseszett országban élünk amúgy.
Egyik kasszás/eladó minimál szinten se tud gügyögni angolul. Úgy néznek rá, mint valami űrlényre miközben nem Mucsaröcsögén jár hanem elvileg a Balaton térségében, ahol azért elvárná az ember, hogy az eladók angolul minimális szinten tudjanak németül meg nyilván kommunikációképes szinten.
Azt hittem csak kelet-Mo.-on vannak ilyen migránsriogatásra alkalmas idegennyelvi analfabéta emberek, de úgy látszik tévedtem és nyugaton is ugyanaz a szellemi mocsár jellemző.
Mindig a híres magyar vendégszeretettel jönnek, aztán 40 felett kb. senki nem tud egy értelmes angol szót se kinyögni, nemhogy normálisan kiszolgálni egy külföldit.
Nem rohadt ciki ez a magyar turizmus szempontjából? Hogy várhatjuk el így, hogy külföldiek felvirágoztassák a magyar turizmust és így milyen jogon követelünk magunknak nyugati fizetéseket?
Ez egy hamis kérdés, mert eleve igaznak és elfogadottnak tartja a benne megfogalmazott állításokat. (Állító kérdés)
Én pl. személy szerint tudok angolul, és mindennap több „színes bőrűt" szolgálok ki a boltban ugyanolyan részlesen és udvariasan, mint a helyi lakosokat. A pénznek ugyanis nincs színe vagy szaga. És nem irtózom semmilyen színű embertől. Sarga, barna, fekete, kékre tetovált férfi/nő/más...
Ellenben napokig tudnám sorolni az echte magyar, topa, bugris vásárlókat, akik gyógypedagógusnak hisznek engem, továbbá élő lexikonnak, és ha tud ak is olvasni, NEM FOGNAK. Velük sem vagyok sokkal türelmesebb, mint az egysejtű, magyarul nem beszélő, gugli fordítózó, évek óta Magyarországon élő „helyi” lakosokkal.
Azok a fiatalok, akikkel napi szinten érintkezem, többségében tudnak angolul; inkább az ötvenes korosztállyal van hiba ezen a téren. Ezek persze csak saját tapasztalatok, semmiképpen sem számítanak reprezentatív közvélemény-kutatasnak.
Senki nem nézte "leprásnak" a srácot. Mindenki kedves volt vele és segítőkész a maga módján. (Talán mondott is valamit, hogy kedvesnek találta az embereket, amikor köszöngetett a járókelőknek.)
Az igaz, hogy nem beszélt senki angolul, de mégis kapott lángost, kávét, kefirt, sőt utólag sajtot is a lángosra. Megértették, ez a lényeg. A bőrszín meg tényleg nem tudom, hogy jön ide. Egyszerűen egy turista "külföldiül" beszélve, kamerával járkált végig, ez egy főként helyiek által látogatott piacon nem mindennapos.
Ő sincs rossz véleménnyel hazánkról a videói alapján, sőt... Ezért kár volt "ledebilezni" egy egész országot.
Mióta van ennyi ember, aki nem akar háborút.
Nemrég még másfélmillió fiatal akart megszavazni egy olyan pártot, aki embereket végzett volna ki, és háborút csinált volna romániával.
Ez a jobbik volt, akik még 7-8 éve nyiltan kijelentették, hogyha rajtuk múlna kivégeznék a politikusokat, és bevezetnék a sorkatonaságot.
A sok empatikus fiatal meg megszavazta a mádodik legnagyobb pártnak.
Csak egy pszichopatának van annyi öntudata, meg esze, hogy átérezze az eredményt, és ne szavazzon ilyen pártra.
A sok empatikus átlagember megszavazná simán, akik miatt milliók halnának meg.
Ja, meg autistának kell lenni.
Aki azzal üti ki másoknál a biztosítékot, hogy gondolkodik.
Ráadásul logikusan.
Az átlagember attól átlagember, hogy logikátlan érzésekre hagyatkozik, és pillanatyni logikátlan gondolatokat, és döntéseket követ.
És tömegesen döglenek meg, és vezetik egymást a nyomorba.
Kedves kérdező és többi fiatal! Ti sem úgy születtetek, hogy beszéltek angolul. Meg kellett tanulnotok. Szerencsétekre, nektek már volt, van erre számos lehetőségetek, rengeteget fejlődött a nyelvtanítás, kibővültek a lehetőségek. Az iskolákban is nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvtanításra, sőt, már az óvodákban is van erre mód, külföldi nyaralásokra járhattok, itt is sok külföldivel találkozhattok, beszélgethettek, külföldre járhattok tanulni ösztöndíjakkal, számtalan filmet nézhettek angolul otthinról vagy bárhonnan...
És lenézitek azt a generációt, mely ezeket a lehetőségeket megteremtette számotokra, bár nekik maguknak nem volt ilyen kedvező helyzete.
Gratulálok....
Tudjátok, a papám még iskolázatlan földműves volt, és az volt az álma, hogy a gyerekei, unokái tanult emberek lesznek. Azok lettünk, egyetemet végeztünk. NAGYON durva lenne, ha ezek után lenéznénk őt az iskolázatlansága miatt.
Az utolsó tökéletesen látja a helyzetet.
Nem azt mondom, hogy az angol nyelv nem fontos, de sokan már átesnek a ló túloldalára. Az idősebb generációnak egyáltalán nem volt világnyelv az angol a keleti blokk idején. Később meg (kevés kivétellel) nem állnak neki egy nyelvet tanulni, mert papíron sokan beszélik, de a környezetében senki. Egy átlagos fiatal sem kezd el mandarin kínait tanulni szabadidejében, pedig azt is sokan beszélik, pont emiatt. Ezért nem szabad lenézni senkit.
Az angolra én inkább úgy tekintenek, mint a középkorban a latinra. Bizonyos szakterületeken és tudományterületeken nagyon jól hasznosítható, ha valaki akár csak olvasás szinten megérti. Viszont az a jelenség kicsit zavar, hogy magyar nyelvterületen egy-az-egyben átveszünk angol szavakat, kifejezéseket csak azért, mert menő - elnézést, "cool". Miért mond bárki olyat magyar szövegkörnyezetben, hogy "Oh, my god!" mikor annyi magyar indulatszó létezik? - a gyerekbaráttól az egész vulgárisig. Jó példa erre a kérdésben ez a mondat:
"Azt írja a description, hogy a Balatonnál van, de az egész videó kész cringe."
Jó, én is használok néha ilyesmit szakmai okokból, de igyekszem csak olyankor, ha nincs magyar megfelelője. Szoktam persze "commitolni", "mergelni" és társai, de leginkább azért, mert ha azt mondom, hogy "összefésültem két ágat", akkor sokaknak valami kerti gereblyézés juthat eszébe. :)
De eltértem kicsit a tárgytól.
"A bőrszín meg tényleg nem tudom, hogy jön ide."
Én igen. Az átlag magyar, mint a kérdező, rögtön a lincshangulat keltésével kezdi. Sokáig azt hittem, csak én látom úgy, hogy itt, aki nem veled van, az ellened van, de azért többen megfogalmazták már ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!