Nem merek megszólalni angolul, ha tudom, hogy az illető nálam jobban tud angolul, mert félek, hogy megszól, hogy ez nem így kell, rossz a kiejtésed (volt már ilyen) stb... Hogy kezeljem?
Én 7. éve élek angol nyelvterületen.
-hozzá vannak szokva, hogy valakinek cifra akcentusa van, mert sokkal több féle ember, több féle háttérből érkezve beszéli az angolt mint mondjuk a magyart.
Egy jó kis vidéki ír akcentushoz képest tuti a határba se leszel, pedig ők anyanyelviek.
-azért szól, hogy segítsen. Habpróbálod megérteni a másikat, te is visszakérdezel, igaz?
Azt javaslom, hogy śzard le ki mit gondol.
Tuti lesz pár kellemetlen szitu, amikor nem a megfelelő szinonímát használod, de ez a tanulás része.
En mindig megkoszonom, hogy segitenek javitani a tudasomat. Neha vissza is kerdezek, hogy igy jo, vagy amugy jo. Es tenyleg tanulok, es tenyleg megkoszonom, hogy segitenek.
Amugy a #3-as irta meg a tokeletes valaszt!
Én még örülnék is neki,mert sokkal könnyebb úgy tanulni,ha van,aki kijavít.
Mikor kimentem külföldre dolgozni ,pont ez volt a legrosszabb,hogy kb senki nem szólt,ha valamit nem jól mondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!