Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem merek megszólalni angolul....

Nem merek megszólalni angolul. Nektek mi vált be?

Figyelt kérdés
Lassan 6 éve tanulom a nyelvet, van nyelvvizsgám és jelenleg az egyetemen is angolt tanulok. Egyedül a beszédkészségemmel van probléma. Ha muszáj (pl. vizsgán), akkor beszélek, de nyilván meg is látszik rajta, hogy nem szeretek, nem érzem magam komfortosan, nem esik jól és nincs is benne nagy gyakorlatom, emiatt rosszabbul megy (főleg spontán szituációkban). A hétköznapokban tulajdonképpen ezt a skillt használom a legkevésbé és nem is gyakorlom eleget. Sőt, kifejezetten kerülöm az olyan helyzeteket, ahol szóban is használnom kellene a nyelvet, holott ennek inkább örülnöm kellene és élnem kellene a lehetőséggel, hogy tudok gyakorolni. Sok külföldivel találkozom, akikkel lehetne gyakorolni, de én nem merek beszélni velük. Nem is tudom konkrétan, hogy mitől félek vagy miért tartok ettől ennyire, pl. kiejtés, nem értik amit mondok, én nem értem, amit ők mondanak, valami hülyeséget mondok vagy nem jut eszembe valami vagy mit tudjam én, nem tudom konkrétan megnevezni. Egyszerűen csak van egy ilyen, "nem, én ezt nem csinálom", "úgysem tudom" érzésem. Ez így nyilván nem jó, de nem tudom, hogy hogyan kellene ezen változtatnom.
2019. máj. 30. 00:19
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Vagy megugrod vagy leragadsz ezen a szinten, hogy nem beszélsz szóban idegen nyelven. Ez a két lehetőséged van, érdemes rajta elgondolkozni.

"Ami nem öl meg, az XP-t ad".

2019. máj. 30. 00:34
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Én 8 évesen kezdtem tanulni, és azért nem mertem megszólalni, mert ha az iskolában vagy otthon valamit rosszul mondtam vagy ejtettem ki, rögtön üvöltöttek, kigúnyoltak vagy felpofoztak. (Apám egy agresszív barom volt, ráadásul azt hitte, tud angolul.) 15 évesen mertem elõször beszélni, amikor Spanyolországban jártunk, és valamit el kellett intéznem a szállodában. Akkor beszéltem elõször úgy, hogy nem tornyosult fölöttem egy számonkérõ felnõtt. Meglepetésemre megértettek annak ellenére, hogy nem úgy fogalmaztam, mint aki egy királydrámából lépett ki. Késõbb másokkal is beszélgettem, köztük amerikai vendégekkel, és megdöbbentem, mennyire jól értjük egymást. Addig jó, ha hármas angolos voltam, és folyton azt sulykolták belém, hogy senki sem fog megérteni, teljesen rosszul csinálom.

Ezután elkezdtem használni a nyelvtudásom a magam hasznára és örömére. Így tanultam meg programozni, játszottam szöveges kalandjátékokkal, néztem felirat nélkül a filmeket, és mire érettségire készültem, már az iskolai angoltanár sem értette a szókincsem felét. Persze, mert õ is épp csak dadogta az angolt, csak a pofája volt nagy...

2019. máj. 30. 01:44
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Amerikaiakkal töltöttem 3 hónapot egy táborban, akkor eredt meg az angol nyelvem.
2019. máj. 30. 06:48
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

Csatlakozz egy angol társalgási klubhoz és járj el rendszeren. Ha nincs ilyen a lakóhelyeden, hozz létre egyet. Én is így tettem, szerveztem egyet és folyamatosan futtatom.

A beszéd képességét csak a beszéd gyakorlásával lehet aktivizálni, a magolás, olvasás, írás, hallgatás ahhoz nem elegendő.

2019. máj. 30. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:
57%
#2, mondjál már pár szót, amiket nem értett az angol tanár, lécci.
2019. máj. 30. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!