Mióta lett ennyire debil ez az ország, hogy senki nem tud angolul megszólalni és egy színes bőrűt kvázi leprásnak néznek?
https://www.youtube.com/watch?v=9PgxNEimQhk
Azt írja a description, hogy a Balatonnál van, de az egész videó kész cringe.
A lángost eladó nő kvázi a kevébe ba***a a hideg lángost meg az aprót és hülyének nézi, mert ő maga angolul semmit nem ért.
Ez a csávó egy youtube vlogger és tök jófej és nyitott, de elég megnézni az egész videót, hogy rájöjjön az ember mennyire elcseszett országban élünk amúgy.
Egyik kasszás/eladó minimál szinten se tud gügyögni angolul. Úgy néznek rá, mint valami űrlényre miközben nem Mucsaröcsögén jár hanem elvileg a Balaton térségében, ahol azért elvárná az ember, hogy az eladók angolul minimális szinten tudjanak németül meg nyilván kommunikációképes szinten.
Azt hittem csak kelet-Mo.-on vannak ilyen migránsriogatásra alkalmas idegennyelvi analfabéta emberek, de úgy látszik tévedtem és nyugaton is ugyanaz a szellemi mocsár jellemző.
Mindig a híres magyar vendégszeretettel jönnek, aztán 40 felett kb. senki nem tud egy értelmes angol szót se kinyögni, nemhogy normálisan kiszolgálni egy külföldit.
Nem rohadt ciki ez a magyar turizmus szempontjából? Hogy várhatjuk el így, hogy külföldiek felvirágoztassák a magyar turizmust és így milyen jogon követelünk magunknak nyugati fizetéseket?
Nem tudom tragédiaként megélni, hogy ha valaki nem beszél a majmok nyelvén. A magyar meg egy ember, - tehát nincs min "kiakadni", csinálni a műbalhét.
Ha idegen országba megyek, alap, hogy térképet, szótárat viszek magammal és megpróbálok olyan alapvető dolgokat megtanulni a célország nyelvén, hogy "Jó napot/estét!" vagy "Kérek/Köszönöm!", ill. "Keresem:"
Az meg senkit nem érdekel, hogy szerinted "világnyelv" az angol vagy sem, - mert itt a magyar a világnyelv és akinek ez nem tetszik, utazzon máshová az eszét játszani! Senkit nem hat meg ez a provokátor, de ha azért utazik ide valaki, hogy az angol nyelvet gyakorolja, akkor tényleg menjen szállodába, - ahol öt nyelven perfektül kommunikáló "pingvinek" ugrálják körbe 7/24-ben!
És még egy apróság az általad említett "debilségről" kérdező:
Ahhoz gondolom böffenésed nincs, hogy akiket ezerrel szapulsz, azok olyan korban éltek, amelyben egy másik végletbe, az orosz nyelv erőszakos oktatásába kényszerítették őket, - mert ugye, akkor az orosz volt a "világnyelv".
Gondolom, oroszul te is olyan szinten nyilvánulsz meg, mint az általad szapultak angolul, - eszedbe nem jut, hogy teljesen más kort éltek, akiket szapulsz! Ők is kifejthetnék - akár a net nyilvánossága előtt is, - hogy mekkora sötét gyalog vagy, mert annyit nem tudsz oroszul, mint ők, - pedig "világnyelv"! Nem bölcs dolog lenézni, bírálni embereket egy olyan képesség hiányáért, amit nem használnak napi szinten. Belekényszeríteni őket abba, hogy még vesződjenek is számukra felesleges dolgok megtanulásával, - amire még le is húzzák őket - pedig végképp nem az.
Három éven keresztül tanultam angolt - csak azért, mert a munkáltatóm utólagosan hozzácsapta az alkalmazási feltételeimhez. Köszönöm, jól el pancsoltam vele az időt - egy konténer pénzzel, (addig) szabadidővel, energiával - csak azért, hogy mehessen is a levesbe a levizsgázás lendületével, mert amióta levizsgáztam, lényegében meg nem szólaltam angolul, ugyanis nem volt kivel és mire használnom a nyelvet a munkám folyamán és a hétköznapi életemben sem volt szükségem arra, hogy használjam. Érdekelni pedig - nem is titkolom, - nem érdekel! Milyen jó, hogy azért stresszeltem három évet, hogy egy k..va pohár vizet ne tudjak kérni - és kapaszkodj meg: már éltem abban a korban, amikor még kötelező volt tanulni az orosz nyelvet, amelyhez határozottan nem volt érzékem, még is több szóra emlékszem belőle, mint az angolból. Érdekes ez a világ - még úgy is, hogy egyik említett nemzetért sem rajongom!
A nyelvtanulással kapcsolatban kifejezetten megvan a magyaros dac, az Eb ura, fakó! odakiáltás a kardmarkolatot fogva. Az átkozott emlékű 90-es években, mikor valóban volt munkanélküliség, és világosan látszott, hogy csak a nyelvtudás magában jelenthetné a megélhetés meg a nyomor közti különbséget, akkor sem volt nyelvtanulási kedv. Észak-Koreában is így lehet. :D Csak ők nem akarnak a turizmusra hagyatkozni, inkább éheznek. Mármint a főnök nem akar hagyatkozni és a polgártársak éheznek. :D Nálunk sincs semmi, se ipar, se nyersanyag, hát a turizmust normálisan kéne kezelni. Én nem mondom azt, hogy a turizmus nem teher, de abból jön a pénz.
Hát, az nagyon sajnálatos, hogy a turizmust valaki a nacionalizmus oldaláról ekézi. Ezek lehetnek azok, akik az idegen szavak hallatán odadülöngélnek és megverik a külföldit, aki a Halászbástyát akarja megcsodálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!