Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mióta lett ennyire debil ez...

Mióta lett ennyire debil ez az ország, hogy senki nem tud angolul megszólalni és egy színes bőrűt kvázi leprásnak néznek?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=9PgxNEimQhk

Azt írja a description, hogy a Balatonnál van, de az egész videó kész cringe.

A lángost eladó nő kvázi a kevébe ba***a a hideg lángost meg az aprót és hülyének nézi, mert ő maga angolul semmit nem ért.

Ez a csávó egy youtube vlogger és tök jófej és nyitott, de elég megnézni az egész videót, hogy rájöjjön az ember mennyire elcseszett országban élünk amúgy.

Egyik kasszás/eladó minimál szinten se tud gügyögni angolul. Úgy néznek rá, mint valami űrlényre miközben nem Mucsaröcsögén jár hanem elvileg a Balaton térségében, ahol azért elvárná az ember, hogy az eladók angolul minimális szinten tudjanak németül meg nyilván kommunikációképes szinten.

Azt hittem csak kelet-Mo.-on vannak ilyen migránsriogatásra alkalmas idegennyelvi analfabéta emberek, de úgy látszik tévedtem és nyugaton is ugyanaz a szellemi mocsár jellemző.

Mindig a híres magyar vendégszeretettel jönnek, aztán 40 felett kb. senki nem tud egy értelmes angol szót se kinyögni, nemhogy normálisan kiszolgálni egy külföldit.

Nem rohadt ciki ez a magyar turizmus szempontjából? Hogy várhatjuk el így, hogy külföldiek felvirágoztassák a magyar turizmust és így milyen jogon követelünk magunknak nyugati fizetéseket?

2022. szept. 10. 21:58
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
0%
Emlékszem, a kilencvenes évek elején amikor megállított engem a csavargó partneremmel valaki az utcán és elkezdett makogni valami érthetetlen nyelven hozzánk, egy az egyben szemközt röhögtük - aztán ott hagytuk! :DDDD
2022. szept. 11. 12:58
 42/57 anonim ***** válasza:
43%
Felsőfokon beszélek angolul és németül is, de jobb dolgom is van, mint a Balatonra menni lángost sütni és hamburgert árulni. Még ha jól megfizetnék, meggondolnám.
2022. szept. 11. 14:46
 43/57 A kérdező kommentje:
#42: Ki beszél itt felsőfokról? Elég alapszint is. Vagy azt mondod, hogy felsőfok szükséges egy ilyen szituációnál, hogy az eladó képes legyen megérteni bármilyen külföldi kérését/kérdését?
2022. szept. 11. 15:18
 44/57 anonim ***** válasza:
90%

Az idősek nem vagy alig beszélnek idegen nyelveket. Az oroszt tanulták az iskolában, meg némi németet. Egy biztos: angolt nem. Egyébként is, megkopott a nyelvtudásuk, mivel évtizedekig nem volt szükségük rá.

A következő nemzedéknél is volt orosztanítás, de ők tanulhattak angolt vagy németet is. És van, aki nem az angolt választotta.

Vannak olyanok is, akiknél úgy alakult, hogy elsőre a németet vették fel, másodikra pedig már nem adtak nekik lehetőséget az angol választására, mert kötelező volt a latin (egyházi középiskola).

A fiatalok már jobban beszélnek idegen nyelveket, ám akiknek jó a nyelvtudásuk, azok közül sokan nincsenek itthon.

2022. szept. 11. 15:50
 45/57 Pikk Ász ***** válasza:
89%

"#42: Ki beszél itt felsőfokról? Elég alapszint is. Vagy azt mondod, hogy felsőfok szükséges egy ilyen szituációnál, hogy az eladó képes legyen megérteni bármilyen külföldi kérését/kérdését?"

Világosan leírtam neked kérdező, hogy külföldön többször is találkoztam olyannal, aki nem tud angolul. Erről mi a véleményed?;)

2022. szept. 11. 15:54
 46/57 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy helyi piac egy veszprémi lakótelepen, nem turisztikai célpont. Az ügyfélkör 99.9%-a helyi. Miért lenne fontos, hogy beszéljen idegen nyelveket az eladó? Ahol ez fontos szempont (pl. szállodák, nívósabb éttermek), ott olyan embert alkalmaznak, akinek megvan a megfelelő nyelvtudása. De ahhoz, hogy a galambszaros piacon lángost meg sört adjon az alkeszeknek, arra tökéletes a 8 általánost végzett Gizike.

De, menj el külföldre és sétálj be egy random piacra. Pár bezzegországot leszámítva ugyanezt fogod tapasztalni, max. jobb kedvűek az emberek, de nem is 150-200 ezres fizut kapnak.

2022. szept. 11. 16:21
 47/57 anonim ***** válasza:
78%

"Ez egy helyi piac egy veszprémi lakótelepen, nem turisztikai célpont."

Egyébként de. Elég egy felhő a Balaton felett, és a sáskaraj megjelenik a Balaton könyéki városokban, mint Tapolca és Veszprém.

2022. szept. 11. 18:45
 48/57 anonim ***** válasza:
100%

43. Én csak a saját példámat írtam le, hogy bár tudom mindkét nyelvet, mégsem vendéglátóskodni akarok a Balatonnál. Hogy akik alapszinten tudják ezeket a nyelveket, ők miért nem mennek a Balatonhoz vendéglátóskodni, azt nem tudom, őket kéne megkérdezni. Meg a munkaadókat, hogy miért olyanokat vesznek fel, akik nem tudnak nyelveket. Talán azért, mert nyelvtudással jobb dolgokat is lehet csinálni?

Mondjuk látom, te is a debil ország része vagy. Válaszolok a kérdésedre, erre jól kiforgatod a szavaimat.

Egyébként, kérdésedre válaszolva, azért nem tud a 40 felettiek többsége nyelveket, mert az ő idejükben még orosz volt a kötelező nyelv. Aztán meg minek tanuljanak nyelveket, ha valahogy elvannak anélkül is, csak a nyűg, fáradság van vele, sok időt elvesz, az emberek meg lusták, és 10 nap alatt akarnak megtanulni egy nyelvet, akkor is úgy, hogy minél kevesebb időt és energiát kelljen fektetni rá.

2022. szept. 11. 20:26
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel a videóval a világon semmi baj sem. Az eladó kedves volt, a srác jópofa.
2022. szept. 12. 16:23
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
Eppen ezert a multi-kultura csak papiron mukodik.
2022. szept. 13. 01:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!