Oltatlanok! Hogy élitek meg, hogy ki fog halni a fajtátok?
De akkor had rakjam ki ezt a cikket is ,megcáfolja, hogy nyugodtan mehetnek az emberek Szerbiában, mert semmiféle háború vagy készülődés nincs.:))
#240-#241
„Bakker haver ,te nagyon naív ember vagy :D”
Pedig nem én kezelek tényként információkat az alapján random megmondóemberek mit mondanak, vagy vonok le következtetés az alapján hogy hírek clickbait címeiben mi áll. :D
“Ilyen emberek kellenek a politikához!”
Olyan emberek, mint te, pedig a hírek olvasásától minél távolabb. :D
Te tipikusan az az ember vagy, hogy elolvasod egy cikknek a bevezetőszövegét, vagy elkapsz belőle egy félmondatot, a felét kiegészíted a saját agyadba pattant dolgokkal, majd hülledezel, hogy a “hírről” kiderül, hogy nem igaz.
“De akkor had rakjam ki ezt a cikket is ,megcáfolja, hogy nyugodtan mehetnek az emberek Szerbiában, mert semmiféle háború vagy készülődés nincs.:))”
De a cikk nem is írja tényként, hogy Szerbiában háború van, vagy lesz. A cikk így fogalmaz: “Háború a küszöbön?” Ez egy kérdés, sejtetés, nem hír. Persze az élénkebb fantázájú, nem túl okos olvasók hírként kezelik, és úgy veszik, hogy a cikk tényként írja, hogy háború fog kitörni, aztán amikor nem tör ki, akkor megy a csodálkozás, hogy “hazudtak nekünk?!”.
Ami kérdőjelellel zárul, benne van a “-hat”, “-het” rag, a “lehet”, “talán”, “van rá esély”, stb kifejezések, azok még véletlenül sem kezelendők tényként, ezt íratlan szabály, csak mondom. :)
Amiket a cikk tényszerűen közöl, a következők:
1. Aleksandar Vucic szerb elnök teljes harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget.
2. A ROSU koszovó különleges alakulat letartóztatott öt szerbet.
3. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője szerint megfélemlítésről van szó.
A cikk erről szól, ezeknek van HÍRÉRTÉKE, az még nem hír, hogy az újságíró elmélázik azon, hogy esetleg háború törhet ki. Ha ezek valamelyikét sikerül megcáfolni, akkor igen, az a hír hazugság. Az első állítást hatalmas bravúr lenne, mivel a szerbiai közszolgálati televízóban is szó volt róla, és ha nem lenne igaz, az elnök saját maga cáfolta volna, hogy ő ilyet nem tett. :)
Tehát: te most egy olyan nem létező állítást “cáfoltál” meg, amit nem is volt tényszerűsítve. Amúgy meg Koszovó részéről emlegettél forrongásokat meg háborúzni akarást, de megint csak olyan cikket sikerült kukáznod, ami szerb részről van. :D
"Pedig nem én kezelek tényként információkat az alapján random megmondóemberek mit mondanak, vagy vonok le következtetés az alapján hogy hírek clickbait címeiben mi áll. :D"
Dehogynem, éppen te teszed ezt. Attól, hogy a médiában szerepelnek - mert a hatalomnak érdekében áll -, még ugyanúgy random megmondóemberek maradnak.
Ha minden igaz lenne, ami a médiában eddig megjelent a koronavírusról, már rég kihalt volna az emberiség.
"Dehogynem, éppen te teszed ezt. Attól, hogy a médiában szerepelnek - mert a hatalomnak érdekében áll -, még ugyanúgy random megmondóemberek maradnak."
Pedig te hiszed random emberek nyilatkozatai alapján, hogy a covid mögött emberírtás áll.
Te hiszed egy ismerősöd alapján, aki közel-keletiekkel chatelt, hogy amit a hírek Közel-Keletről mondanak az a hazugság. (Apropó, azóta sem sikerült konkrétumokat hoznod, hogy miben hazudnak a hírek Közel-Keletről)
Neked sikerült annyit arra következtetésre jutnod a fenti cikkből, hogy Szeribiában háború lesz (pedig a cikk nem is erről szól).
Én mikor állítottam valamit random emberek megmondásai alapján? Idézd! :)
"Ha minden igaz lenne, ami a médiában eddig megjelent a koronavírusról, már rég kihalt volna az emberiség."
Hivatalos álláspont soha nem volt az, hogy a koronavírustól kihalhat az emberiség, vagy akár jelentős hányada. Konteósoktól hangzott el ilyen, lásd az orosz tábornokod, aki szerint a koronavírussal embereket akarnak ölni.
Az imént még hivatkozási pontod volt egy olyan ember, akinek a véleménye szerint a covidban meghalhat az emberek jelentős része, folyamatos ellentmondásokba kerülsz. :D
A Norvég olajas dolgot nem találtam meg.De valószínüleg az egyik klímás könyvben olvastam.Visszafordítható vagy esetleg a Mi bolygónk című könyvekből.Ezekbrn a könyvekben sok információt osztanak meg az emberekkel.Vagy állat /növényt ami könyv volt.
Azt hiszem azért volt probléma a kitermelés ,mert védett terület volt és jelenleg Norvégia nem engedi meg kitermelni az olajat.
#244 Az nem én voltam, aki ezeket írta, hanem egy másik válaszoló (243-as vagyok), de egyetértek vele. Figyelted már, miket írnak a külföldi sajtóban Magyarországról? Figyeld egy darabig, és rájössz, hogy a fele sem igaz.
Amúgy te meg simán elhiszed random embereknek, hogy a covid egy halálos betegség, meg hogy az oltás mindentől megvéd.
Nem baj, a kedves kérdező örülhet.A hírek szerint, lesz 4. oltás is.Mehet felvenni:)
Ez biztos igaz hír lesz!!:D
#245-#247
Nem tudom, hogy a könyv szerzője honnan veszi, hogy fél Európa földgázon lebeg, mert semmi infót nem találni arról, hogy mostanában jelentős földgázlelőhelyeket találtak volna Európában.
A 2000-es évek közepétől az EU földgázkitermelés kevesebb, mint a felére esett vissza. A világ legnagyobb földgázlelőhelyei Oroszországban találhatók, a globális mennyiség 24%-ával. Európában a legtöbb földgáz Norvégiában található, az is csak 1%, Ukrajna 0,6%, Hollandia 0,5%...
Igencsak fel kell kötnie Európának a gatyáját, ha Oroszországon mellőzni akarja, de arról, hogy jelentős földgázlelőhelyeket találtak volna semmi hír…
De mentségedre legyen szólva, legalább megtudtad mutatni, hogy honnan szedted, csak legfeljebb fals. :)
A norvég és svéd olajról: semmit nem találni, hogy az oroszok vásároltak volna norvég olajat, a svédeknek meg kb. nincs is olajuk.
„Az nem én voltam, aki ezeket írta, hanem egy másik válaszoló…”
Akkor bocs, nehéz követni, mert egyforma számú a pipáitok.
“…de egyetértek vele.”
Akkor ilyen alapon írhattad volna te is. Tehát szerinted is szándékos emberírtás áll a háttérben? :D
“Figyelted már, miket írnak a külföldi sajtóban Magyarországról? Figyeld egy darabig, és rájössz, hogy a fele sem igaz.”
És abban mi az újdonság, hogy vannak hírek, amik csúsztatnak, vagy nem igazak? Mondtam nem egyszer, hogy az sem mindegy, hogy milyen forrás mondja. Egy Origo nem fog semmi rosszat lehozni Orbánról, vagy a 444 meg semmi jót. A híreket is fenntartással kell kezelni, de még mindig a hírekből (a megfelelőkből) tudsz a legjobban tájékozódni, nem egy konteósok meséjéből, akiknek hiszel, mert szimpatikus, hogy szidják a korlátozásokat, meg az oltást.
„Amúgy te meg simán elhiszed random embereknek, hogy a covid egy halálos betegség”
Te hiszed el simán random embereknek, hogy az oltás egy halálos szer. Amiket én hiszek azt nem random emberek mondják, hanem a szakemberek kb 99%-a.
De kezdjük ott: mi számít halálos betegségnek? Hány % mortalitásnál mondod azt valamire, hogy halálos? 10%, 1%, 0,1%? Én elhiszem a covidról valahol 1% körüli valószínűséggel képes halált okozni, vagy hozzájárulni az emberek halálához, de azt nem gondolom, hogy különösebben veszélyt jelentene rám, ez az 1% elég alacsony érték, és erre az értékre is öregek húzzák fel.
“meg hogy az oltás mindentől megvéd.”
Ez már megint szalmabábozás szint. Hol írtam, hogy az oltás mindentől megvéd? Idézd.
Teljesen hidegen hagy, hogy lesz-e. Ez számomra nem örömhír, ahogyan az sem lesz gyászhír, ha kötelezővé teszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!