Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldaliak, beleértve...

A jobboldaliak, beleértve Márki-Zay táborát, miért gondolják azt, hogy akinek a jövedelme átlagos, átlag alatti vagy enyhén átlag feletti, az lusta és nem dolgozik?

Figyelt kérdés

Bármely szociális kezdeményezés esetén a jobboldal - beleértve Márki-Zay Péter táborát - folyamatosan előhúzza azt a demagóg és ostoba kártyát, hogy aki nem gazdag, az automatikus lusta és nem dolgozik.

Amellett, hogy világnézetük hamis, a nagy szociális szolgáltatások, közszolgáltatások nem csak az átlagos és alacsonyabb jövedelmű emberek, hanem a társadalom egészének javára válnak (lásd díjmentes továbbtanulás, ami a társadalmi mobilitás egyik legfontosabb eleme).

2021. okt. 13. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 A kérdező kommentje:

#28 Én nem látom, hogy a többségnek lehetősége lenne arra, hogy többet keressen. A vállalati hierarchiában is általában a haverok jutnak feljebb. Persze, vállalhat magántanulót, csak akkor meg szabadideje lesz kevesebb, kevesebb idő a családra, sportra, barátokra stb. A cél az kéne hogy legyen, hogy ne kelljen plusz munkát vállalnia azért, hogy keressen 400 ezret, nem az, hogy másodállással együtt keressen annyit.

Ami a rendszerszintű dolgokat illeti, annyi köze van a politikai szemléletekhez, hogy a jobboldal valóban minden kezdeményezést démonizál, ami a többségnek az érdekében állna - ez manapság a progresszív adórendszer kapcsán mindig előjön -, és a szöveg mindig az, hogy ami a tömegek javára válna, az csak a lusta, nem dolgozó embereknek jó, ami nem igaz.

2021. okt. 13. 23:26
 32/73 anonim ***** válasza:

Sokkal lazább élete van egy tanárnak, ha vállal heti 6 diákot, és mellette részmunka időben dolgozik a suliban, minthogy felkösse magát a nap végére, mert kikészült reggel nyolctól délután négyig a sok diáktól és papírmunkától. És megint jön az, hogy igen, valakinek tanítania is kell. Meg azért én is borzasztóan mérges vagyok, hogy nem emelik meg a tanárok fizuját, pedig ők nevelik (is) ki a társadalom fiataljait.

Lehet jobboldal-fóbiád van, de elszomorítalak, mert a kapitalizmusról nem a jobboldal tehet. Honnan veszed, hogy lustáznak? A progresszív-adórendszer pedig még a baloldaliak között is nagy port kavar, mert nem egyszerű téma, és főleg nem olyan, amit keddről szerdára meghozunk.

2021. okt. 13. 23:35
 33/73 A kérdező kommentje:
A baloldal mindenhol egységesen a progresszív adórendszert támogatja. A jobboldal kijelentései valóban felháborítanak, egyébként egy nagyon egységes, monolitikus mantrát gajdolnak minden szociális kezdeményezés esetében (minden, tömegek számára kedvező kezdeményezés csak a lustáknak, nem dolgozóknak lesz jó).
2021. okt. 13. 23:41
 34/73 anonim ***** válasza:
75%

"A baloldal mindenhol egységesen a progresszív adórendszert támogatja."

Ez nem igaz. Ah, ez a probléma az emberekkel, hogy dichotómiákban gondolkodnak. A baloldaliak között is vannak olyan közgazdászok, akik kritikusan szemlélik a többkulcsos adót, és a jobboldaliak között is vannak olyanok, akik támogatnák. Nem egy univerzálisan jó konstrukcióról van szó, legalább annyi negatívumot rejteget magában, mint amennyi jót. Inkább ezekről beszéljünk.

2021. okt. 13. 23:54
 35/73 A kérdező kommentje:
Melyik baloldali párt támogatja az egykulcsos jövedelem-adót? Én nem tudok ilyenről.
2021. okt. 13. 23:56
 36/73 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, hogy te alapból azt feltételezed, hogy minden jobboldali elítéli a többkulcsos adót, de ez nincs így. Ha vannak is viták, akkor inkább arról szólnak, hogy korrupt módon elég súlyosan visszaélhetnek vele a politikusok. A csehek például bevezették, pedig nem is baloldaliak vezették a kormányt.
2021. okt. 14. 00:04
 37/73 A kérdező kommentje:
Nincs olyan vita bármilyen szociális kérdésről - nem csak a progresszív jövedelemadó-rendszerről -, amikor ezek a jobboldali klisék ne zúdulnának rá az eszmecserékre, teljesen megfojtva az egyébként tömegek érdekében álló kezdeményezéseket.
2021. okt. 14. 00:10
 38/73 anonim ***** válasza:
75%
Igen, és nincs olyan vita sem, amiben ne jelennének meg a baloldali klisék. Ilyen ez.
2021. okt. 14. 00:12
 39/73 A kérdező kommentje:
Már amennyiben klisének számít az igazságosság; valójában létező fogalom. Egyébként én örülnék a legjobban, ha Magyarországon valóban így lenne, mármint lenne társadalmi beágyazottsága a szemléletnek.
2021. okt. 14. 00:14
 40/73 anonim ***** válasza:
75%
Én is örülnék, de én már rég túl vagyok azon, hogy bal és jobboldalra osszam a magyar politikát. Ennél sokkal fontosabb az, hogy ki lenne igazán alkalmas vezető, függetlenül az oldaltól.
2021. okt. 14. 00:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!