Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldaliak, beleértve...

A jobboldaliak, beleértve Márki-Zay táborát, miért gondolják azt, hogy akinek a jövedelme átlagos, átlag alatti vagy enyhén átlag feletti, az lusta és nem dolgozik?

Figyelt kérdés

Bármely szociális kezdeményezés esetén a jobboldal - beleértve Márki-Zay Péter táborát - folyamatosan előhúzza azt a demagóg és ostoba kártyát, hogy aki nem gazdag, az automatikus lusta és nem dolgozik.

Amellett, hogy világnézetük hamis, a nagy szociális szolgáltatások, közszolgáltatások nem csak az átlagos és alacsonyabb jövedelmű emberek, hanem a társadalom egészének javára válnak (lásd díjmentes továbbtanulás, ami a társadalmi mobilitás egyik legfontosabb eleme).

2021. okt. 13. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
78%
Nekem van egy ismerősöm, 60 nettót keres havonta napi 2 óra munkával. Persze mindig milliomos akar lenni, de úgy hogy a szemetet kivinni is jajjgat.
2021. okt. 13. 23:00
 22/73 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha minden lehetőség adott arra, hogy valaki továbbtanuljon - a felsőoktatás díjmentes ám, sőt még a nagyon alacsony kamatú diákhitel is rendelkezésre áll - akkor miért a politikai gépezetet kell felelősségre vonni, és miért nem az egyént vagy a szociális környezetét? Az utóbbin főleg a jobboldaliak javítanának, nem a baloldaliak (lásd, cigányprobléma).
2021. okt. 13. 23:04
 23/73 anonim ***** válasza:
Mukamoral? :) Munkaltatoi moral is van? :D
2021. okt. 13. 23:05
 24/73 anonim ***** válasza:
Van :)
2021. okt. 13. 23:07
 25/73 anonim ***** válasza:
Szaz szonak is egy a vege >>> EGY :)
2021. okt. 13. 23:11
 26/73 anonim ***** válasza:
Megyek is aludni:)
2021. okt. 13. 23:13
 27/73 A kérdező kommentje:

#22 Nem díjmentes a felsőoktatás, csak egy része. A kérdésedben benne van a válasz, te komolyan azt gondolod, hogy ha valaki diplomázott, akkor automatikusan sokat fog keresni. A társadalom jelentős része diplomás. Mégis, a legjobban kereső 10% határa havi nettó 406 ezer forint, és a legjobban kereső 1% az ország összjövedelmének 17%-át teszi zsebre. Pont ez a lényeg, attól, mert valaki átlagos jövedelmű, attól nem lesz lusta, ahogy az érdekükben álló kezdeményezések sem a lusta, léhűtő emberek támogatásában merül ki.

#23 Hát ez az. Munkáltatói morál az tényleg nincs. A túlórák kifizetése sem divat.

2021. okt. 13. 23:14
 28/73 anonim ***** válasza:
75%
Azt hiszem, értem, mi a problémád. Szerinted hiába dolgozik valaki sokat, mégis alacsony a jövedelme. Ez nincs egészen így, és erről nem is a jobboldal (vagy a baloldal) tehet, hanem maga a kapitalizmus. Aminek az a mottója, hogy te alakítod a jövedelmedet, és nem várhatod el az államtól, hogy megemelje a fizetést, HISZEN LEHETŐSÉGED VAN ARRA, HOGY MÉG TÖBBET KERESS. Tanárként kevés a fizu? Tessék szépen elmenni továbbképzésre, magántanárnak (1 diák havi 50k, ebből kiindulva heti 6 diák már nettó 250 ezer), vállalni felkészítőt az érettségire. Nekem van tanár ismerősöm, aki megkeres havi 400 ezer nettót. A céges hierarchiában pedig hasonló működnek a dolgok, minél leleményesebb vagy, annál gyorsabban jutsz több lóvéhoz. De ennek az égvilágon semmi köze a bal vagy a jobboldalhoz, ez maga a kapitalizmus.
2021. okt. 13. 23:15
 29/73 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, nem olyan egyetemet kell végezni, amivel egyenesen a mekiben köt ki az ember. De megint csak beleütközünk a probléma gyökerébe, amit már korábban is kifejtettem. Nem lehet mindenki diplomás, nem kereshet mindenki annyit, amennyit egy cégvezető vagy egy magánpraxisban lévő orvos, különben eltűnnének a hierarchiák.
2021. okt. 13. 23:18
 30/73 anonim ***** válasza:
82%

"hogy aki nem gazdag, az automatikus lusta és nem dolgozik."

Nem. Aki megélt egy bizonyos kort és úgy nem tud felmutatni semmit, az valamit nagyon rosszul csinált. És nem egyszer hibázott, hanem egész életében sorozatosan cseszett el mindent, esetleg még a környezetére sem hallgatott. Még egy zacis, intézetis is hallgathat az oktatóira meg hallgathat az alvilági osztálytársaira. Ő dönt, hogy a könnyebb (alvilági) utat választja vagy erőfeszítéseket tesz a siker érdekében.

"(lásd díjmentes továbbtanulás, ami a társadalmi mobilitás egyik legfontosabb eleme)"

Tényleg nagyon hasznos, hogy itthon kitanulják a szakmát, amivel mennek 4x akkora fizetésért nyugatra olyan országokba, akiknek a GDP-jével nem tudunk versenyezni, mert más a történelmi múltjuk.

Kb. mint mikor a csajod elhagy Vilmos hercegért és ha szóvá teszed, akkor beszól, hogy tetszettél volna meggazdagodni.

Nem tűnik amúgy fel, hogy az UK is megunta és lett is brexit, elég nagy részben a sok kelet-európai gazdasági bevándorló miatt, Kanada is kezd beszigorítani meg az összes többi olyan ország, ami eddig segély-paradicsom volt minden élősködő embernek?

Az élősködés benne van minden emberben, mint hajlam, elsőként gyerekkortól való neveltetéssel lehet kordában tartani és elnyomni, a politikai "vegyük el a gazdagtól és adjuk a szegénynek" populista osztogatásokkal meg felébreszteni és erősíteni.

Mikor hallottam, hogy a szíriaiaknak ingyen lakhatást és ingyen nyelvtanulási lehetőséget kínálnak, akkor én is gondolkoztam rajta, hogy ha el tudtam volna adni magam szíriai migránsnak, akkor szakadt cuccokba beállok közéjük és lelépek ahelyett, hogy munkásszálláson, ahol 60-at fizettem tengődtem itthon és kerestem 120 nettót túlórákkal...

De a gazdag országok megtehetik azt, hogy osztogatnak. Ahogy a gazdag apa is megteheti, hogy megdorgálja a fiát, amiért összetörte a BMW-t, de vesz holnap egy másikat.

A feltörekvő, szegény országok ha elosztogatják a kis pénzt, akkor nem lesz belőle nagy tőke.

Sose felejtsétek el, hogy az EU egy gazdasági gyarmatosító nagyhatalom, az euró bevezetésnél meg jusson eszetekbe a görög meg az olasz helyzet.

Persze, jó lenne, ha nem kéne váltogatni a valutát, de közös pénz eltérő gazdasági teljesítmény mellett olyan, mintha a lovak után kötlek és vagy futsz vele azonos sebességgel, vagy esel egy nagyot és húz maga után. És még köszönd meg neki. Miután ledarálta a lábaidat, kapsz helyette kerekeket, ami már gurul és utána tud húzni maga után.

Nem vagyok nemzeti érzelmű ember, de szerintem mindenkinek joga van a vesztes vagy a vélt vesztes térfelet választani, aztán az idő eldönti, hogy kinek volt igaza. Aki meg EU mániás, annak szabad az EU-ba menni, senki nem tartja vissza, nincs szögesdrót, mint Észak-Koreában, de még vízumot sem kérnek. Úgyhogy hajrá, ha valami az LMBTQ, migrássimogató, píszí, világpolgár mentalitást tartja a szívéhez közelebb, akkor senki nem tartja vissza, hogy országot váltson.

Mi pedig épp fenjük addig a Hattori Hanzót a krokodil szájában és kimondott, szájbarágós szavak nélkül is körvonalazódik a Fidesz terve.

2021. okt. 13. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!