Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meg vagytok elégedve a kormány...

Meg vagytok elégedve a kormányzásunkkal?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszik, hogy aki ma dolgozni akar, akár már 8 általánossal is tud magának lakást venni, és mellette meg is tud élni. Ez 10 éve elképzelhetetlen volt Magyarországon. Aki még családot is szeretne alapítani az még jobban jár. Emellett a kormányunk komoly pénzekkel támogatja a 25 év alatti fiatalokat ami szintén nagyon szimpatikus. Úgy vettem észre, hogy akinek más a veleménye az azt hiszi, hogy manapság Magyarországon nem lehet 12 millió forintért lakást venni, meg úgy alapból, kb fingja sincs az egész politikáról, vagy meleg. A melegekhez való hozzáállásán kellene egyedül változtatni szerintem a kormányzásunknak, azon kívül nagyon sok mindent igazán remekül csinálnak. Ti hogy gondoljátok? Ha nem tetszik, akkor mi nem tetszik a Fidesz kormányzásában?

2021. máj. 20. 04:21
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/203 A kérdező kommentje:
80 ezer forint pedig bőven elég kajára annak akinek 8 általánosa van szerintem. Még nekem is elég.
2021. máj. 20. 17:12
 102/203 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem az a lényeg hogy mennyivel lehet megelégedve hanem azzal amit írtál. Hogy szerinted 8 általánossal lehet teljesen jó egészéges normális életet élni.
2021. máj. 20. 18:04
 103/203 A kérdező kommentje:
Szerinted a többi országban hogyan élnek az emberek 8 általánossal? Van 2 szintes házuk, 3 autójuk?
2021. máj. 20. 18:11
 104/203 anonim ***** válasza:
86%
Oroszlány újra bejelentkezik. Te igen okos az egyik hozzátartozóm Németországban él 8 általánossal. Van 3 gyerekük óvodákban konyhai kisegítő napi 4 órában. Pár éve találkoztunk utoljára talán 4-5. Akkor keresett 700€-t. Napi 4 óra munkával hétfőtől péntekig. Kétlem, hogy azóta magyar színvonalára csökkentek volna az ottani bérek.
2021. máj. 20. 20:37
 105/203 A kérdező kommentje:
És szerinted egy másik párt fog tudni ide hozni még 75 millió embert, plusz olyan vilagmarkakat mint a bmw, mercedes, audi stb? Hogy mi is tudjunk hasonlóan jó minőségű termékeket exportálni az egész világra? Ezzel növelve a gdp-t? Vagy szerinted az icarus meg a rubik kocka gyártás fel tudná lenditeni a gazdasagunkat? Vagy hogy gondolod, hogyan lehetne Magyarországot német színvonalra emelni? Melyik párt lenne képes erre és hogyan érnék el. Győzz meg kérlek
2021. máj. 20. 20:47
 106/203 anonim ***** válasza:
92%
Nyitásként elvenném a 133 legjobb barátod összes vagyonát, mivel nem tudnák igazolni, hogy a pénz honnan van. Ha ezen emberek vagyonjait elvesszük utána majdhogynem helyreállna a hiány. Ezt követően adott lenne bármelyik párt számára a lehetőség, hogy megteremtse a feltételeket. Az, hogy idehoztak különféle multikat, az a kormány szégyene. Eladták a magyar embereket rabszolgának rabszolga pénzért. Had áruljam el kedves tudatlan barátom, hogy Magyarországon kiváló mezőgazdaság volt, kiváló bányászat, számtalan egyéb dolog, amely verte az ipart. Itt lehetőségek voltak. Ezeket a szektorokat meg jól kisemmizték. Szoktál nézni híreket ugye? Mert én nen hála a fityesz barátodnak. De korábban emlékeztem, hogy a magyar termelő nem tudta eladni az almáját csak szarért hugyért. Valószínűleg, ha egy magyar termelő is kapott volna megfelelő támogatást, megfelelő eszközöket lehet ő sem 300ért adná a tejet. Nem az a megoldás, hogy mindenféle multikat idehoznak. A multik odamennek, ahol olcsó a munkaerő, valószínűleg ezt sem tudod. Mi kell ahhoz, hogy olcsó legyen a munkaerő, hát a viktor barátod. Mert neki megmondják, hogy mennyi az annyi, ő meg rábólint, némi jutalékért cserébe. Tanuld meg kis pajtás, hogy ingyen semmi nincs! Mindennek megvan a böjtje. Hiába reklámozod itt magadat. Engem nem tudtál és nem is fogsz meggyőzni. 11 év alatt nekem ebből az ótvar putri bandából semmi előnyöm nem származott. Természetesen mondhatod, hogy nekem is adott a lehetőség, hogy ba.szak a világra három gyereket, de nem fogom ezt tenni, mert nem tudnék három gyereket nevelni, és szerintem sokan, akik megcsinálták sem képesek rá. Fogadd el! Nincsen igazad.
2021. máj. 20. 21:17
 107/203 anonim ***** válasza:
92%

A Mercedest speciel a szocik hozták. Az Audit meg az MDF. A Samsungot és az Opelt ugyancsak a szocik, de még a rendszerváltás előtt. 😎

Az orbánpárt egyelőre szerzett nekünk vagy 6000 milliárd fizetnivalót Paks 2-ért, meg egy belgrádi vasútvonalat 1700 milliárdért, meg egy használhatatlan rozsdatemetőt az Adrián.

Szóval had ne essünk már hasra ettől a teljesítménytől. 🤣🤣🤣

2021. máj. 20. 21:29
 108/203 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes észrevételek 107-es.
2021. máj. 20. 21:33
 109/203 anonim ***** válasza:
92%

Jaj kérdező... Utolsó reményem ez a komment.

Alapvetően nagyon jól hangzik, hogy magyarországon van gyárja a mercedesnek, audinak, de ez nem feltétlen kedvező. Lényegében úgy néz ki egy kocsi legyártása, hogy a távol-keleten (kínában) készülnek az alkatrészek, kelet-európában (pl magyarországon) ezeket összerakját kissé már jobb pénzért mint kínában, és németorzságban pedig ezeknek a márkáknak a vezetősége van (mérnökök, tervezők, igazgatók stb) nyilván ők is kapják a legtöbb pénzt. De itt van egy szélsőségesebb példa is. A H&M ha jól tudom egy svéd tulajdonú cég, a tulajdonos, ruhatervező rengeteg pénzt keres ezen, de akik a ruhát varrják pl bangladesben kb napi egy tál rizst tudnak a fizetésükért venni, mellesleg emellett egy részük még gyerek is. Pedig mind elmondhatják hogy ők aztán egy multinál dolgoznak. Ja és növelik az ország gdp-jét is mégis egy nagyon szegény ország.

A nyolc általánosról:

Én eléggé baloldalinak tartom magam, tehát nem gondolom hogy mindekinek diplomásnak kéne lennie, de abban teljesen egyet értünk, hogy azért a 8 általános legyen már meg. Viszont te konkrétan azt írtad, hogy 8 általánossal is boldogan meg tud élni az ember, hála viktornak, de ez nem igaz és ezért írták sokan, hogy ez egy baromság.

Német színvonalra pedig magyarország sosem fog úgy eljutni hogy pl az autók legyártását ide szervezik ki, ahogy banglades sem fog normális színvonalra eljutni, ha ott gyártják a ruhákat. Csak akkor lehetséges ha a gazdasági rendszer változik meg, ami ilyen "kommunista-kapitalista" kormány mellett lehetetlen.

Igen, kommunisták, mert a vezetőket az állam nevezi ki pl az egyetemek vezetőit és nincs szabad verseny mert lölő nyer szinte mindenhol és kapitalista, mert mindent privatizálni akarnak, ami pedig a "közé" arra semmi pénz nem jut.

2021. máj. 20. 21:34
 110/203 A kérdező kommentje:
Nem indokoltad meg miért baromság a 8 általánosos állításom. Én megindokoktam párszor fentebb.
2021. máj. 20. 22:19
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!