Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Orbán és az óperenciás...

Ha Orbán és az óperenciás törzs nem hazudoznának össze-vissza, többen tartanák be a szabályokat és kisebb lenne a járvány?

Figyelt kérdés
Már tavaly, az iskolák bezárásánál kezdődött a járvánnyal kapcsolatos hazudozás, amikor reggel még fizetés nélküli szabadságra kellett volna küldeni a tanárokat, délután már bezárták az iskolákat. Azt mondták, hogy ne vegyünk maszkot, csak mert az egészségügyben sem volt elég, és nekik kellett. Aztán hirtelen mindenkinek maszkot kellett hordania. Amíg a Fradi játszik, addig nem lehet bezárni az országot, aztán hopp, mégis. Folyamatosan "még két nehéz hét" jön, szabályok vannak, amiket sokan nem tartanak be és még a rendőröket sem érdekli. A nyitásról konzultálnak, mintha a 80-as IQ-jú birka meg tudná ítélni, hogy mikor mennyi esély van megfertőződni vagy meghalni. Az EU-t hibáztatják azért, hogy nincs vakcina, közben meg az AstraZenecán kívül mindenki ütemterv szerint szállítja a kormánnyal kötött megállapodás alapján a vakcinákat. Naponta átlagosan meghal 350-360 ember, az utolsó héten meg 250-300 halál volt köthető a járványhoz, na vajon mennyivel dobta meg a természetes halandóságot? Erre meg van pofájuk azt hazudni, hogy azért hal meg ennyi ember, mert itthon MÁSHOGY számolják a covid-halottakat?!

2021. ápr. 5. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
77%

Jó kérdező, mutatok egy példát, hátha így megérted, egy utolsó próbálkozás:

Három nap alatt van 1000 halott. Ezt elosztom hárommal, az 333,3. Ez nem azt jelenti, hogy naponta kb. 333 ember halt meg, mert akár úgy is eloszolhatott, hogy 250+180+570. Vagy 186+432+618. Ha a járványügyi adatokról akarsz beszélni, akkor nagyon nem mindegy, hogy a napi halálozások száma hogyan oszlik le a napok számára.

2021. ápr. 5. 16:25
 62/81 anonim ***** válasza:
78%

#62 "Szerencsés vagy kérdező, a kategória színvonalához képest sok értelmes választ kaptál. Kár, hogy nem tudsz velük mit kezdeni."

Gondolom más kérdéseknél ő az egyik aki a színvonaltalan válaszokat adja.

2021. ápr. 5. 16:34
 63/81 anonim ***** válasza:
69%

#63 Kérdező

Értem. Szóval szerinted is jó döntés volt a kormánytól a keleti vakcinák megrendelése, valóban azokkal fogunk hamarabb kikerülni a gazdasági szorításból, csak ezt nem vagy képes leírni, mert az ciki lenne egy hozzád hasonló számára. Értem.

Más is érti.

2021. ápr. 5. 16:35
 64/81 A kérdező kommentje:

"Ha a járványügyi adatokról akarsz beszélni, akkor nagyon nem mindegy, hogy a napi halálozások száma hogyan oszlik le a napok számára."

Édes istenem, szerinted az ÉVES halálozás, ami egy darab szám, az JÁRVÁNYÜGYI adat? Te ezt direkt csinálod?

"Gondolom más kérdéseknél ő az egyik aki a színvonaltalan válaszokat adja."

Igen, 77%-ban hasznosak azok a színvonaltalan válaszok :)))

2021. ápr. 5. 16:36
 65/81 anonim ***** válasza:
80%

"Édes istenem, szerinted az ÉVES halálozás, ami egy darab szám, az JÁRVÁNYÜGYI adat?"

2020 márciusa óta sajnos egy fontos tényezője. Meglepő módon te is a járvánnyal összefüggésben hoztad fel 🤦🏻‍♂️😂

2021. ápr. 5. 16:42
 66/81 A kérdező kommentje:

Komolyan eldobom az agyam. Hogy lehet valaki ennyire értetlen és buta, mint amit itt közös erővel produláltok?! Felteszek egy kérdést, hogy ha Orbán és az operatív törzs nem hazudoztak volna össze-vissza, akkor

a) többen tartanák-e be a szabályokat,

b) kisebb lenne-e a járvány.

Írok pár példát is a hazugságokra vagy az akár napon belül beálló 180 fokos fordulatra.

Erre jöttök ti, fideszes trollok, hogy _én_ csak trollkodok, provokálok, hogy _én_ fanatikus vagyok, hogy átlagot nem is az összeg és az elemszám hányadosával képzünk, hogy a Gyurcsány így meg úgy, és hogy AZONNAL VÁLASZOLJAK hogy mit gondolok a "Miniszter elnök Úr" (sic!) keleti vakcináiról! Azt kifejtenétek, hogy ez hogy kötődik az össze-vissza tájékoztatáshoz? 😂 Ti jól érzitek magatokat? Ezek lennének azok a jó válaszok, amiket itt írtak?

Egészen pontosan melyik írja le, hogy IGEN, normális tájékoztatással az emberek fegyelmezettebbek lennének, vagy hogy NEM, mert az emberek hülyék? Nekem nem tűnt fel, hogy lett volna ilyen válasz. Ehelyett úgy visít némelyikőtök, mintha a fogát húznák, csak mert szerinte báncsák a zorbánt.

2021. ápr. 5. 16:45
 67/81 A kérdező kommentje:

"2020 márciusa óta sajnos egy fontos tényezője. Meglepő módon te is a járvánnyal összefüggésben hoztad fel"

Az ÉVES halálozás, mint JÁRVÁNYÜGYI statisztikák fontos tényezője?! Nem a halálozás többlete számít, nem az igazolt koronavírusos fertőzés után meghaltak, nem a kiskutyaf.sza, hanem az ÉVES halálozás a járvány egyik fontos kimenete. 🤦‍♂️ Értem én, hogy diszkalkuliás vagy, és a statisztikában is egy kókler, de akkor legyél szíves ilyen kérdésekben ne nyilatkozz, mert oltári baromságokat írsz. Azt értsd meg először, hogy hogy számolunk napi átlagot. Mondom ÁTLAGOT! Számtani közepet, ami magában foglalja azt, hogy nem mond semmit az eloszlásról!

2021. ápr. 5. 16:53
 68/81 anonim ***** válasza:
77%

"Az ÉVES halálozás, mint JÁRVÁNYÜGYI statisztikák fontos tényezője?!"

Igen, kedves kérdező, 2020 tavasza óta csaknem 22 ezer honfitársunk veszítette életét a koronavírussal összefüggésben, vagy koronavírus miatt. Ez sajnos igencsak megdobta a halálozási statisztikát. Ha lennél olyan szíves vetni egy pillantást a ksh-linkre, amit nekem beszúrtál, akkor ezt te is láthatod. Az már más kérdés, hogy te hol voltál az elmúlt egy évben, hogy ezt nem érzékelted.

"az ÉVES halálozás a járvány egyik fontos kimenete."

Ehhez képest nemrég azon csodálkoztál, hogy az éves halálozást összefüggésbe hoztam a járványügyi adatokkal.

"Azt értsd meg először, hogy hogy számolunk napi átlagot."

Ezt értettem eddig is, te viszont még mindig nem érted, hogy az átlag még csak megközelítőleg sem nem mutatja ki, hogy napi szintre lebontva mennyi lehet a halálozások száma. Ajánlom figyelmedbe, hogy #64 válaszomat olvasd el még egy párszor.

"nem mond semmit az eloszlásról"

Ehhez képest órák óta napi halálozások számáról beszélgetünk.

2021. ápr. 5. 17:18
 69/81 A kérdező kommentje:

"te viszont még mindig nem érted, hogy az átlag még csak megközelítőleg sem nem mutatja ki, hogy napi szintre lebontva mennyi lehet a halálozások száma"

Nem, hát persze hogy nem értem 😂 Félrebeszélésből jeles.

Az éves halálozásban, ami még mindig egyetlen érték, és még mindig úgy számolunk belőle napi átlagot, hogy leosztjuk 365-tel, benne lesz az is, hogy a jelentősen kisebb közúti forgalom miatt kevesebben haltak meg. De élj csak abban a hitben, hogy mekkora statisztika professzor vagy.

"Ehhez képest órák óta napi halálozások számáról beszélgetünk."

Legfeljebb te beszélgetsz arról. Én leírtam, hogy békeidőben mennyien halnak meg egy átlagos napon. Ehhez képest érdekes lesz a halálozási többlet, hiszen a napi covid-halottak száma megközelíti az átlagos halandóságot. Persze ezt rosszul tettem, hiszen támadási felületet biztosítottam pár statisztikai kóklernek.

2021. ápr. 5. 17:26
 70/81 anonim ***** válasza:
80%

"úgy számolunk belőle napi átlagot, hogy leosztjuk 365-tel"

De semmi értelme nincsen leosztani 365 felé, mert csak egy szimpla számtani közepet fog kapni, aminek semmi köze nincs a napi halálozások számához. Ezt nem tudom ennél érthetőbben leírni, sajnálom.

"a jelentősen kisebb közúti forgalom miatt kevesebben haltak meg"

És ezt arra alapozod, hogy neked átlagba kijött 356 halott/nap.

"Én leírtam, hogy békeidőben mennyien halnak meg egy átlagos napon."

Na akkor mégegyszer, remélem így sokadjára berögzül: ha egy békeidőbeli éves halálozást elosztasz 365-tel, akkor nem fogod megtudni, hogy egy átlagos napon hányan haltak meg. Azért off a gondolatmenet, mert már az kiindulópont is téves.

2021. ápr. 5. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!