Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan értékeled 10-es skálán...

Hogyan értékeled 10-es skálán a Orbán kormány vírus kezelését?

Figyelt kérdés
munkahelyvédelem, szociális segélyezés, munkanélküli támogatás, egészségügyi rendszer színvonala, emberek támogatása védelme stb.

2021. márc. 22. 21:55
 61/105 anonim ***** válasza:
10%

Akkor nézzük a 2021-es többlethalálozásokat. Az első 10 hetet, az nekünk egy kifejezetten belehúzós időszak, a többieknek annyira nem. 2019 első tíz hetében 30600-an haltak meg, 2021 első tíz hetében 29600-an. Nagyon belehúztunk, békeidőben többen haltak meg. :D

2021. ápr. 10. 19:06
 62/105 anonim ***** válasza:
25%
Értem én, hogy fideszes vagy, de nem kéne hazudoznod. Ugyanis az első 10 hétben a koronavírusos halálozás legmagasabb 7 napos mozgóátlaga a FELE volt az azóta tapasztalt legmagasabbnak. Nem az első 10 hétben húztunk bele, hanem azóta. Az első 10 hét egy rövid lecsengés és egy enyhe emelkedés volt. A 3. hullám pedig bőven túlszárnyalja a másodikat. Miért nem mondjuk a 2016-os halálozáshoz hasonlítod az ideit? Akkor 25800 ember halt meg 10 hét alatt. Ja, mert akkor nem támasztanád alá a hazugságodat egy kiragadott példával? Amikor már két hete minden nap átlagosan 250 ember hal bele a koronavírusba, neked van bőr a képeden arról hazudozni, hogy a TAVALYI, meg a második hullám utáni és a harmadik hullám előtti statisztika milyen jó... Van bőr a képeden egy influenzaszezonhoz hasonlítani egy agyonszabályozott, lezárt, maszkviselős, boltbezárós időszakot, és kihozni belőle, hogy milyen jó a helyzet.
2021. ápr. 10. 19:29
 63/105 anonim ***** válasza:
69%
#62 Egy fideszes azt csinálja, amit a gazdája!
2021. ápr. 10. 19:33
 64/105 anonim ***** válasza:
64%

“Értem én, hogy fideszes vagy, de nem kéne hazudoznod.”

Hol a hazugság? Azt írtad, szektás aki a 2020-as évet hozza érvéként “Ott ugyanis őszig jól álltunk, az UTOLSÓ PÁR HÓNAPBAN húztunk bele.”

2020 UTOLSÓ PÁR HÓNAPJÁBAN (november-december) átlagasan mennyi volt a 7 napos halálozás mozgóátlaga szerinted? Saccra úgy nagyjából 120. Mennyi volt az első 10 hétben? 100 körül?

A 120 szerinted már “belehúzósnak” számít, de ha a 100-ra írom ezt, akkor már hazug vagyok?

“Az első 10 hét egy rövid lecsengés és egy enyhe emelkedés volt.”

2021 első 10 hetében a koronás halálozás végig rosszabb volt, mint a 2020-as (TAVALYI :D) év kb 90%-ában. Nem olyan rossz, mint az utolsó másfél hónapban, de arról még nincsenek napi halálozási adatok. Ígérem ha lesz, akkor kielemezzük együtt, és tapsikolhatsz, hogy volt 2 olyan hónap, ahol nagyon szarok voltunk. :)

A járvány kezdetétől kell nézni a többletelhalálozást, nem úgy hogy kiválasztjuk a neked tetsző pár hónapot, amiben rosszul szerepletünk.

Most jön a kedvencem: :D

“Miért nem mondjuk a 2016-os halálozáshoz hasonlítod az ideit? Akkor 25800 ember halt meg 10 hét alatt. Ja, mert akkor nem támasztanád alá a hazugságodat egy kiragadott példával?”

Szinte előttem van, ahogy felbattyogsz a KSH-ra, megnézed a halottakat heti lebontásban, és KIRAGADOD a neked tetsző EGYETLEN alkalmas példát, aztán a képembe tolod, hogy én csinálom ezt. Nézzük már meg az utóbbi pár koronamentes év első 10 hetének halálozásait:

- 2015: 30800

- 2016: 25800

- 2017: 31500

- 2018: 28600

- 2019: 30600

Nem azért hoztam fel a 2019-et példának, mert az volt az egyetlen alkalmas példa, fiam. Hanem mert ez volt az utolsó koronavírusmentes év. Amint látod, 5 évből 3 olyan van, ahol többen haltak meg az első 10 hétben. De még a 2018-as év is alkalmas lett volna példának, nem az a célom, hogy szemléltessem, hogy többen patkoltak el, hanem hogy megmutassam, nincs szignifikáns különbség. Az öt évből az egyetlen év, amivel nem tudnék példálózni pont a 2016-os. Gondolom random beleválasztottál, véletlenül sem kiragadtad azt a látványosan jót. :D

“…már két hete minden nap átlagosan 250 ember hal bele a koronavírusba”

Helyesbítek: már kete hete minden nap átlagosan 250 ember halt meg úgy, hogy koronavírus pozitív volt.

“neked van bőr a képeden arról hazudozni, hogy a TAVALYI, meg a második hullám utáni és a harmadik hullám előtti statisztika milyen jó”

Hol mondtam én azt, hogy jó? Én amellett érvelek, hogy NEM SZAR, nem amelett, hogy jó. Miért hazudozol dolgokat a nevemben?

“Van bőr a képeden egy influenzaszezonhoz hasonlítani egy agyonszabályozott, lezárt, maszkviselős, boltbezárós időszakot, és kihozni belőle, hogy milyen jó a helyzet.”

Már megint a csúsztatós kamu-bullshit. Több mint fél éve pattogtok azon, hogy úristen mennyi halott, halálkormány, a Zorbán tömeggyilkos, aztán amikor kiderül, hogy a két évvel ezelőtti influenzaszezon első 10 hete húzosabb volt, akkor meg az a kifogás, hogy hogy van pofánk egy influenzaszezonhoz hasonlítani?!

Tudod mit, srác? Hagyjuk a picsába az influenzaszezont. Nézzük a többi országhoz.

2020 többlethalálozásai:

- Hungary: 8%

- Austria: 9,8%

- Belgium: 16,7%

- France: 8,6%

- Germany: 4,2%

- Italy: 15,2%

- Netherlands: 10,3%

- Poland: 16,2%

- Spain: 18,5%

Pár példa, leírok pár 5% alattit is, nehogy még a végén az legyen, hogy a nekem szimpik lettek kiválasztva: Norvégia, Dánia, Izland, Finnország.

Jaa, de ez a 2020-as TAVALYI!!!

Nézzük a 2021-es első 10 hetit ugyanezekre (Czechia és Italy adatai nincsenek meg a 10. hétig).

- Hungary: -3%

- Austria: 5%

- Belgium: -5%

- France: 5%

- Germany: 8%

- Netherlands: 3%

- Poland: 16%

- Spain: 12%

Most erre pampohatsz, hogy az utóbbi, igazán rossz másfél hónap nincs benne, de ha belevesszük mi lesz? Lesz kb 10% a többlethalálozás a 2021-es első 20 hetében, ami majd lemegy pár % környékére év végére. Aztán he megnézzük a múlt évivel együtt mindenkire még úgysem leszünk az élmezőnybe. Mindegy, úgyse értitek, de elnézzük nektek. :)

2021. ápr. 10. 21:51
 65/105 anonim ***** válasza:
19%
Azért a totális bukás és öttől lefelé elég túlzás.
2021. ápr. 26. 21:06
 66/105 anonim ***** válasza:
82%

Nekem, mint amúgy egyébként nem fidesz zavazóként (eddig egyszer szavaztam, az akkor a még Vona által vezetett jobbikra) csak egy kérdésem van: állt eddig elő egyetlen ellenzéki párt is bármilyen stratégiával, intézkedési tevvel, értelmes, szakértők által támogatott javaslattal, hogy hogyan kéne jobban csinálni a járványkezelést, mint ahogyan azt a jelenlegi vezetés csinálja?

Az emberek láthatóan nem tudják leválasztani a szakmai kérdéseket a politikáról, emiatt pedig képtelenek pártatlanul, elfogolatlanul véleményt alkotni, sőt ami még rosszabb, hogy prekoncepciók miatt még csak végig gondolni sem hajlandóak kritikus szemmel az álláspontjukat. Erről az egész járvány kezelésről az a véleményem, hogy bár nem igazán szorul az állam eddigi tevékenysége védelemre, de azért azt érdemes lenne végig gondolni, hogy mi lenne itt most baloldali vezetés alatt, kezdve a keleti vakcinák elleni kampánytól, egésszen addig, hogy akármit csinált eddig a kormány az ellenzék szinte mindig annak az ellenkezőjét csinálta volna. Ha zárni akartak az volt a baj, ha nyitni, akkor meg az. A többség érdekét szolgáló józan gondolatok helyett inkább a saját politikai érdekeiket hajszolták: értsd, mindenre húzták a szájukat, mert ha bármiben egyet értenének, akkor azzal elismernék, hogy a másik oldal mégis csak tud jó döntéseket is hozni, ez pedig nyilván politikai öngyilkosság, amit viszont könnyedén fel lehetne oldani azzal, ha lennének négykézláb, használható ötleteik arról, hogy hogyan lehetne jobban csinálni és azzal számon kérni a másik felet, de nincsenek négykézláb ötletek, helyette van halál kampány, meg fröcsögés. Volt, hogy kétnaponta jöttek elő teljesen eltérő, egymásnak ellent mondó álláspontokkal. A momentum féle "kapjon minden beoltott 100ezer Ft.-ot" kampány meg egészen egyszerűen vicc kategória, úgy nagyon könnyű ilyen szlogenekkel operálni, ha ellenzékben vagy és nem neked kell majd azt a pénzt kifizetni.

Igen, tudom, az állami siker-propaganda is fullon pörög, az sem egy szép dolog hogy egyes állami vállalkozók virágzó üzletet építettek fel az egészre (lélegeztető gép biznisz, túlárazott vakcinák, stb), viszont érdemes lenne néha egy kicsit az érdemeket is elismerni, nem csak kritizálni, megoldási javaslatok nélkül.

2021. máj. 9. 01:43
 67/105 anonim ***** válasza:
83%

0

Eddig se volt jó a gazdaság de szinte teljesen tönkre tette,miatta rengeteg munkahely megszűnt,rengetegen munkanélküliek lettek,az egészségügy gyakorlatilag megszűnt...

Mind ez egy kamu járvány miatt

2021. máj. 26. 22:25
 68/105 anonim ***** válasza:
2%
Hogy lenne 0? És nem, egyáltalán nem vagyok fideszes. De akik itt nullára értékelig, és itt a legtöbben arra értékelik, azoknak melyik döntésével voltak gondjai? Ha Ti döntethetek volna az intézkedésekkel kapcsolatban, akkor Ti nem vezettétek volna be a maszkok hordását? A maszkok tömegközlekedésen és boltokban történő hordását, azt, hogy egy kis boltban ne 10-en, hanem maximum 1-2 Ember lehessen? Lehet nem a legjobban kezelte a helyzetet, és tett pár rossz döntést is, és gazdasági oldalról nézve is megingott a dolog némely helyen, de nyilván nem is 9-10-es osztályzatot érdemel. Szerintem olyan 5-6 körül teljesített. Nem volt hibátlan, de voltak logikus döntéseik is azért. Szóval nem volt egy zsarnoki hülyeség az egész. Én az egészből annyit éreztem meg, hogy maszkot kell hordanom, nem lihegnek a boltokban a nyakamban, és kicsit kevesebb a munkám. De egyik miatt sem drámázok. A Világon kb mindenhol így vagy hasonlóan kezelték a járványt. Ha kamu a járvány, akkor a világ összes politikusa is benne volt a kamuban, nem csak Orbán. Ha nem kamu, akkor a világ összes kormánya is hasonlóan 0-sra értékelt járványkezelést csinált. Akkor meg miért kéne kiemelni Orbánt? Meg ez miatt leváltani. Az ellenzék hogy csinálta volna? Vagy akik itt nulla pontot adnak, azok hogy csinálták volna? Mondom ezt úgy, hogy kurvára nem vagyok fideszes, de annyira kicsinyes gondolkozásra vall, amikor Valaki ennyire a szélsőértékek között tud csak gondolkozni. Mint amikor Valaki egy Neki nem tetsző filmre 0 pontot ad....
2021. máj. 27. 12:03
 69/105 Alex Fly ***** válasza:
83%
@68: akkor nézd meg, más országokban hogyan kezelték ezt. Különösen hogy pl. hogy mire fordították az EU által az emberek támogatására és kárenyhítésére adott összeget; amely egész Európában gyakorlatilag sehol nem Mészáros zsebébe vándorolt, hanem a dolgozók kapták meg a fizetésük 80%-át...
2021. máj. 27. 12:15
 70/105 anonim ***** válasza:
2%
Én nem azt írtam, hogy hibátlan és 10/10. Van korrupció, van hülye intézkedések, a munkájukat vagy vállalkozásukat elvesztő Emberek nem megfelelő kárpótlása-segítsége. Ezek a negatív érvek, és ha csak ezek lennének, valóban 0 lenne az értékelés, de vannak pro érvek is, amik a környező országokban is jelen vannak. Szóval nullás nem lehet. Totális bukás az lenne, ha nem csinált volna semmit a kormány, ösztönzött volna arra, hogy egymás nyakába lihegjünk, beengedett volna bárkit bárhonnan az országba, nem vett volna oltóanyagokat. Vagy az jobb lett volna?
2021. máj. 27. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!