Hogyan értékeled 10-es skálán a Orbán kormány vírus kezelését?
Igen, azokat rosszul csinálták, és ezért nem is értékeltem 10-re.
De akkor elmondom Én hogy látom a 6-osra értékelésemmel.
Ahhoz, hogy 7-est adtam volna például a kórházakban, főleg még a járvány elején, nem szorítottam volna háttérbe a nem koronás betegeket és mondjuk a vállalkozásoknak mondjuk az elmúlt 2 évet tekintve havi szintre lebontva csináltam volna egy átlag profitot, majd a jelenlegi helyzetben a vállalatok adott hónapjainak a jelenlegi profitját egészítettem volna ki az átlagolt havi (( járvány előtti )) profitjukhoz hiányzó összeggel. (( Bár itt a vállalkozók biztos simliztek volna és sok szolgáltatást amit igénybe vettek a vásárlók, ügyfelek, vendégek, azt feketén csináltam volna, hogy nagyobb legyen a kieső összeg, ezáltal a kapott támogatás, de ez csak egy gondolat )).
8-as értékeléshez emeltem volna a munkanélküliek, álláskeresők eddigi támogatásait, a vállalkozók, cégek meg minden bejelentett munkás után, mondjuk a munkásnak a bejelentett bérének a 10%-át adtam volna (( kiegészítve a 7-es értékeléshez szükséges átlagos profitpótlással )). Egészségügyben dolgozók bérét duplájára emeltem volna (( mondjuk ezt járvány nélkül is )) illetve a tanárok, tömegközlekedésnél a sofőrök és Minden ilyen szférában dolgozók bérét mondjuk 50%-kal emeltem volna (( tanárokét járvány nélkül is )) és a külföldre utazáshoz szükséges kötelező teszteket is ingyenessé tettem volna (( ez mondjuk menjen vissza a 7-es értékeléshez )).
9-eshez Mindenki maradjon otthon és tényleg csak a bevásárláshoz hagyják el a házat. (( Na ettől aztán lett volna lázadás, de a járványt legjobban így lehetett volna megfosztani a fertőzéstől )) Ehhez Mindenki aki dolgozik teljes, 100%-os táppénzt kapott volna. Minden munkanélküli az eddig kapott támogatások mellett kapott volna minimálbérnek megfelelő támogatást. (( A létfontosságú munkák ugyanúgy mentek volna, ami az élelmiszerhez szükséges, boltok, egészségügy, ilyenek. )) A vállalkozások-cégek teljes kártérítést kaptak volna a kiesett bevétel miatt. Illetve az otthonról végezhető munkák adottak. Bár ez is csak leírva szép, a valóságban az ország gazdasága ilyenkorra már összeomlott volna. Akkor meg az lett volna a baj.
A 10-es értékeléshez meg mondjuk nem is tudom... Ezek meg Mindenkinek heti szinten 20 kiló krumpli.
csinálták*
Nem szentírás az Enyém, ez csak egy vélemény. Kíváncsi lennék a Tiedre is, hogy a 10-ig hiányzó pontokat mivel töltenéd ki. A krumplis poént már ellőttem, szóval azzal nem jöhetsz, mert izzadságszagú lesz. :P <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!