Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj ha a kormány a...

Miért baj ha a kormány a sportot támogatja?

Figyelt kérdés
Halottunk arról hogy a kormány korházakra illetve az egészségügyre többszörösét költi mint stadionokra. A sportolók fizetése a külföldi milliárdokhoz kéopest kevés, viszont annak fényébn hogy a kormány a sportot támogatja és az egészségesbb életmódot, Eurostat felmérése szerint tíz év alatt hét helyet javított Magyarország az egészségben eltöltött évek számában. Amit a kormány tesz személyes véleményem szerint még mindig nem elég, kötelezővé tenném a mindenapos iskolai tornaórák melett, valamilyn szabadon választott sportot. Lehet az foci, úszás, vagy valamilyen önvédelmi sport (karate stb..).

2020. okt. 21. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
100%

A focinak nincs értelme, legalábbis pénzt tenni bele. A magyar focisták bénák. Mit tesz a polgár? Nézi az angol, spanyol focit. Kész

Nincs szükség focistákra Semmilyen igényt nem elégítenek ki

A Fradi szurkulák is csak bunyázni járnak ki

2020. okt. 21. 15:52
 32/82 anonim ***** válasza:
87%
Én szeretem a focit Chelsea szurkoló vagyok. Én csak azt mondom , hogy a rendszer az hibás. Építünk stadionokat amiket kiadunk bérbe egy csapatnak aki fizet érte egy x összeget holott a Loki,fradi,vidi,felcsút tulajdonosainak lazán lenne pénze egy stadiont kiépíteni és inkább arra kéne összpontosítani , hogy megfelelő utánpótlást neveljünk ki mert ez az elmúlt 30-40 évben sikertelen volt. Arról nem beszélve , hogy a magyar csapatoknak semmi teljesítményt nem kell nyújtani ,mert állambácsitól csurran cseppen néha egy kis pénz mindig erre arra. Piaci alapon kéne kezelni a sportot. Ha akar valamit akkor vagy tulaj vagy szerezzen annyi pénzt a szponzoroktól , hogy meglegyen neki
2020. okt. 21. 15:53
 33/82 A kérdező kommentje:
Amint mondtam 1000 ember szinházba teltház,egy foci bajnokságon üres lelátósor. A stadiont pedig + bérbe is adták. Plusz stadiongyártó cégek is vannak Magyarországon. Ha meg beindul a magyar foci még többet hoz majd. A korhazak nem hoznak semmit. Amcsi modra lehetne őket privatizálni.
2020. okt. 21. 15:55
 34/82 A kérdező kommentje:
És akkor nem az állam fizetné az ügyetlen orvosok hibáit hanem saját pénzből az oÉs akkor nem az állam fizetné az ügyetlen orvosok hibáit hanem saját pénzből az orvosok, akik okozták azt és a hibát vétették. Így kevesebb hiba is lenne, az orvosoktól elvárnák a precizebb munkát. Így kevesebb hiba is lenne.
2020. okt. 21. 16:03
 35/82 Koplárovics Béci ***** válasza:
86%

"Neked az a bajod hogy nem szereted a focit."

Én szeretem, mint ahogy azt a választott nevem is mutatja. Sőt űztem is, mint írtam, igaz, "csak" megyekettőben ("vitt vóna a barszellóna, de jött a sérülés... :D"). És mégis azt mondom: hiba, hogy huszadrangú külföldi senkiket támogatunk óriási állami pénzeken, a magyar gyerekek ingyenes/sokkal olcsóbbá tett sportolási lehetőségei helyett. A jelenlegi rendszer ugyanis nem támogatja azt, ha valakinek a gyereke sportolni akar.

Építettek óriási, kihasználatlan stadionokat és sportcsarnokokat, amiket iszonyat pénzek fenntartani, és ha valaki szeretne sportolni, akkor ennek a bérleti díja nagyon magas lesz. Egy ilyen sportcsarnok árából lehetne építeni legalább 10 kicsit, maximum tizedakkora fenntartási költséggel, és mind tele lenne, sokkal olcsóbban tudná az egyszerű szavazó igénybe venni. De ilyenek nincsenek. Ehelyett miket támogatnak? A sport kft-ket, de azok közül is elsősorban a kormányközelieket... És továbbra is óriási siker, nem pedig természetes dolog, ha kijutunk egy foci EB-re. Sok más sportnál töredéke támogatásból az a csoda, amikor épp nem jutunk ki egy VB-re... Jelenleg a profi(nak nevezett) foci nem más, mint pénznyelő. Kérdéses, hogy végülis hol landolnak azok a milliárdok... Mert hogy nem az eredményekben, az biztos.

2020. okt. 21. 16:07
 36/82 anonim ***** válasza:
100%
Mi köze van a színháznak meg a kórházaknak a focihoz ? Vannak fontos és kevésbé fontos dolgok. A színház és a foci nem fontos de éppen ezért ki lehet szervezni maszek kézbe mivel nem annyira létfontosságú mint a kórházak megtartása. Ha minőségi lenne a futball akkor lenne néző ha lenne néző kell stadion és akkor az általad említett marha fontos cégek fent maradnak. Milyen érdekes, hogy a Bayern,Barca,Real,Manchester,Liverpool,Juventusnak nem állam fizet mindent és mégis ott vannak a topban ez nem gyanús kicsit ? Meg, hogy nem tudsz mondani egy Nani szintű játékost sem a magyar válogatottban
2020. okt. 21. 16:34
 37/82 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező te valamit rettenetesen félreolvastál.

Az nem baj, ha egy kormány a sportot támogatja. Az viszont baj, ha a megélhetés rovására. Nem aza gond, hogy a sport pénzt kap, hanem az, hogy egyfelől azt is rosszul kapja, másfelől ehhez képest az oktatás, egészségügy, nehogy nem kap, hanem onnan vonják el, hogy a sport többet kaphasson. És ne gyere a mostani béremelésekkel, mert egy óvodás szakszerűbben tudta volna ezt megoldani. Persze nem is a hozzá nem értéssel van baj, hanem a szándékos rontással, feszültségkeltéssel, aránytalansággal.

Ezen túl, külföldön az eredményes sportot dotálják milliókkal, az eredményteleneket bagóért adják veszik. Nálunk viszont ha dézsával öntik a pénzt egyes ágazatokba, akkor csak jól élnek, de teljesítményre képtelenek. Néhaidejön valami jobb csapat edzeni, akkor dicshimnuszokat zengenek a félig tönkrevert sportolókról.

2020. okt. 21. 16:41
 38/82 anonim ***** válasza:
81%

Kezdjük azzal, hogy miért kell a sportolóknak adókedvezményt adni? Miben másabbak, mint az országban élő 8 millió ember?

Én szeretem a sportot, jó magam is aktív játékos vagyok, mégsem érzem magamat többnek, hogy valami kiváltságokat kapjak.

Főleg, hogy a fizetések eléggé magasak, elég csak szerbiai Topolyai SC vezetőjével készült interjút elolvasni, ahol azt mondja, hogy a NB III. egyezik meg a szerb elsőosztállyal.

Szerintem a kötelező sport pontosan ellentétes hatást váltana ki. Megint csak egy újabb konfliktus. Na meg több gyermekes családoknál nem biztos, hogy mindenki megtudja engedni magának.

Hiányolom a tömegsport fejlesztéseket. Miért csak mindenféle intézményeknek kapnak sportpályát, miért nem fejlesztik a grundod, a lakótelepeken, közösségi helyeken található ingyenes sportpályákat?

Ezen felül a többfunkciós sportközpontokat sem igazán látom, miközben azok nyitnák meg a lehetőséget a fiatalok előtt.

2020. okt. 21. 17:00
 39/82 A kérdező kommentje:

Foci edzések nem olyan drágák, aki szeret focizni az simán kipengeti, de Pont ezért terjeszteném ki a kötelező választható sportot. A foci - ahogyan megmondtam - Gyurcsány  ferenc idejében sem volt jobb vagyis nem attól függ hogy a kormány javítja a focisták életkörülményeit vagy sem, hadja még jobban eladósodnak a klubokat. Vannak magyar foci akadémiák, és az előtt is azt mondták hogy a magyar foci rossz, hogy kijutottunk az EB-re. A sportolóknak járó pénz a focistákat arra ösztönzi, hogy minnél  jobban teljesítsenek, és minnél jobb csapatba kerüljenek be. Így növekszik a foci iránt való érdeklődés.

Azt nem tudom honnan veszitek hogy nincsennek kihasználva a stadionok. Nyilvan az RTL-klubról, amely folyamatosan atszámolja hányan ülnek be meccset nézni a bajnoki mérkőzésekre.

A valóság ezzel szemben az:

Az állami pénzből épített stadionokat, általában a helyi önkormányzat értékesíti. Ez rendszerint abból áll, hogy a futballklubok előre rögzített fix összegért cserébe, egyfajta bérlési szerződést írnak alá, legtöbbször a helyi polgármesteri hivatallal. Tehát az, hogy hányan vesznek jegyet vagy bérletet a meccsre, az kizárólag az adott sportklub költségvetését befolyásolja. Ha holnaptól a Fradi húszezer nézőt visz ki az Üllői útra, a stadion akkor sem fog több pénzt hozni az államnak. Legfeljebb akkor, ha a szerződéshosszabbítás során, a növekedő nézőszámra hivatkozva, az önkormányzat változtat a létesítmény bérlési feltételein. Így aztán teljesen feleslegesen könyvelgeti a lelátók népességét az RTL, ez ugyanolyan csúsztatás, mint amikor ugyanabban a riportban egy füst alatt, szándékosan összekeverik a sportakadémiákat, a profi játékosokat szerződtető egyesületekkel. Az egyik bálna, a másik keszeg. Igaz, mindkettő a vízben él

[link]

2020. okt. 21. 17:15
 40/82 A kérdező kommentje:

Egyébként az Orbán kormány

1500 milliardot költ sportra, abból csak 500-at focira.

2020. okt. 21. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!