Miért baj ha a kormány a sportot támogatja?

Szerintem teljesen rendben van.
Mondok valamit, a régi/ korábbi Albert stadionban rengeteg meccsen voltam 1993-95 között. Próbálták szinten tartani, festés, székcsere stb, de sajnos az is egy régi elavult pénznyelő volt. Vagy MTK stadion, gyerekek, hát a betonból kinőtt a gáz, megca fű. Záró szektornak olyan részek voltak a betonban anya tenyeremet be tudtam dugni.
És persze rengeteg ilyen stadion volt 90 es években Magyarországon, 20 30 40 50 éves stadionok.
Ha most elmész a Groupama arénában, akkor rájössz , hogy milyen az amikor nyugati színvonalon lehet kiszolgálni a nézőket... és szerintem a foci idehaza megérdemelte, hogy normális létesítmények legyenek végre...

"Miért baj ha a kormány a sportot támogatja?"
Mert nem a sportot támogatja. Nem a magyar sportolókat, sportolni vágyókat támogatja. Hanem mindenféle ideszakad "migránsokat" támogat. Ha építene kétutcánként sporpályákat semmi bajom nem lenne. De mit épít? Stadiont, ahol te meg én sosem fogunk sportolni. Meg az emberek 99%-a nem. Kis picsa faluban a helyi sportpályán nem látják szívesen a gyerekeket focizni, mert "tönkreteszik a füvet". Nem is csodálom, hogy mindegyik a számítógép előtt ül - egyszerűen nincs hol. Ha sportos nemzetet akarnak, akkor nem párszáz embernek kellene olyan körülményeket teremteni, amit amúgy sosem érhetnének el, hanem 1 millió gyereknek kellene ingyenes lehetőséget biztosítani. Jelenleg ha el akarod vinni a gyereket sportolni, az ott kezdődik, hogy heti 5000, néhol heti 20 000 is lehet. És akkor még nem vettél neki felszerelést (megjegyzem: ezelőtt jó 20-25 évvel megyekettes ifistaként kis faluban a sportkör fizette a focicsukámat...). Most szerinted van ilyen? Még te fizetsz tagdíjat... Sok szülő ezt nem engedheti meg. Sokkal értelmesebb lenne az ilyen sportkörök támogatására adni pénzt a sok fölösleges stadion helyett.

Az egyik leghazugabb narratíva hogy a kormány támogatja a sportot, és abból ítélve hogy már 5000x feltették ezt a kérdést de újra leírod, látszik hogy nem kérdezni akarsz csak bújtatva tolod a propagandát. A kormány ugyanis az ÉLsportot támogatja, a valóban fontos TÖMEGsportot nem.
ÉLsport: milliós focista fizetések, alig kihasznált stadionok. Erre milliárdok mennek.
TÖMEGsport: futópályák, uszodák, kondiparkok, bicikliutak. Erre alig jut.
Az EUROstattal kapcsolatban is hazudsz mert a kormány eredményeként állítod be hogy nőtt az egészség. Ilyet azonban a tanulmány sehol nem állít. A fejlett világban az egészségben eltöltött évek száma egyre nő mert az emberek egyre tudatosabbak az edzéssel, étkezéssel, egészséges életmóddal kapcsolatosan. Attól senki sem lesz egészségesebb mert Felcsúton 160 milliós teakonyha van.

Semmi baj, támogassa csak. A botlábúak meghálálják 5:1 -es vereséggel, a sajtó megírja, hogy becsülettel helyt álltak. Az emberek meg halnak az egészségügyünk miatt.
Hol itt a probléma?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!