Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj ha a kormány a...

Miért baj ha a kormány a sportot támogatja?

Figyelt kérdés
Halottunk arról hogy a kormány korházakra illetve az egészségügyre többszörösét költi mint stadionokra. A sportolók fizetése a külföldi milliárdokhoz kéopest kevés, viszont annak fényébn hogy a kormány a sportot támogatja és az egészségesbb életmódot, Eurostat felmérése szerint tíz év alatt hét helyet javított Magyarország az egészségben eltöltött évek számában. Amit a kormány tesz személyes véleményem szerint még mindig nem elég, kötelezővé tenném a mindenapos iskolai tornaórák melett, valamilyn szabadon választott sportot. Lehet az foci, úszás, vagy valamilyen önvédelmi sport (karate stb..).

2020. okt. 21. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 A kérdező kommentje:
Nincs semmi probléma hidden az a pénz semmire sem lenne elég. 9 év alatt focira 500 milliárd ment el, egészségügybe 20000milliárd.
2020. okt. 21. 14:17
 12/82 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondtam, hogy senki hanem hogy arányaiban többen bicikliznek Hollandiában és nem igen értem, hogy egy olyan országban ahol majdnem 2x annyian laknak , mint nálunk és ott nagy hagyománya van a bringázásnak míg nálunk negyed annyi sincsen. Tehát nekem itt valami nem kerek. Bár talán 2-3 hete olvastam egy kérdést ahol az egészégügyről volt szó és az Eurostat szerint már lehagytuk a nyugati szintet jó bőven vagy valami ilyesmit magyarázott a csávó
2020. okt. 21. 14:17
 13/82 anonim ***** válasza:
86%

"Nem igaz hogy a kormánynak semmi szerepe abban"

No akkor tessék mutatni a tanulmányt ami kimutatja az OKOZATI összefüggést a kormány sportpolitikája és az egészségben eltöltött évek növekedése közt. Mert amíg nincs addig puszta spekuláció amit írsz és minden valóságalapot nélkülöz.

"olyan országokat előzünk meg mint épp pl. Dánia, Finnország, Ausztria, Észtország, Luxemburg, vagy Hollandia"

Ez alapján elhiszem végülis hogy nem hazudsz csak ennyire ostoba vagy. :D Ugyanis annak, hogy hogy megelőztük őket a növekedésben, semmi köze ahhoz, hogy jobbak vagyunk náluk. Mélyebbről indulva ugyanis sokkal könnyebb néhány pontot javítani mint magas szintről egy még magasabb szintre lépni pl Dánia esetén. Ettől még Magyarország továbbra is bőven az EU átlag alatt van.

2020. okt. 21. 14:18
 14/82 A kérdező kommentje:
Én azt tapasztaltam hogy rengetegen mennek biciklivel pl. Munkaba vagy boltba. Nem minden településen van így de nálunk igen. Én pl. Hobbi bringás vagyok.
2020. okt. 21. 14:19
 15/82 A kérdező kommentje:
Ettől még 7 helyet javítottunk egészségügybe eltöltött évek szamaba, jócskán megelőztük őket. Ilyen tempóval.
2020. okt. 21. 14:21
 16/82 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk rohadt kevesen bringáznak Fehérváron ,tudom itt is vannak akik bringáznak de arányaiban rohadt kevesen
2020. okt. 21. 14:26
 17/82 A kérdező kommentje:
Egészségbe* így helyes.
2020. okt. 21. 14:26
 18/82 anonim ***** válasza:
66%
Fogadok , hogy olyan statisztikát is lehet találni , hogy a magyar GDP már 25-30 kört vert a világ GDP-jére is XDDDD Vicc ez az egész
2020. okt. 21. 14:31
 19/82 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs semmi probléma hidden az a pénz semmire sem lenne elég. 9 év alatt focira 500 milliárd ment el, egészségügybe 20000milliárd."

Kb 100000 aktív fociszurkoló van, az egészségügy viszont 10 millió embert érint. Tehát 100000 ember kapott 500 milliárdot, 10 millió ember 20000 milliárdot. 100000 ember az a népesség 1%-a, 500 milliárd a 20000 milliárd 0,25-a. Tehát a a kormány arányaiban 4x annyit költ az emberek 99%-ának érdekeit képviselő egészségügyre mint az 1% érdekeit képviselő focira. Miközben 98%-al többet kéne. Na itt látszanak az igazi priortások :)

2020. okt. 21. 14:32
 20/82 A kérdező kommentje:
Vagyis szerinted a magyar költségvetés 98 szazalekat az egeszsegugyre kellene költeni?
2020. okt. 21. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!