Miért van az, hogy gyakran a társadalmi folyamatokkal, múlttal képben lévő történelemtanárok, földrajztanárok szélsőséges nézeteket vallanak, konteókat terjesztenek?
De ilyen volt Vona, Jakab Péter, Pakusza Zoltán, Ludmann Mihály talán a leghíresebb Lipusz Zsolt. Személyes tapasztalatom is van, ahhoz nyilván nem írok neveket.

Mert ezek csak papíron azok.
Semmit nem tudnak, műveletlenek.
A színészek között is a tehetségtelenek állnak be politikusnak.
De hogy kaphattak diplomát?

2-es Kérdező!
2-es is kapsz diplomát.
A 90-es évek végéig elmentél képesítés nélkül napközisnek, egyenes utad volt a tanító- vagy tanárképzőre. Ott akár végigbukdácsolhattad, ahogy akkoriban mondták: “az Isten sem mentett meg a diplomától”.
Ezért volt sok félanalfabéta a pályán. Az öcsémnek olyan magyartanára volt, aki két t-vel írta a tárgyragot.

Jav.: 2-es eredménnyel is kapsz diplomát. Tanárhiány idején nem nézik, hogy hányasra vizsgáztál.
Én 4-es alatt nem engedném tanítani, legfeljebb napközisnek, ha amúgy jó pedagógus lenne.
@5,6
Sajnos gimnazistaként én is tapasztalom, hogy a tanárhiány miatt teljesen alkalmatlanok is tanítanak(pl.: fizikatanárnak nincs meg hogy osztás=szorzás reciprokkal).
De nem gondoltam, hogy ez már 30-40 éve is így volt.

Nekem ez a szakpárom, de sose voltam szélsőséges. Ismerek konteós töritanárt, de nem ez az átlag.
A főiskolán a kb. 15 fős csoportomban egy fő volt szélsőséges, a többi normális.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!