Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akkor is járni fognak ezek az...

Akkor is járni fognak ezek az új családtámogatások, ha az egyik fél külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés
tegnap 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
45%

Ha a nő dolgozik külföldön akkor nem tudom hogy tud SZJA mentes lenni.

Ha a pasi akkor nem tudom, hogy tudja az adóalapjából levonni a családi adókedvezményt.

Valószínűleg sokkal kevesebbet tudnak majd az ilyen családok lehívni azokhoz képest akik itthon dolgoznak. De nektek eleve ez minek kell? Gondolom azért vagy külföldön, hogy 2-3-szor többet keress, akkor nem mindegy már neked ez a pár tízezer / százezer forint?

tegnap 22:51
 2/8 felkelhetetle ***** válasza:
68%

1

Megválaszolom helyette: Nem, nem mindegy, te valami nagy tévképzetben lehetsz azokról, akik külföldön dolgoznak.

tegnap 23:12
 3/8 anonim ***** válasza:
49%

2

Ha nem keresel külföldön legalább annyival többet, mint amennyit jelent a SZJA mentesség, családi adókedvezmény akkor te mit csinálsz külföldön? (arról nem is beszélve, hogy csomó helyen ugyanúgy kapsz adókedvezményt gyerek után)

Sajnos ismerem azokat akik minden pénzt behúznának, mert nekik semmi se elég, kimegy külföldre keres 3-szor annyit, veri a mellét, hogy kint a kerítés kolbászból van de ugyanúgy nem tud egy eurót se félre rakni, mint ahogy itthon se tudott és ugyanúgy csóró.

ma 00:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Kérdező a családtámogatások ezen részét pont úgy mint a korábbi családi adókedvezményt is az itt levont jövedelemadóból lehet érvényesíteni. Aki külföldön dolgozik az kint adózik és az az ország nem adja meg neki a magyar adókedvezményt.
ma 01:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát ha megadják persze hogy jár. Menj be a román adóhivatalba és verd addig az asztalt míg meg nem adják.
ma 03:27
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

"keres 3-szor annyit, veri a mellét, hogy kint a kerítés kolbászból van de ugyanúgy nem tud egy eurót se félre rakni, mint ahogy itthon se tudott és ugyanúgy csóró."

Ráadásul még a tökük is csüng.

ma 03:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk a volt nejem külföldön dolgozik és vitte magával a gyerkőcöket is. Ennek ellenére egész jó a kapcsolatunk.

Bízom benne, hogy így, még ha ő külföldre is adózik én is igénybe vehetem a gyerekek után az adókedvezményt. Ha már becsületesen lemondtam mindenről és fizetem a gyerektartást és nyomom az összes félretett pénzem a gyerekeknek, amikor hazalátogatnak a tanszünetekben.

ma 06:37
 8/8 A kérdező kommentje:

1-es, amit írsz, csak akkor jogos ha a pár mindkét tagja kint dolgozik.

Ennyi erővel egy orvos felesége miért veszi fel a mentességet, ha úgyis 3-4szer többet keres mint egy átlag melós - hmm?

2. Igaz.

3. Van ez a verzió, meg aki félre teszi a mellveregetős pénzt.

Az nem a mi hibánk hogy semmi nem elég. Az könnyen beszél aki 10-20 millióért vett házat. Ami most 70-80. Gyűjtsd össze ha olyan okos vagy.

4. Igen.

5. Oké.

6. Nem muszály mosogatni, meg futárkodni. Van normális meló is. Akkor nem csüng. Belefér évi 2 szeri külföldi repülős utazás, pluszban egy magyar. Közben a pénz is gyűlik. Befektetésre is lehet félretenni, nyugdíjalapba…..

7. Remélem sikerül.

ma 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!