91 uj fertozott ma... szerintetek varhatoak korlatozasok, illetve milyenek?
A leglogikusabb intézkedés az lenne a terjedés, ha minden beteget azonnal lelőnének és elégetnének. Ezt, gondolom te sem szeretnéd, pedig logikus, olcsó és hatékony lenne.
Van másik 1000 gazdasági és pszichológiai szempont.
Miről beszélsz???Ez nem pestis bazz...
Jesszusom hagyjuk.
"miért nem keményítenek be??"
Napok kérdése és be fognak keményíteni, ez már be van harangozva egy ideje, csak a konkrétumokra kell várni.
"Ki hozza a törvényeket??"
Az operatív törzs ajánlásai alapján a kormány.
"Ha a boltba muszáj hordani, akkor a piacon miért nem kötelező??Ott már nem kapható el??"
Mert a boltok kisebb alapterületű, kisebb légterű és beltéri vásárlási lehetőségek, ahol jobban összetömörülnek a népek - a piacok viszont nagyobbak, tágasabbak, sokszor szabadtériek, kevésbé zsúfoltak.
"A boltba mindenki felhúzza a maszkot ,mert mindenki tudja hogy kötelező.Akkor mért nem kell kötelezővé tenni más helyeken is???"
Mire gondolsz? Munkahelyekre? Iskolákra? Hát igen, erről lehetne beszélni... Az ajánlás ezekre a helyekre vonatkoztatva is az, hogy tartsuk a távolságot, tehát nem kell úgy beállítani, mintha ezeken a helyeken nem lenne semmi tennivaló.
"Abszolút logikátlan, vagy én vagyok annyira hülye hogy nem látom mi a logika benne.."
Próbáld átgondolni. Nem hiszem, hogy nem lehet megérteni.
Nem értem mert ha ilyen nagy a gond akkor a privát életeden kívűl mindenhol kötelezővé kellene tenni a maszk viselését.Még ha kimész az utcára ,akkor is.
Itt nincs olyan hogy egyik helyen kevésbé kapod el mint amott vagy hasonlók.
Ha minden igaz mind egy vírusról beszélünk.
Én szeretnék adatokat az emberekről.
Kik azok a betegek és halottak.Lakcím ,családnevek hol lettek eltemetve,milyen tünetei vannak stb.Ezzel utána járhatok a dolognak.
Abszolút nem értem hogy miért hisztek el mindent .Csak azért mert ezt hallod a tvbe még nem jelent hogy igaz.
Sőt ide is bármit kiírhat az ember csak azért hogy neki legyen igaza vagy menjen a vita az emberek között.Kedves kérdező honnan tudom megbizonyosodni róla hogy igazat mondasz???
A törvényhozásról csak annyit ,hogy ha ez tényleg kemény lenne akkor nem így állna hozzá a kormány egy ilyen kérdéshez.
Vagy ez a célja ,hogy begolyózzanak az emberek.
25:
Nyalogass villamosfogantyút!
Nem az a lényeg hogy hazudsz,hanem hogy én honnan tudok informálódni arról hogy te tényleg abban szenvedtél...
Itt ez a kérdés.Kiírhatom hogy hát kezem van még négy lábam,aztán ha elhiszed ha akarod.
Általánosságba véve így működik,de itt most egy világméretű pánikról beszélünk ami akár hogy is vitázunk, furcsa kérdések merülnek fel bennem, és szerintem nagyon sok más emberben is.
De ezzel én befejeztem itt a vitát!
További szép napot.
"mindenhol kötelezővé kellene tenni a maszk viselését.Még ha kimész az utcára ,akkor is."
"Én szeretnék adatokat az emberekről. ... Kik azok a betegek és halottak.Lakcím ,családnevek hol lettek eltemetve,milyen tünetei vannak stb."
Előbb azoknak az adatoknak nézz utána, hogy mire jó a maszk és mire nem. Ha kimegyek az utcára és senkivel se találkozom, akkor mire lenne jó, ha rajtam van a maszk? Semmire.
"Kik azok a betegek és halottak.Lakcím ,családnevek hol lettek eltemetve,milyen tünetei vannak stb.Ezzel utána járhatok a dolognak."
Aha, mert biztos több száz ember adatait lenyomoznád, meg hirtelen összeszednél egy orvosi diplomát, hogy értelmezni tudd az orvosi papírjaikat...
"hol lettek eltemetve,milyen tünetei vannak"
Akiket eltemettek, azoknak már semmilyen! :D
"Abszolút nem értem hogy miért hisztek el mindent ."
Nem hiszek el mindent. Pl. azt se, hogy te egy halom adattal a kezedben minden egyes esetet lenyomoznál...
Kedves utolsó ,nem csak én lennék az egyetlen aki ennek szeretne utána járni.
De hát mondjak neked el egy alapigazságot.
Ahhoz hogy egyetértés legyen, ahhoz az igazság kell.
Mindaddig még vannak kételkedések, addig erre sem lesz megoldás.És nem is fogunk össze.
Az adatok nyilvánosságra hozatala arról szól ,hogy kissebb az esély a csalásra ,és nagyobb összetartást eredményez.
Nem érhető, hogy mindjárt fogékonyabb az ember ha elé tárják a teljes igazat???
Így viszont mindenki csak találgat meg okoskodik.
Még nyomozgatnom se kell.Csak megtudom a legközelebbi szomszédságúban elhunytról az adatait és a falubeliek elmondják miben is szenvedett.
Nincs benne semmi furfangosság, és a doktorira sem hajtok.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!