91 uj fertozott ma... szerintetek varhatoak korlatozasok, illetve milyenek?
"8 milliós ausztriának több fertőzöttje van mint egy 10 milliólakosú magyarországnak"
Európában az olasz-osztrák határ közelében indult meg a járvány. Mindig egy-két lépéssel Ausztria előtt voltunk.
"...van egy számmisztika valósága..."
Mi van!? Mindennek van egy áltudományos valósága? Hát van, kit érdekelnek a hülyeségek? :)
Ja most megint jön mindenki valami kifogással.
A számok sose hazudnak.
Ha a koronavírus figyelem, abszolút irracionálisak a statisztikák.Minden országban ugyan olyan a viselkedés.
Ha boltba z vagy utazol fel kell venned, ha uszodába mész vagy szlovéniába tekeregsz ,oda már nem kell maszk.
Ráadásul ,én egy beteget vagy halottat nem tudok személyesen ,sem ismerősöktől sem.De a fél világ haldoklik.Ugyan már...
"én egy beteget vagy halottat nem tudok személyesen ,sem ismerősöktől sem"
Ez attól is lehet, hogy kevés emberrel van olyan mélységű napi vagy legalább heti kapcsolatod, amiből kiderülhetett volna, hogy ők is átestek rajta.
A statisztika nem furcsa, viszont aki nem érti, bármit gondolhat róla.
A statisztikát hozzáértők gyártják, a számmisztikát hozzáértőnek látszani szeretők gyártják. Az előbbi a valóság, utóbbi a fantázia.
Egy folyamat lezajlása a rá vonatkozó szabályok szerint történik. Ebből nem következik, hogy a folyamat mindig (mindenütt) ugyanúgy zajlik. Ugyanis a folyamat a peremfeltételektől is függ.
Azt megértem, ha a környezete megértése nélkül akar valaki véleményt formálni. De számolnia kell azzal, aki érti a környezetét, nem figyel erre.
A jövő konkrét történéseivel értelmes ember e formában nem foglalkozik. Valószínűségként igen, de ott igen nagy a várható különbség akkor, ha az a valószínűség 1% vagy 99%.
Egy adott pillanatban lesznek, akiknek döntéseket kell hozni. Itt három esetet érdemes megkülönböztetni. 1. Szándékosan hibás döntést hoz. Ez rövid időn belül felismerhető és sürgősen megakadályozandó, különben tragédiák várhatók. 2. és 3. Az ember tudása véges, ezért abszolút biztosan jó döntés soha nem hozható. Azonban nem mindegy, mekkora a tévedés. Ezért a 2. eset, ha a tévedés nagy, ekkor hozzá nem értő hozza, és le kell cserélni a döntéshozót. A 3. eset a szakértő döntéshozó, ő nemcsak a lehető legjobb döntést hozza, de folyamatosan ellenőrzi a hatását, és ha gond van, korrigál.
A fentiek értelmében, azon hozzászólók, akik a jövőre biztosakat próbálnak állítani, nemcsak nem értenek hozzá, de információik sincsenek, így kiválóan alkalmasak az álhírek gyártására. Röviden szólva, kártékonyak. Legalábbis a jószándékú kevesebbet tudókra. Akik értik a problémát, ugyanis nem foglalkoznak az ilyen észrevételekkel. És rossz néven veszik, hogy egyes embertársaikat tévútra vezetik.
Kedves utolsó előtti.
Építőiparban dolgozom.Nap mint nap új munkásokkal találkozom.
A balkántól, törökországon át indiáig...mindég kérdezem az embereket ,tudnak e beteget.Senki nem tud személyesen egy beteget se mondani.Mind mástól hallja , vagy az internetről informálódik.
Én nem azt mondom ,hogy nekem lenne igazam, de hogy abszolút nem a vírusról van itt már szó ,ez biztos.
Kedves utolsó, akkor kérlek magyarázd el mindenkinek a te hozzáértésedhez ,hogy te mit látsz a statisztikákba ,és miért.
Azt én is tudom ,hogy hozzáértő emberek kamuznak a hírekbe az interneten a tvben és az újságokban is.
A pánikkeltés legjobb vallása, hogy olyan híreket nyomatnak nap mint nap az embereknek ,hogy abszolút nem tudsz utána járni a dolognak.
De istenemre.Jövőre lemegyek olaszba és kérdezősködni fogok ott is...
Meg akkor már még egy kérdés..
Ha ilyen súlyos a helyzet,akkor miért nem keményítenek be??
Ki hozza a törvényeket??
Ha a boltba muszáj hordani, akkor a piacon miért nem kötelező??Ott már nem kapható el??
A boltba mindenki felhúzza a maszkot ,mert mindenki tudja hogy kötelező.Akkor mért nem kell kötelezővé tenni más helyeken is???
Abszolút logikátlan, vagy én vagyok annyira hülye hogy nem látom mi a logika benne..
De lényegtelen ,hogy hogy terjed egy vírus..
Ha még akarod állítani ,az azt jeleni hogy muszáj kötelezővé tenni mindenhol.Ennek van logikája.Nem annak ,hogy itt kevésbé lehet elkapni.Mind ha az óvodába lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!