Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért harsogják észnélkül,...

Miért harsogják észnélkül, hogy MARADJ OTTHON?

Figyelt kérdés
Az influenzában évente több tízezren halnak bele magyarul több, mint a koronavírus. Mesélje már el nekem valaki, hogy a koronavírus ami sokkal gyöngébb csak gyorsabban terjed miért is kellett a kormányoknak bevezetni szükségállapotokat és egycsapásra kivégezni a gazdaságot és természetesen a leggyengébb rétegeket kivégezni??? Azok akik MARADJ OTTHONT ordibálnak csak úgy tegyék ha anyagilag finanszírozzák az otthon maradottak napi életét?

2020. márc. 19. 22:26
 131/181 A kérdező kommentje:
A legnagyobb rémhírterjesztő jelenleg a fősodratú média beleértve a közmédiát is, akik éjjel-nappal rémisztgetnek, riogatnak és felfúják amennyire csak tudják.
2020. márc. 22. 20:26
 132/181 anonim ***** válasza:
33%
Csinálja csak a média! Helyes! Legalább mindenki megérti, hogy itt probléma van és be kell tartani azt amit mondanak.
2020. márc. 22. 20:48
 133/181 A kérdező kommentje:
# 132/132 Ja értem, szerinted az egyének akik mindezt megkérdőjelezik azok riogatnak, de az helyes, hogy ha a média riogat, rémisztget. Na ezzel le is buktattad önmagadat, hogy kinek dolgozol te valójában. :)
2020. márc. 22. 21:07
 134/181 anonim ***** válasza:
Sokkal nagyobb kárt okoz az aki megkérdőjelezi. Például Te. Lehet már régesrégen lappang benned és másokat fertőzől össze vissza. Nehéz ezt felfogni mi? A munkán, bolton, patikán és esetleg nagyszűlők/szülők ellátásán kívűl NE MENJ SEHOVA! Nehéz megérteni mi?
2020. márc. 22. 21:19
 135/181 anonim ***** válasza:
33%

"Na ezzel le is buktattad önmagadat, hogy kinek dolgozol te valójában. :)"

Na kinek dolgozok? Na? Fidesznek talán?

Elmondom neked: Nem a Fideszre szavaztam. :). Nem értek velük egyet, de most lényegtelen a politizálni, nem abban a helyzetben vagyunk. Tök mindegy ki lenne kormányon ugyanezek a lépések lennének. Szóval tartsd be őket!

2020. márc. 22. 21:20
 136/181 anonim ***** válasza:
66%
Nagyon sok buta ember van tisztelet a kivételnek! Én maximálisan a kérdezővel értek egyet. Az én családom vagyis a szüleim pont most kerültek ilyen helyzetbe. Sosem volt spórolt pénzünk se drága telefon se laptop se semmi. Tanulást is ultranehezen lehet megoldani 2 mobiltelefonról! Adnak laptopokat szerintetek ingyen? Nem! Adnak számítógépeket szerintetek ingyen? Nem! Bármit adnak amivel az ember elfoglalhatja magát amik karanténban kell lenni ingyen? Nem adnak. Élelmiszert adnak azoknak akik munkanélküliek és bevannak jelentve a munkanélküli hivatalba? Nem adnak! Nem adnak annak ellenére hogy veszély van kihírdetve a a munkanélkülieket le se sz..ják hát még a tanulás vagy az iskolák vagy akármi más. Old meg ahogy tudod alapon van. Na most akik azt mondják maradj otthon azoknak semmi anyagi problémájuk nincs. Én is otthon maradnék ha nem kéne besegítni diákmunkával a szüleim anyagi helyzetén illetve adnának nekem kb. 1 milliót amivel kilehet bírni egy jó pár hónapig. Az emberek azt mondják maradj otthon vírus miatt. De az hogy segítsen az egyik a másiknak már nem. Nézzétek teli van az ország egy rétege milliárdosokkal meg milliomosokkal a a politikusoktól kezdve. A másik réteg meg nagyon szegény. A vírus terjedését csak úgy lehet lefékezni ha mindenki otthon marad igen na de ez csak úgy lehetne kivitelezni hogy aki rászorul vagy hitele van vagy akármi akkor annak segíteni anyagilag hogy megtudjon a karantén ideje alatt élni. De ez az ország nem az összefogásról híres hanem ilyen helyzetben is az emberek veszekszenek egymással meg ez meg az. Mindenki saját magára gondol nem a másikra ezért fel kell halmozni mindent a boltban hogy még véletlenül se jusson annak akinek esetleg nincs egyben annyi pénze hogy felhalmozzon és haljon akár éhen. Tehát az emberek ilyen helyzetben és irigyek önzőek mindenki csak saját magára gondol és igen ezért idegesít engem is az a szlogen hogy maradj otthon mert tanácsot könnyű adni a másiknak de segíteni már nem. Erről ennyit.
2020. márc. 22. 23:32
 137/181 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó:

Te se érted a "Maradj otthon!" szöveget és a "Kijárási tilalmat" se fogod, ha bevezetik egyszer.

A lényeg:

- Munkahelyre elmehetsz!

- Vásárolni elmehetsz!

- Patikába elmehetsz!

- Ha idős rokonokat kell ellátni, =pl. bevásárlással) elmehetsz!

- Sürgősségi ellátásra elmehetsz! (Kórház, Fogászat) [Ha Koronavírussal kapcsolatos tüneteid vannak akkor természetesen ne menj, hanem telefonálj!]

Viszont ezeken a helyeken kívűl sehova máshová ne menj! Tehát ne menj el futni, ne üldögélj a parkban, ne menj feleslegesen nem élelmiszer típusú boltokba, ne menj át barátokhoz/barátnőhöz, ne menj el házi bulikba, ne flangálj feleslegesen az utcán!

Ezt jelenti jelenleg a "Maradj otthon!".

Aki megteheti persze, dolgozzon otthonról, illetve próbáljon meg úgy bevásárolni, hogy heti egyszer kelljen lemenni a boltba! A boltba lehetőleg egyedül menjetek, illetve ha van autó akkor azzal és ne gyalog!

Ha kijárási tilalom lesz, ugyanezek lesznek a szabályok!

Ha ezt mindenki alapból betartja akkor egyszerre nem lesz több ezres megbetegedés szám, amit a kórházak már nem tudnak ellátni, mint Olaszországba, Spanyolországba, sőt Amerika is eléggé rossz helyzetben van, mert ott is minden intézkedést későn kezdtek el!

Ez nem csak egy kis influenza! Ezt most már felejtsétek el! Rengeteg beszámolót lehet találni Youtube-on is, akik korona vírussal fertőződtek meg. Magyaroktól is. Facebook-on is láttam nem 1-2 videót, olyan magyarokról akik pl Németországban vagy Angliában élnek.

Nem idősek! Beszámolójuk szerint, iszonyatos mellkasi fájdalom, nehéz légzés, magas láz. Pedig nincs semmilyen krónikus betegségük!

Ez nem játék. De, ha Te szenvedni akarsz vagy esetleg más embereket megfertőzni, beleértve az idős szereteidet is, akik talán le sem tudják már győzni a vírust akkor hajrá! Flangálj feleslegesen mindenhová, csak azt ne felejtsd el, hogy ez egy gyilkossággal ér fel és a Te lelkeden szárad, ha miattad hal meg valaki, pláne ha tudtál volna ellene tenni.

Vegyétek már komolyan kérlek.

2020. márc. 22. 23:47
 138/181 anonim ***** válasza:
33%
ui.: Nem kell maszkot felvenni, ha egy kendőt vagy sálat vagy bármilyen ruhadarabot az arcod elé kötsz már azzal megakadályoztad azt, hogy másokat megfertőzz! Ha mindenkin lenne legalább egy kendő az arca előtt akkor jobb lenne a védekezés!
2020. márc. 22. 23:50
 139/181 anonim ***** válasza:
0%
Egy pillanat. Én értem de nincs logikája. A bevásárlóközpontban vagy bkv-n uyganúgy elkaphatja az ember és nem tud róla mondjuk mert ha valakinek erős az immunrendszere annak akár lehet tünetmentes is. Viszont ezt szépen átadja egy másiknak mert az öregek is mászkálnak továbbra is utcán és így terjed. Hiába munakhelyre be kell menni mert nem állhat le minden gyár mondjuk akinek nincs kocsija az meg tömegközlekedéssel megy. A kórházi dolgozók is elkaphatják és szintén terjeszhetik tovább de ha nem lenne orvos vagy ápoló na akkor teljes káosz lenne. Tehát a vírus mivel teljesen kivitelezhetetlen hogy mindenki otthon maradjon ha egyszer be kell menni dolgozni akkor be kell menni. Előb utóbb úgyis eltűnik a vírus de nem az lenne én szerintem nyilván a politikusok okosabbak nálam de nem az lenne én szerintem a megoldás hogy közben a gazdaságot szépen tönkretesszük. A boltok miért csak 15-ig vannak nyitva? Mi történik 15 előtt vagy után? 15 óra előtt nem fertőz a vírus? Ha bezárnak 15 óra után akkor a kereskedelmi vagyis élelmiszeripari láncok miért vannak nyitva estig? Az ember megfogja a bevásárlókocsit vagy a kosarat amit szerintem nem is nagyon fertőtlenítenek utána meg odanyúl az ember a szájához. Tehát ide azt kéne kitalálni hogy mindenki otthon marad egy pár napot még a buszvezetők is akiknek olyan a munkája hogy mindenképp be kell menni akkor oda építeni kisebb mobilházakat vagy konténereket hogy ne kelljen utaznia mondjuk és mindenkinek biztosítani anyagiakat meg élelmiszereket mondjuk egy 3-4 hétre és így biztosan elfog múlni a vírus rövid alatt alatt.
2020. márc. 22. 23:58
 140/181 anonim ***** válasza:
52%
A megoldás amúgy marha egyszerű: Az összes magyar állampolgárnak tehát biztosítani kéne mondjuk 300-500 ezret családonként aki igényli tehát aki nem annak nem kell adni illetve figyelembe venni az anyagi helyzeteket is nyilván milliomosnak nincs rá szüksége illetve élelmiszert is biztosítani. Ezzel megtudnánk fékezni a vírust mert jóval többen maradnának otthon vagy vennének ki szabadságot vagy akármi mint most. Én azt bírom és maximálisan egyetértek a kérdezővel amikor egy olyan ember mondja hogy maradj otthon aki 300 nm luxusvillában lakik medencével és saját konditeremmel sporólt pénzzel ügye. Ha én élnék ilyen jó anyagi körülmények között én is az otthonlétet választanám. Azok akik egy kis lyukban élnek panellakás az soha nem fog tudni otthon maradni még erőszakkal sem mert előbb kap a szervezet idegösszeomlást a begolyózástól meg az unalomtól mivel a panellakás kicsi nincs tér és nincs semmi se kert amivel az ember letudja magát kötni és az agy meg a szervezet nem bírja ki hossztávon és ha csak ül mert panellakásban mászkálni sem nagyon lehet olyan kicsi akkor az izületek meg az izmok tönkremennek elhízik az ember mert csak enni fog és tönkremegy az egészsége. Tehát az se megoldás hogy otthon maradjunk és az se megoldás hogy terjesszük a vírust. Köztes megoldás kell és jelen pillanatban az amít írtam az elöző válaszomban is hogy vagy mindenkinek aki igényli biztosít az állam anyagiakat és élelmiszereket és építenek mobilházakat így nem kell utazni vagy továbbra is mennek az emberek boltba meg mindenhova és nagyon soká fog ez elmúlni.
2020. márc. 23. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!