Miért nevetik ki a nemzetet?
Amúgy annyira röhejes ez az ősmagyar vérrokonság kérdéskör...
Az ország 2 nagy betelepítési hullámon is átesett..Egyiken a tatárjárást követően 1250-1300 között, másikon pedig a török kivonulást követően 1750 körül.
Utóbbit Mária Terézia kezdeményezte, és ennek az újranépesedésnek lett eredménye a mai etnikai megoszlás az országban.
Az ország lakosságának (főleg az elnéptelenedett alföldi, északi-középhegységi és dél-dunántúli vidékeken jórészt svábokkal, tótokkal, és némileg rácokkal lettek feltöltve.
Nem akármiért van annyi "horváth","németh", "deutsch", "rácz", "tóth" "oláh" vezetéknevű magyar napjainkban Az ország kb 40-45% a környező országokból származó emberekhez vezethetné vissza magát.
A tatárjáráskor meg a rengeteg kun lett letelepítve, akik még a letelepítés után is jó ideig összetűzésbe kerültek a vallásuk és nomád életmódjuk miatt a helybéliekkel.
(Bács-kiskun, és a kiskunság név is innen van)
"Vagy akkor vegyél példát Észak Koreáról, és ha valaki lop az utódait is büntest meg."
Drága kérdező, te pont ezt teszed, csak éppen más népekkel.
Hol a francban élnek már a trianoni döbtéshozók, vagy a szerbiai vérengzések elkövetői? Évtizedek óta halottak. Mégis komplett népeket szidsz, és vetsz meg amiatt, hogy mi történt 70-100-150 éve...
Ja, jó.
Én meg már véletlenül azt hittem, hogy te voltál az aki benézted Szerbiát és EU tagállamnak nézted.
Vagy hogy elkezdtél hisztizni az 1000 évvel ezelőtti események miatt, aztán végül már inkább mindenkit bűnösnek nevezel, meg mentegetőzöl ahol tudsz.
Meg azt hittem hogy te voltál az is, aki EU hatáskörbe soroltad a boszniai háborút, amikor egyik harcoló fél sem volt még EU tagállam, és az égvilágon semmi köze nem volt az EU-nak az ott történtekhez...
Ja, meg te mondasz ilyen okosságot is hogy "a betelepítettek nem számítanak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!