Miért nevetik ki a nemzetet?
#25 Ti minden lépten nyomon a kormányt támadjátok. Szerintem senkit nem érdekel hogy 27 százalékos az álfa, szinte csak 1-2 százalékkal nőtt. Legyünk akkor őszinték, csak ebbe tudtok belekötni, mivel máshol a SZJA sokkal több, illetve a rezsi is magasabb nagy általánosságban. Hivatalosan is mi vagyunk az EU egyik legnagyobb adócsökkentői, mert egyre kevesebb adót fizetnek a multik így nem mennek el több munkahelyet adnak és nincs annyi munkanélküliség jobbak a bérek és nagyobb a GDP, illetve a cégek kis, nagy közép vállalkozások is kevesebbet adóznak. Hatalmas nagy bajban lennénk, ha csak az EU -val tudnánk üzletelni, és ki szívnák az országunkból a pénzt a nagy adókkal. A fizetésünk sem lenne több, nem tudnának nagyobb bért bevezetni alapok nélkül, a kormány is ezen fáradozik így ez szükségtelen.
Nem tudom mit jelent az hogy valami túl van árazva, mert a minőséges munkát meg kell fizetni, és ha a prolik többet keresnek ez kijár a gazdagoknak is. Az Európai Uniós pénzeket pedig szinte teljes egészében felhasználjuk, vezető helyet foglaljuk el ebben, nem sok helyen teszik ezt így. Nyugaton is vannak ehhez hasonló dolgok, senki nem szól semmit, mert ott van mellette hogy nyugat, Német vagy Franciaország, és akkor ezt ők megtehetik. Ugyanúgy a közmédiát is irányíthatják, cenzúrázzák a konzervatív híreket, még az interneten is megállapodás szerint. Itthon a közmédia nem csak a politikáról szól, unalmas is lenne nem is kapnának annyi bevételt. Egyébként régen is ugyanez ment, nem tudom miért kellene a hazug Gyurcsányt meg a bábjait ismét közmédia közelbe engedni.
Szabadság védelméről annyit, hogy nem a kormány tesz a magyar választópolgárok többsége érdeke ellen, nem a kormány akarja elárulni a nemzet ezer éves múltját. Az ellenzék akar a magyar választópolgárok szavazata ellen tenni Brüsszelben.
"Az Európai Uniós pénzeket pedig szinte teljes egészében felhasználjuk"
Na látod, ezt nem kérdőjelezem meg XD
Az a pénz bezony eltűnik valahová, amit nevezhetünk "felhasználásnak".
Magánkastély, magánautó, ez, az, amaz...
Fel lett használva XD
Vicces vagy te a magad módján kérdező, egész jó kedvem lett.
"Egyébként régen is ugyanez ment, nem tudom miért kellene a hazug Gyurcsányt meg a bábjait ismét közmédia közelbe engedni."
Kedves kis szivemcsücske kérdező!
Hol írtam én olyat, vagy hol utaltam akár csak arra hogy Fletót kéne visszahozni?
Nem vagyok én hülye, hogyha már leváltok egy sz#rt, akkor visszahozzam a régi sz#rt :D
Ez annyira fideszes betanult szöveg egyébként:
kormánykritikus ember és fideszes beszélgetnek:
korm. krit.: -Szerintem baj van a oktatással, és túl magas a korrupció
fideszes: -HÁ' mé???!!! A GYÚCSÁNY taLáN joBb volt???!!!
kb így működik a fidesz szimpatizánsok 4/5-e :D
"Ti folyamatosan a múltat úgy festitek le, mintha mi mindig egy kis nép lettünk volna, mintha mi mindenből vesztesen jöttünk volna ki, folyamatosan a történelmi igazságokat, el akarják ferdíteni, ezért mindtam hogy egy monda gyilkosok korban élünk. El akarják velünk feledtetni az igazságot, ezzel pedig a mi nemzeti öntudatunk."
Épp ellenkezelőleg. Te akarod figyelmen kívül hagyni a valóságot és minden olyan tényezőt kizárni a történelmünkből, ami rontja a megítélésünk. Csak tudod... a történelem nem fekete - fehér és nem úgy alakult az évszázadok során, hogy majd pont beleilljen egy idealizált nemzetképbe. A történelmünk nem mi választottuk, hanem az elődjeink, te viszont annyira elfogult vagy és annyira bálványozni szeretnéd őket, hogy képes vagy megtagadni a negatívumaikat is. Ez a ferdítés és a történelemhamisítás, nem az, amikor valaki tárgyilagosan beszél a múltról. Áruld már el nekem, hogy van az, hogy amikor mi csináljuk, akkor az "kalandozás", amikor meg a mongolok csinálják ugyanazt velünk, kétszázötven év múlva az már rablógyilkosság?
Az a baj az ilyen nemzeti maszlaggal, hogy az emberek ilyenkor elfelejtik, hogy nem mi vagyunk az egyetlen nemzet és más szemszögéből teljesen máshogy történtek bizonyos dolgok. Ha tényleg tiszta lenne a nemzeti öntudatod, akkor nem csak a sajátod tudnád megérteni. Tehát vagy elvakult vagy, vagy pedig egyszerűen alsóbbrendűnek tartasz más nemzeteket, ezesetben pedig tudod a választ. Sajnos manapság a legtöbb "nemzeti tudatú" ember úgy képzeli el a világot, hogy csak a magyarok lehetnek nemzeti öntudatúak, a többiek körülöttünk pedig akkor viselkednek jól, ha csak meghúzzák maguk.
De akkor beszéljünk nyíltan. Mondj nekem egy dolgot, amit a csúnya nyugat terjeszt a történelmünkről és szerinted hazugság. Kíváncsi vagyok konkrétan mire is gondoltál, mert eddig egy retorikailag jól felépített (de elírásokkal megspékelt) üres monologizáláson kívül nem tudtál mást felmutatni. Magyarul egy szépen becsomagolt semminél.
Az elődeidet nem te választod, ha tényleg nemzeti öntudatúnak vallod magad, akkor a sötét részeket is tudomásul kell, hogy vedd. Várom a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!