Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mely elméletet fogadják el...

Mely elméletet fogadják el jobban a világon a románok eredetére vonatkozóan, a dák-római kontinuitás elvét, vagy a bevándorlás elvét?

Figyelt kérdés
Vannak arra forrás, hogy mely országok tekintenek tényként egyikre vagy a másikra?
2019. jún. 16. 10:17
 61/93 anonim ***** válasza:

Igen azért elég fura amikor az 1500-as években ékezetekkel írtak amikor elvileg az a nyelvújítás egyik hozadéka volt, meg olyan szavakat használtak ami szintén elvileg a nyelvújításkor lett mesterségesen megalkotva, de ezt csak laikusként mondom, én nem vagyok nyelvész. Csak ezek olyan dolgok amik nekem feltűnnek. Ha mélyebbre ásnánk biztos lenne több dolog is. Persze azért elég fura, hogy csak egy fél tucat embertől maradtak fent magyar nyelvű versek egyéb irományok, meg az is hogy persze ezeken sem végeztek soha izotópos kormeghatározást.

2019. jún. 16. 19:48
 62/93 anonim ***** válasza:
Na jó én befejeztem, látom te egy mániákus bolond vagy, nincs értelme vitatkozni, kár volt eddig is írnom valamit.
2019. jún. 16. 19:50
 63/93 A kérdező kommentje:

61

Te hülyébb vagy mint a legszélsőségesebb románok. Szénizotópos vizsgálat? Miért pont a magyar forrásokat akarod ilyen vizsgálatnak alávetni? Nem találták más népet amelyik történelmével kötözködni tudj, pont a téged befogadó és toleráló népet választottad. Mutathatnál több tiszteletet az országod iránt, még ha nem is érzed magad magyarnak.

2019. jún. 16. 19:53
 64/93 anonim ***** válasza:

"Zrínyi is megmondta: "horvát vagyok, tehát magyar.""

Igen mivel a Horvát Királyság és a Magyar Királyság perszonáluniót alkotott 1102-től és akkoriban mint már írtam a hűbéri rendszer tartott össze mindent érthető ez a kijelentés. Ugyanaz a királyuk tehát ő kvázi magyar. De ettől még egy szót nem tudott magyarul meg nem tetováltatott magára nagy Magyarországot.

2019. jún. 16. 19:55
 65/93 anonim ***** válasza:

Nem tudott egy szót sem magyarul? Akkor ez mi? Ja tudom, kamu.

[link]

Barom..

2019. jún. 16. 19:57
 66/93 anonim ***** válasza:

Máshol természetes volt hogy amint a technológia lehetővé tette megvizsgálták a régészeti leleteiket, tárgyi emlékeiket és jó néhányról kiderült hogy hamis. Nos ezt nálunk mindig meghiúsították. Mint írtam ez nem bizonyít semmit, de minden esetre elég furcsa, hogy az egész történelmünk olyan bizonyítékokra alapozzuk, amikről amúgy csak a ráírt dátum vagy név alapján következtetünk hogy mikor keletkezhetett. És mindezt 2019-ben.

2019. jún. 16. 19:58
 67/93 anonim ***** válasza:

65

Jah persze ezt ő rajzolta a saját kezével (amúgy oda van írva hogy hol és mikor nyomtatták)

2019. jún. 16. 20:00
 68/93 A kérdező kommentje:

67

Magyarország otthont ad neked, befogadott, tolerál, miért utálod ennyire a magyarokat? Megbántottak?

2019. jún. 16. 20:06
 69/93 anonim ***** válasza:

Ja, el tudom képzelni hogy pl az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot szénizotópos vizsgálatnak vetették alá...ha jól tudom pár száz évre visszamenőleg nem lehet datálni, mivel több tízezer éves leleteknél is mondjuk plusz/minusz 500 évben adják meg az eredményt, nem teljesen pontos. Esetleg annyit tudnak megmondani valamilyen módszerrel, hogy a papír mikor készült de azt nem hogy mikor írták rá a dolgokat.

Bécs 1651 mert mikor kellett volna kiadni?

2019. jún. 16. 20:09
 70/93 anonim ***** válasza:
Nem utálom a magyarokat, a történelem hamisítást utálom csak. Sajnos ebben mi élen járunk. Pedig szerintem sokkal inkább a földön két lábbal álló, optimistább és sikeresebb generációkat lehetne fel nevelni, ha nem ezt a kamu marhaságot tanítanánk nekik az iskolában hanem a valóságot, és akkor nem a múltra tekintgetnének vissza, meg onnan várnák a megváltást, hanem elkezdenének dolgozni egy szebb és sikeresebb jövőért.
2019. jún. 16. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!