Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a zsidókkal?

Figyelt kérdés

Ahogy láttam, a szélsőjobbosok közül elég sokan ellenszenvesek velük. Magam is jobboldali nézeteket vallok, de más, dolgozni nem akaró és az őket eltartó adófizetőket terrorban tartó ,,nép"csoportokkal ellentétben én a zsidókat nem tekintem akkora gondnak. Mert míg a fentebb felsorolt ,,nép"csoport nagyobb részének életmódjának ,,jellegzetességeit" én magam is tapasztalom, addig a zsidókkal efféle gondot nem látok. Legalábbis nekem ez a meglátásom.

Szóval: mi a probléma a zsidókkal valójában?

2011. máj. 8. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:

akkor ajánlanám neked, ha már történészeset akarsz játszani, hogy olvasd már el a lap alján lévő hivatkozásokat is. Tudod, az olyan emberek, akiknek valami minimális közük van, nem azt mondom, hogy a törihez, úgy kb. bármihez, ahol gondolkodni, és dolgoknak utánanézni kéne, azok így csinálják.

Összefoglalom neked, mert láthatóan a fantázia történelem szakodon az üveghegyen túl nem szokás forrásokat nézni, max bárki által szabadon szerkeszthető oldalakat vagy antiszemita oldalakat, mint az előző kedves kis oldalad, amit voltál képes "szakmaiként" belinkelni.

Na nézzük mit is írnak a wikis hivatkozások, amiket elég felületesen gyúrt össze a cikk írója (ezért kell vigyázni a nyílt lexikonokkal, ezt mondjuk aki már végzett bármilyen témában anyaggyűjtést vagy kutatást, az tudja).

Egyrészt leírják, hogy egy elég speciális keverékéről van itt szó a zsidóságnak egy amúgy egyedi szektája, és az iszlám között, ezért gyakran nem is tekintették őket teljes értékű muszlimoknak, sőt, az iszlamisták előszeretettel vádolták őket azzal hogy igaziból zsidók, csak titkolják. Tehát a források nem azt mondják, hogy ők igaziból zsidók voltak, hanem azt, hogy ezzel vádolták őket az ellenségeik.

Pl. Baer munkájával kapcsolatban ezt írja az egyik forrás:

"In fact, he emphasizes that the Dönme, unlike the conversos, do not really merit the title “crypto-Jews.” They were not Jews who pretended to be Muslims, but a sect of their own, whose beliefs and practices were actually further from Judaism than from Islam"

Másrészről kifejtik a források, hogy mivel sok dönme is támogatta a CUP-ot, és az ifjútörökök között is voltak dönmék is, ezért a török szélsőségesek a mai napig olyan konteókkal jönnek, hogy igaziból az egész ifjútörök dolog egy dönme összeesküvés volt, akik meg igaziból zsidók.

Idézek a másik forrásból is:

"The extreme nationalists have accused the dönmes of taking a leading part in the Young Turk plot in Salonica (a very exaggerated claim)"

tehát a megjelölt források pont hogy nem azt állítják, amit te, hanem bemutatják a dönme történetét, és bemutatják, hogy a hozzád hasonlóan hülye szélsőségesek milyen konteókkal vádolják őket.

A témával foglalkozó történészek a megjelölt források alapján ezt állították. Köszi szépen, hogy ha közvetve is, de belinkelted őket.

Meg azt is, ahogy ismételten bemutattad "történészi szakmaiságod" és sikerült bemutatni pont azt a fajta konteózást, amikről ezek a cikkek is írtak.

Hadd gratuláljak a szellemi színvonalad újabb Taigetoszához.

---------------

"Ha hazugnak tartasz nincs miről beszélnünk!"

Azt hiszem ezt már többször elég világosan kifejtettem, hogy nem szimplán hazugnak, de emellett egy szerencsétlen hülyének is, aki annyi logikai és alapvető gondolkodási készséggel sincs megáldva, mint egy közepesen fejlett 10.-es. Ráadásul ennek újra és újra alapját is adod, hogy miért is mondom ezt.

Vagy eddig nem voltál teljesen biztos, hogy most hazugnak tartalak-e, és ezért irkáltál még ezután is?

Ez esetben hadd nyugtassalak meg.

Amúgy meg egyetértünk, hogy egy ilyen emberkével, mint te tényleg nincs miről beszélni.

Ajánlom, hogy legközelebb próbálkozz be mondjuk az elméleti matematikussal, az is jól hangzik.

2011. máj. 12. 00:01
 82/88 anonim ***** válasza:

Te összetett tudatlan! Válts nyelvet a wikin pl, és ott is azt írja, hogy:

"A Dönmeh, egy zsidó csoport akik Sabbatai Zevi-et(Egy török zsidó, aki azt híresztelte magáról, hogy ő a Messiás. 38 részre osztotta az Oszmán birodalmat, és szétküldte oda tanítványait, hogy terjesszék a hitét. Először az Oszmán kormány figyelmen kívül hagyta, majd halálra ítélte. Ekkor felvette az Iszlám vallást, hogy megmeneküljön a halálos ítélettől, és ezt parancsolta a követőinek is. Majd utasította őket, hogy épüljenek be az állam rendszerébe, és belülről bomlasszák.) követték, aki a Messiásnak tartotta magát...

A "Dönmeh" szó két részből áll!

"Dö" kettő(eredetileg perzsa)

"nmeh" fajta

Vagyis két fajú! Egyik a felszínen az Iszlám, a másik a rejtett zsidóság. A törökök nevezték el így őket, mert titkolták, hogy zsidók valójában!

----

The Young Turks

The Young Turks egy egyesült csoport... tudni lehet róluk, hogy az egész vezetőséget CIONISTA zsidók alkották, és egy muszlim nem volt köztük!

stb stb stb.

És ez csak a WIKI!!!

Az egyetemen is ezt tanították pontosan.

Na mehetsz hisztizni! Csak azt nem értem mit foglalkozok itt veled?! A tények a történelemben, tények maradnak!!!!

2011. máj. 12. 00:55
 83/88 anonim ***** válasza:
És mond már meg nekem te idióta, hogy ki mondta neked, hogy töri szakos voltam???? Annyira rá vagy kattanva erre a töriszakra, hogy már nem tudom, hogy hogyan röhögjek rajtad!? :/ Nem csak ott tanítanak Iszlámmal kapcsolatos történelmet te "zsdehil"!!!
2011. máj. 12. 00:59
 84/88 anonim ***** válasza:

- ember, a wikit bárki szerkesztheti, szóval bármely épeszű (tehát nem olyan szellemileg visszamaradt iszlamista retardált, mint te) ember helyén kezeli az ott olvasottakat, és pl. megnézi a forrásokat. Én meg is tettem, fel is lettek sorolva, hogy a TÖRTÉNÉSZEK mit is írtak a dologról. Nem a fröcsögő iszlamista uszítók, akik ezek szerint az itthoni iszlám egyetemen is tevékenykednek (jó tudni), hanem a témával tudományosan foglalkozó emberkék.

Mondhatnám, hogy ez ilyen egyetemi anyag...

- csak kibújt a szög a zsákból. Te próbáltad meg sugalmazni a töri szakot, csak csúnyán gázosan megbuktál benne. Gondoltam a szuperértelmes kommentjeidből, hogy valami iszlám agyzsugorító lesz itt.

Te:"Akkor szerinted hazudok? Miért nem nézel utána a neten?"

Én: 'mármint arról, hogy azt próbálnád sugallni, hogy töri szakos vagy?

Mint ház. '

Te:"Ha hazugnak tartasz nincs miről beszélnünk!"

Magyarán próbáltál rájátszani, hátha van valaki olyan hülye, hogy elhiszi. Nem volt. Ennyire hülye senki sincs, olvasva a kommentjeidet, amikből süt a tudatlanság.

Mond, a drágalátos iszlámod nem ítéli el a hazudozást, a félrevezetést? Vagy hitetlennel szemben nyugodtan szabad, jól emlékeszem erre a részre?

De legalább látjuk most már a jelenlegi iszlám igazi arcát, ami ilyenekre tanítja az embereket, erre nevel az "erkölcsösség" címszó alatt.

Köszönjük az ékes példát, nagyon tanulságos volt.

Annyira szomorú, hogy az a kultúra, ami évszázadokkal ezelőtt rengeteg téren tündökölt, ma bántóan nagy részben részében olyan primitív suttyó szintre süllyedt, mint amit te is képviselsz. Remélhetőleg egyszer még visszajut arra a szellemi szintre, ahol korábban állt.

2011. máj. 12. 01:27
 85/88 anonim ***** válasza:
Örülök hogy ezt megvitattuk, most már legalább mindenki tudja, hogy milyen romboló szerepe volt a zsidóknak az Oszmán birodalom megszűnésében!
2011. máj. 12. 08:50
 86/88 anonim ***** válasza:

Próbálkozzál még te kis szánalmas hazudozós iszlamista, égesd még magad, és azt az elvakult szánalmat, amivé a vallásod lett. Most legalább látjuk, hogyan tanítanak mocskos hazudozásra az itthoni iszlám egyetemen, és miféle elvakult agymosott iszlamistákat nevelnek ott.

Látjuk hogy miért Európa fekélye a jelenlegi iszlám.

2011. máj. 13. 22:52
 87/88 anonim ***** válasza:

Mi a baj velük?

Az, hogy egyenlő bánásmódot akarnak, mégsem érzik magukat egyenlőnek a többi nemzettel.

Mielőtt ezt valaki megpróbálná megmagyarázni, hogy miért nem így van: nem vagyok kíváncsi a megmagyarázásra, csak az érdekel, amit tapasztalok, látok, átélek. Vagy valaki komolyan azt gondolja, hogy egy zsidó egyenrangúnak érzi magát egy kínaival, vagy egy dél-amerikai indiánnal? Hahaha, jó vicc.:)

Kicsit irritáló, hogy emberek bárkire mondhatnak bármit, kivéve rájuk. Próbáld ki egyszer társaságban, hogy azt mondod, utálod a mogorva csigazabáló franciákat, vagy az ruszkikat, a kövér amcsikat, mindenki röhögni fog, de legalább is, nem fognak felháborodni. Aztán süsd el valahol azt, hogy nem szereted a zsidókat. Ne úgy mondd, hogy utálod őket, csak így szépen: nem szereted őket. Majd meglátod, megáll a kézben a kanál, elakad a lemezjátszó, és mindenki lélegzetvisszafojtva és fenyegető tekintettel fog rád nézni. Mintha őket nem lehetne...!

Szóval, majd ha nem lesznek egyenlőbbek az egyenlőknél, akkor talán nő a népszerűségi indexük.

Amúgy meg, én származása miatt senkit nem bántok, de speciel nem tetszik a kultúrájuk, sem a vallásuk, az alapján amennyit tanultam róla/belőle.

Olvastam itt, hogy valaki nigériai IQ arányt emlegette. Hát, mondjuk nem ártana olyan országot választanod összehasonlításképpen, ahol nem szenved analfabetizmustól a lakosság minimum ötven százaléka, és a két ország oktatási színvonala is egy szinten van. Miféle zsidó középiskola érettségi eredményeiről beszélsz te? Na, erre viszont van adat. Tanulmányi eredmények alapján rangsorolva vannak a magyar iskolák, ha jól tudom a Fazekas vezet, de még csak dobogós helyen sincs semmiféle zsidó gimnázium. Vagy szerinted minden OKTV-t zsidó magyar diákok nyernek meg?

[link]

Semmivel sem intelligensebbek a zsidók másoknál, mondjuk itt már megint bejön ez az effektus, hogy ők pityognak az előítéletek miatt, de azért egyből ide van citálva a "zsidók okosabbak mint a nem zsidók" meg a zsidók ilyenebbek, meg olyanabbak, nameg Nigériázunk? Most akkor düntsük el, hogy faji illetve vallási alapon megkülönböztetünk embereket, vagy nem?

Ez egy sztereotípia, ami mögé bebújnak, de semmilyen realitás alapja nincsen. A világban mindenhol élnek rendkívül képzett, intelligens emberek, semmi köze ahhoz, hogy zsidó az illető vagy sem. És ha már itt tartunk, én zsidók közt is ismertem épp elég gyökeret...

Szóval, továbbra is azt mondom, ha majd pozitív irányban nem akarják magukat megkülönböztetni másoktól, akkor mások meg nem fogják őket ezen felbőszülve negatív diszkriminációban részesíteni, meg kiközösíteni..

2013. ápr. 7. 01:50
 88/88 anonim ***** válasza:
46%
A pénz miatt megölik a földet. Amerikát ők irányítják, a tőzsdét, nekik köszönhetjük a világválságot, és azt is hogy így elhúzódott. Személy szerint engem egy se sértett meg soha, de tudok arról, hogy mit művelnek az arabokkal az olaj miatt, vagy hogy manipulálnak mindent ami a világ tönkretételét eredményezi. Csak egy apróság: Nem írják alá a Kiotói egyezményt, ami nagy mértékben csökkentené a globális felmelegedés hatásait a nagyvilágban. Nekik nem éri meg, mert bevétel csökkenésük volna. A többi ország meg hiába írja alá, mert ők csak a 30 %-ban felelősek a környezetszennyezésért. Tojnak az emberiség fejére.
2015. jan. 2. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!