Tulajdonképpen mi a baj a zsidókkal?
Ahogy láttam, a szélsőjobbosok közül elég sokan ellenszenvesek velük. Magam is jobboldali nézeteket vallok, de más, dolgozni nem akaró és az őket eltartó adófizetőket terrorban tartó ,,nép"csoportokkal ellentétben én a zsidókat nem tekintem akkora gondnak. Mert míg a fentebb felsorolt ,,nép"csoport nagyobb részének életmódjának ,,jellegzetességeit" én magam is tapasztalom, addig a zsidókkal efféle gondot nem látok. Legalábbis nekem ez a meglátásom.
Szóval: mi a probléma a zsidókkal valójában?
"Utolsó! Azt nem tartod furcsának, hogy már az egyiptomi birodalomtól kezdve, babilonon, asszírián, rómán keresztül, meg a középkoron keresztül mindig ővelük van baja az uralkodó nemzetnek? Nem függhet össze mégis a zsidózás, meg az ő beilleszkedési képtelenségük?"
Nézzük csak! Az ókorban ott voltak kis népként egy olyan területen, ami a történelem egyik legnagyobb átjáróháza volt, és a legkülönbözőbb nagy birodalmak váltogatták egymást - nem békés úton. Amikor éppen önálló államuk volt, akkor azért kellett háborúzni, mert jött valaki nagyobb, aki megpróbálta elfoglalni, aztán példát statuált, mikor meg nem volt önálló államuk, akkor meg rendre azon ment a balhé, hogy függetlenedjenek. Amit aztán levertek, és példát statuáltak. Lásd pl. a rómaiak elleni lázadást, amiért lerombolták a 2. Templomot.
Tehát az egésznek köze nem volt ahhoz, hogy itt most külön zsidókat üldözték volna, hanem politikai, területszerzési és megtartási okok voltak. Minimális történelmi rátekintés.
Az első vallásüldözések, ahol kifejezetten csak azért üldöztek egy csoportot, mert egy valláshoz tartozott, a rómaiak alatt történtek - a keresztények ellen. Abból az időből jönnek a vérvádak is - eredetileg a keresztényekre, mondván hogy Húsvétkor vért áldoznak és isznak, mert Jézus azt mondta a borra, amit ittak az utolsó vacsorán, hogy íme ez az én vérem.
A helyzet akkor változott meg, mikor a kereszténység megerősödött, és a végén államvallás lett. Ekkor politikai okokból az egyház igyekezett magát teljesen elvágni a zsidó gyökerektől, az ironikusan korábban rájuk használt vérvádakat innentől kezdve a zsidók ellen használva, kialakította a keresztény Európában a zsidóellenességet, immár vallási alapon.
Innen terjedt ki aztán később a világ többi részére is jó néhány száz évvel később.
Tehát annak, hogy miért klasszikus toposz a zsidózás, az az oka, hogy régi katolikus egyház megteremtette és elterjesztette ezt a toposzt, amit aztán a kézenfekvősége miatt (kicsi, a többségtől elkülönülő nép) többen saját hasznukra fordítottak aztán.
Egyébként ha szétnézel a világban, és megnézel más olyan népeket, ahol egy országban van egy sikeres, a többségtől jól megkülönböztethető kisebbség, ott hasonló ellenszenv ugyanúgy kialakult (pl. a törökországi örményeknél, a vietnami kínaiknál, az iszlámon belül a 7es síitáknál, stb), annyi különbséggel, hogy ott nem volt egy olyan korabeli világhatalom, ami már vagy 1-1,5 ezer évvel ezelőtt egyik ideológiai üzenetévé tette, hogy ezek alacsonyabbrendűek, akiket üldözni kell, így nem járt be olyan "világkarriert" a dolog, hanem megmaradt lokálisnak.
Had említsem meg, hogy a 19. és 20. század elején az egyetlen nemzetiség Magyarországon, amely képes volt asszimilálódni, az a zsidóság volt. Értem?
Aha, értem. Meg addigra a kunok már régen, akárcsak a jászok, délen nagyjából problémamentesen a rácok, meg szerteszét a svábok, illetve pesten a németek. Meg szerintem van még.
Ők kiválasztott népnek tekintik magukat. Az ő értékrendszerük alapján a gój-ok, tehát nem közülük valók értéktelenek, őket meglopni nem bűn, stb.
Ezen felül pedig az összes üzleti befolyást is maguknak kaparintanak meg. Ők fajban gondolkodnak. A gyűlölet által maradhatnak csak fenn, így gondolják.
"Ők kiválasztott népnek tekintik magukat. Az ő értékrendszerük alapján a gój-ok, tehát nem közülük valók értéktelenek, őket meglopni nem bűn, stb.
Ezen felül pedig az összes üzleti befolyást is maguknak kaparintanak meg. Ők fajban gondolkodnak. A gyűlölet által maradhatnak csak fenn, így gondolják."
Te most itt nem arra gondoltál amire Hitler a németekkel kapcsolatba?
Árja, fajelmélet, gyűlölet.
Az, hogy övék minden üzleti befolyás, az miért lenne az ő hibájuk? Ezek szerint jobbak mint a többi, hogy képesek voltak ezt elérni.
de akkor az iszlám mivel jobb: A Dzsihád leölne mindenkit aki nem hozzájuk tartozik.
De mivel jobb az iszlám
"IQ-tesztekben nem mutatható ki összefüggés a nemzeti hovatartozás alapján. De elhiszem, ha belinkelsz egy ilyet."
De. Átlag intelligencia népcsoportokra bontva:
zsidó 125
európai 110
néger 85
cigány 70
De mivel jobb az iszlám
Hát annyival, hogy terjeszkedése során nagyon szépen éldegéltek az iszlám törvények alatt a keresztények, zsidók, is. Tiszteletben tartották őket, mert szintén Allah igazságát hitték, csak "nem a tökéletes megnyilvánulás szerint" De mind a keresztényeknél, mind a zsidóknál sokkal toleránsabbak voltak. Hát ennyivel jobb.
De. Átlag intelligencia népcsoportokra bontva:
Ez vicc ugye? Most írjak egy cetlit én is csak más számokkal?
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!