Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a zsidókkal?

Figyelt kérdés

Ahogy láttam, a szélsőjobbosok közül elég sokan ellenszenvesek velük. Magam is jobboldali nézeteket vallok, de más, dolgozni nem akaró és az őket eltartó adófizetőket terrorban tartó ,,nép"csoportokkal ellentétben én a zsidókat nem tekintem akkora gondnak. Mert míg a fentebb felsorolt ,,nép"csoport nagyobb részének életmódjának ,,jellegzetességeit" én magam is tapasztalom, addig a zsidókkal efféle gondot nem látok. Legalábbis nekem ez a meglátásom.

Szóval: mi a probléma a zsidókkal valójában?

2011. máj. 8. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:

ismét csak arra tudom felhívni a figyelmed, hogy az iszlám mellett valahogy mégis képesek voltak vagy egy évezreden át tök jól elleni, pedig ott is zárt közösséget alkottak.

Ezzel szemben itthon például kifejezetten erős volt az asszimiláció, mégse hozta meg a kívánt elfogadást.

Ez az elkülönülés duma csak egy ürügy volt mindig is, hogy tök jól lehet mutogatni, és lehetett vele hülyíteni, felcukkolni vele a népeket a zsidók ellen. De ehhez kellett az, hogy valakiknek ez célja legyen, különben magától ez senkit nem zavarna, mint ahogy teszem azt a ma itt élő kínaiakkal sincs senkinek baja, pedig ők is tökre elkülönülnek a többségi társadalomtól.

2011. máj. 9. 17:53
 62/88 Bányai Károly ***** válasza:

Az iszlám az üdítő kivétel, mint azt már minden oldalról kitárgyaltuk. De sajnos kivétel maradt.

Az itthon élő kínaiakkal nincs senkinek baja? Nincs a fenét! És ez súlyosbodni fog, ahogy szaporodnak.

2011. máj. 9. 18:03
 63/88 anonim ***** válasza:

"Az iszlám az üdítő kivétel, mint azt már minden oldalról kitárgyaltuk. De sajnos kivétel maradt. "

Milyen üdítő kivétel? A zsidóság az elmúlt bő ezer évben két kultúrkörben volt jelen: kereszténység és az iszlám.

Érdekes módon az egyikben tök normálisan el tudott lenni a többséggel, a másikban meg rendre zaklatták. Pedig mind a kettőben ugyanazon zsidó kultúra volt, tehát ebből következően ami a különbséget adta a két viszony között, az a többségi kultúra volt, tehát az iszlám és a kereszténység, a kereszténység ellenségnek, üldözendő és megvetendő eretneknek tartotta a zsidóságot (mint ahogy azt tette más csoportokkal is), az iszlám meg nem. Ez volt a különbség.

2011. máj. 9. 18:40
 64/88 anonim ***** válasza:

"Az itthon élő kínaiakkal nincs senkinek baja? Nincs a fenét! És ez súlyosbodni fog, ahogy szaporodnak."

Hogy senkinek nincs baja, azt nem állítottam, hiszen agyalágyult hülyék mindenhol vannak. Csak érdekes módon az itteni kínaiakkal problémázó emberék száma nem lépi túl ezeknek az agyalágyultaknak az arányát, tehát megmarad ezek között.

2011. máj. 9. 18:43
 65/88 Bányai Károly ***** válasza:

Az iszlám kultúrában élő zsidóság szükségképpen teljesen más, mint a keresztényben élő, hiszen évszázadok óta más kulturális hatásoknak van kitéve, és más válaszokat is ad rá.

A kínaiakkal vannak gondok Angliában, Amerikában is, nem csak csököttagyú magyar közegben, amúgy nem is értem a számadataidat, milyen arányban vannak a lakosságban a szűkagyúak, miért pont ezek nézik ferdeszemmel a kínaiakat, honnét vannak az információid? Én nem tudom, milyen arányok vannak, csak hallom, olvasom, hogy van valamennyi.

Azt meg fentebb fejtegettük többen is, hogy a zsidóság pont hosszú vándorolgatása miatt NEM CSAK az iszlámmal és a kereszténységgel került érintkezésbe, hanem számos más néppel, vallással, kultúrával is.

2011. máj. 9. 18:58
 66/88 anonim ***** válasza:

"Az iszlám kultúrában élő zsidóság szükségképpen teljesen más, mint a keresztényben élő, hiszen évszázadok óta más kulturális hatásoknak van kitéve, és más válaszokat is ad rá. "

Miben is más? Egészen pontosan milyen hatásokra is ad más válaszokat? Konkretizáljuk a dolgot.

"Azt meg fentebb fejtegettük többen is, hogy a zsidóság pont hosszú vándorolgatása miatt NEM CSAK az iszlámmal és a kereszténységgel került érintkezésbe, hanem számos más néppel, vallással, kultúrával is."

melyik más kultúrákra gondolsz még?

Mert hogy eddig csak olyan ókori birodalmakat sikerült felsorolni, mint "bizonyíték" a zsidóság inkompatibilitására, amiről már tisztáztuk, hogy csúnyán gáz dolog összemosni a területért zajló harcokat, amik az ókorban mentek, a zsidóüldözésekkel, amikor a középkori Európában. Tehát ellenben pl. amiket próbálták korábban sugallni, a rómaiak se üldözték a zsidókat, amikor épp béke volt - ellenben keményen odavágtak és megtorolták, amikor lázongás volt. Mindezt a terület feletti ellenőrzés megtartása érdekében. Hasonlóan a többi ókori birodalommal.

Egyébként meg ha szerinted az iszlám egy üdítő kivétel, akkor ilyen alapon az iszlám üdítő kivételével a kereszténységet is eddig rendre mindenhol üldözték, ahol kisebbség volt, Japántól Rómáig. Ráadásul úgy, hogy a kereszténység esetében még csak nem is területi megfontolások álltak a háttérben, mint a zsidóknál, hanem szimplán vallásüldözés. Akkor a kereszténység is összeférhetetlen lenne?

2011. máj. 9. 19:14
 67/88 anonim ***** válasza:
65%

"A kínaiakkal vannak gondok Angliában, Amerikában is, nem csak csököttagyú magyar közegben, amúgy nem is értem a számadataidat, milyen arányban vannak a lakosságban a szűkagyúak, miért pont ezek nézik ferdeszemmel a kínaiakat, honnét vannak az információid? Én nem tudom, milyen arányok vannak, csak hallom, olvasom, hogy van valamennyi. "

Ja, hogy valahol olvastad mintha, hogy a kínaiakkal is biztos bajok vannak. AZ úgy mindjárt más, rögtön rendkívül meggyőző...

2011. máj. 9. 19:15
 68/88 Bányai Károly ***** válasza:
65%
Én senkit nem akarok erről meggyőzni. Akinek van füle a hallásra, hallja... De ahogy gondolod, biztos mindenütt rendben van körülöttük minden, csak hadd ne higgyem már el.
2011. máj. 9. 19:19
 69/88 anonim ***** válasza:
64%

Annak, hogy a zsidókat nem üldözték az Iszlám világban több oka van!

1. Az Iszlámban megmásíthatatlan evidenciák, és ideológiák vannak.

pl A hitel TILOS!!!

Így kapásból nem tudtak uzsorázni, mert a senki nem vett fel tőlük hitelt, mert egyrészt betartották az isteni parancsot, kettő betartották a törvényt. Így nem tudtak ránőni, és elhatalmasodni a nemzeten.

2. Tisztelni kell a másik hitét. Tehát nem kényszerültek áttérésre.

3. Az Iszlámban nem ölték meg Jézust, tehát a zsidók nem gyilkosai az Istennek.

4. A kalifátusban nem tudtak pozíciókat betölteni, mert csak igazhitűek lehettek a vezetők.

5. Azok a zsidók, igazi zsidók voltak, és nem Európába betelepült khazár zsidók, akik fúrták a népet.

----

Mikor kezdődtek a problémák?

1. Mikor az európai kommunista, ateista, rabló szerencsevadász khazár zsidók megérkeztek Palesztinába.

2. Mikor megszűnt az Oszmán Kalifátus. Hogy szűnt meg?

Ezek a khazár zsidók muszlimoknak adták ki magukat, és összeugrasztották a törököket az arabokkal. Atatürk is nekik dolgozott.

3. Palesztin falvak mészárlása. Aki haza érkezik az miért írt ott ki mindent... nem normális.

4. A mai helyzet Palesztinában.

2011. máj. 9. 20:12
 70/88 anonim ***** válasza:

"1. Az Iszlámban megmásíthatatlan evidenciák, és ideológiák vannak.

pl A hitel TILOS!!!

Így kapásból nem tudtak uzsorázni, mert a senki nem vett fel tőlük hitelt, mert egyrészt betartották az isteni parancsot, kettő betartották a törvényt. Így nem tudtak ránőni, és elhatalmasodni a nemzeten."

Ezzel csak az a gond, hogy hogy Európában azért foglalkoztak a zsidók sokszor pénzzel vagy kereskedelemmel, mert általában a legtöbb helyen minden mástól el voltak tiltva- tehát logikai abszurdum azzal jönni, hogy azért üldözték a zsidókat, mert pénzzel foglalkoztak, miközben pont fordítva áll fent a logikai ok-okozati viszony.

Megint ott vagyunk, hogy utólag gyártjuk az ideológiát.

"2. Tisztelni kell a másik hitét. Tehát nem kényszerültek áttérésre."

Magyarán az iszlám toleráns volt a területén élő más hitekkel szemben, a kereszténység meg nem. Erről volt szó eddig is, köszi, hogy megerősítetted.

"3. Az Iszlámban nem ölték meg Jézust, tehát a zsidók nem gyilkosai az Istennek."

Egyrészt most bele lehetne menni, hogy ez a Krisztus-gyilkosság vád történelmileg mennyire is tűnik hitelesnek (mert ugye az összes olyan leírás, ami szerint a zsidók ölették meg Jézust, csak később keletkezett vallási iratokban szerepel, objektív történelmi szempontból meg valószínűbb, hogy inkább volt ez egy nyitás a rómaiak felé - áhh, nem ti voltatok a ludasok, a ti emberetek mosta kezeit - , mint tényszerű történetírás), de ha ezt még félre is tesszük: én még múltkor valami olyasmiről hallottam a kereszténységgel kapcsolatban, hogy szeretet, megbocsájtás, stb.

Tehát az, hogy kiáltsuk ki a zsidókat Krisztus-gyilkosnak (legyen most a sztori igaz vagy sem), és ezért üldözzük őket, eléggé ellentmond a keresztény tanításoknak, nem is innen fakad. Az egyház politikai okokból kezdte el ezt így sulykolni, csakúgy, mint a vérvádakat, a pestises vádakat (hogy a pestist is a zsidók terjesztik), stb.

Ezeket nem lehet visszavezetni Jézus halálára, hogy akkor mindenfélével elkezdjük őket vádolni, ez egy tudatosan felépített politikai akció volt.

"4. A kalifátusban nem tudtak pozíciókat betölteni, mert csak igazhitűek lehettek a vezetők."

Mert Európában szerinted aztán volt lehetőségük pozíciókat betölteni? Sokkal több lehetőségük volt az iszlám uralom alatt, mint itt Európában. Megint egy teljesen hülye érv.

"5. Azok a zsidók, igazi zsidók voltak, és nem Európába betelepült khazár zsidók, akik fúrták a népet."

Ezt a baromságot a náci német fajelmélészek kezdték el terjeszteni, mint pl. Eugen Fischer vagy Fritz Lenz. Azóta dns-viszgálatokkal is igazolták, hogy az askenázi zsidók is ugyanonnan származnak, mint a szefárdok. De ha még igaz is lenne (mint ahogy nem az), mégis miért is támasztaná ez alá, hogy akkor üldözni kell őket?

----

A második részből tényleg már csak egy részt emelnék ki, mert annak fényében a többire már látszik, hogy totál feleslege belemenni

'2. Mikor megszűnt az Oszmán Kalifátus. Hogy szűnt meg?

Ezek a khazár zsidók muszlimoknak adták ki magukat, és összeugrasztották a törököket az arabokkal. Atatürk is nekik dolgozott.'

Mond, te milyen drogon élsz?

2011. máj. 9. 20:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!