Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a zsidókkal?

Figyelt kérdés

Ahogy láttam, a szélsőjobbosok közül elég sokan ellenszenvesek velük. Magam is jobboldali nézeteket vallok, de más, dolgozni nem akaró és az őket eltartó adófizetőket terrorban tartó ,,nép"csoportokkal ellentétben én a zsidókat nem tekintem akkora gondnak. Mert míg a fentebb felsorolt ,,nép"csoport nagyobb részének életmódjának ,,jellegzetességeit" én magam is tapasztalom, addig a zsidókkal efféle gondot nem látok. Legalábbis nekem ez a meglátásom.

Szóval: mi a probléma a zsidókkal valójában?

2011. máj. 8. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:

1. Mit jelent, hogy Zsidó?

Zsidókról Mózestől kezdve beszélhetünk csupán. Tehát Ábrahám nem volt zsidó. Mózes már nem térhetett vissza a szent földre, hanem csak egyik rokona Júda! Innen ered a zsidó név. Eredetileg ők mezopotámiaiak, mert Ábrahám is onnan származott. Nem minden Júdea leszármazottja zsidó, és nem minden zsidó Júdea leszármazottja. Ez azért van, mert voltak akik betértek, és voltak akik kitértek a zsidó hitből. Később Jézus megjelenésével sokan keresztények lettek, majd az Iszlám eljövetelével muszlimok. De maradtak egy kevesen zsidó hitűek, és keresztények. Tehát a palesztinok eredetileg Júdea leszármazottai, akik keveredtek a kánaánaiakkal. Ezek szemita népek, és úgy is néznek ki!

pl:

[link]

[link]

[link]

Ezen a térképen pedig megfigyelhetitek, hogy a palesztinok közül, mennyi zsidó élt ott 1945-ben:

[link]

Ezek mind szemita népek, de többségük muszlim, és a kisebbség keresztény, és zsidó volt! Ezek eredetileg Júda leszármazottai, és Isten nekik ígérte oda azt a földet, és ők ott is éltek rajta, csak már nem mint zsidó hitűek többségben.

Akkor most nézzük meg ti kiket tartotok zsidóknak!

[link]

[link]

[link]

Tisztán látszik, hogy ezek az emberek nem szemiták! Tehát nem Júda leszármazottai, és nincs közük ahhoz a földhöz.

Akikre ma azt mondjuk, hogy zsidók, valójában kaukázusi arcberendezkedésük van! Ezek az embere Európába betelepült khazár zsidók leszármazottai. Aki a középkorban vették fel a hitet.

2011. máj. 9. 10:03
 52/88 anonim ***** válasza:

nézd, a frász tudja, de nekem voltak olyan haverjaim, akikről utólag derült ki, hogy zsidók, és azért visszagondolva, mindegyik enyhén furcsa volt, de leginkább volt bennük egy adag felsőbbrendűségi érzés, ez szinte mindegyikre igaz volt

szóval én úgy szembesültem vele, hogy előre nem tudtam, de utólagos átgondolással azt kell mondanom, hogy valamilyen szempontból furcsák voltak, csak akkor erre nem tudtam a magyarázatot, és amikor ezt negtudtam, akkor olyan volt, mintha "na oké, akkor ezért", szóval mintha meglett volna az indoka a furcsaságnak

2011. máj. 9. 10:13
 53/88 anonim ***** válasza:

20:09

ne kötekedj, mert igaz, amit írt! nem könnyű beismerni, de full hülye zsidót te még nem láthattál. persze az más kérdés, hogy ez leginkább a hatalmas kisebbrendűségi komplexusuknak köszönhető, hogy ők mindig, mindenhol bizonyítani akarnak, és jóval túlszárnyalni az átlagon, hát erről szól az egész jellemük, de attól még tény marad a következmény, hogy nagy átlagban magasabb az IQ-juk. egy zsidó nem tűri el, hogy őt akár csak egyenrangúként kezeljék, és ez megmutatkozik mindenhol, persze legszembetűnőbben az üzleti életben. nézd csak meg, a hatalmas vagyonok mind zsidó kezekben vannak.

2011. máj. 9. 10:19
 54/88 anonim ***** válasza:
0%

,,Alapvető történelmi ismeretek hiánya. Mind babilónia fennhatósága, mind pedig Róma fennhatósága alatt jól megfért az összes más vallás. A muszlimok is megtűrték a más vallásúakat, sőt még a keresztény Európa is jól megtűrte sokáig a muszlimokat. De a zsidókat egyik sem."

Alapvető történelmi ismeretek hiánya. Róma, az iszlám uralkodók, és általában a keresztény államok is jól megtűrték a zsidókat.

Európában is, csak az agyatlan vallási fanatikusoknak volt bajuk a zsidókkal, mint például a keresztes hadjáratok alatti zsidó üldözések, vagy a pestis járvány alatti zsidó üldözések.

De Európa normális felének soha semmi baja nem volt velük.

Alapvető történelmi ismeretek mi?

2011. máj. 9. 10:55
 55/88 anonim ***** válasza:
jöttök a történelmi veszekedésekkel, sztem kevés köze van itt Babiloniának meg Romának ahhoz, hogy tehát manapság egy zsidó embert milyen jelleműnek tapasztalunk
2011. máj. 9. 12:16
 56/88 Bányai Károly ***** válasza:
70%

Dantes!

"Róma, az iszlám uralkodók, és általában a keresztény államok is jól megtűrték a zsidókat."

Aha. Akkor nem ártana néha Cicero beszédeket meg Seneca-t olvasgatni, utóbbitól a de Superstitione-t javasolnám, szerintem nincs magyar fordítása, de széles műveltségednek bizonnyal nem okoz majd gondot. Ha meg már a könyvtárba mész Diodorus Siculust is vedd le a polcról.

"De Európa normális felének soha semmi baja nem volt velük."

Lehet itt maszatolgatni olyan kifejezésekkel, hogy normális fele, de azért nem ártana tudni, hogy a középkorban számos városba be sem tehették a lábukat, pl. német városokba, illetve azt se felejtsük el, hogy Magyarországon sem véletlenül került a vásárnap szombatra.

Ehhez járul kereszténységszerte számos gazdasági korlátozó

törvény, hogy a zsidók ne tudjanak érvényesülni az üzleti életben. Ennek meg az egyik oka, hogy a keresztény hit tiltja az uzsorakamatot, ami a zsidók egyik fő profilja volt akkoriban. Persze ezzel valószínűleg belopták magukat az egyszerű ember szívébe is, mi?

Az iszlám meg megtűrte őket, ezt fentebb írtam is.

2011. máj. 9. 14:50
 57/88 anonim ***** válasza:
91%

Károly:

Lényegében te is leírtad, amit már többen megtettünk itt, hogy a zsidóüldözés a kereszténységből gyökerezett.

Csak te ennek a politikai okai helyett megpróbálod valamiféle ideologikus dolognak beállítani, mint az "uzsora" ellenes hozzáállásnak (ami valami brutál logikai képzavar, lévén hogy gyakorlatilag a kereskedésen és pénzzel kapcsolatos dolgokon kívül gyakorlatilag minden mástól általában el voltak tiltva, tehát elég röhejes azt állítani, hogy azért szekálták a zsidókat, mert pénzzel foglalkoztak, mikor azért voltak kénytelenek pénzzel foglalkozni, mert szekálták őket, és mást nem hagytak nekik).

2011. máj. 9. 15:07
 58/88 Bányai Károly ***** válasza:
Világosan leírtátok, hogy a kereszténységből fakad, remek. Akkor a nem keresztények meg simán azért gyepálták őket, mert antiszemiták voltak.
2011. máj. 9. 15:15
 59/88 anonim ***** válasza:

"Akkor a nem keresztények meg simán azért gyepálták őket, mert antiszemiták voltak."

a nem keresztények - ahogy pl. te is írtad, hogy pl. a muszlimok is - egészen a modern időkig nem üldözték a zsidókat. Te megpróbálod összemosni az ókori háborúkat, lázadásokat, és azok utáni megtorlásokat a vallásüldözésekkel. Semmi köze a kettőnek egymáshoz, elég gázos, ahogy pl. a rómaiak elleni lázadásokra adott példastatuálást mint valami zsidóüldözést állítod be.

Az hogy ideológiai alapon üldözték a zsidókat, az egyértelműen a középkori keresztény Európából jön.

És azt. hogy kb. a 20. sz. elejétől kezdve az iszlámon belül is megjelent az ideológiai alapú antiszemitizmus - amiről magas is elismerted, hogy korábban egyáltalán nem volt, több, mint egy évezreden keresztül voltak képesek tök nyugalomban és békében egymás mellett élni- , azt bezony Európából vették át, főleg a második világháború alatt.

2011. máj. 9. 16:39
 60/88 Bányai Károly ***** válasza:
59%
Én sehol nem állítottam, hogy ideológiailag üldözték volna faji alapon a zsidókat. Azt állítottam, hogy a zsidók beilleszkedési képessége, hm, nem túl fejlett. Ez mindig is így volt, és a vallásukból fakad, nem pedig azért nem tudnak beilleszkedni, mert a befogadó-jelöltjeik mindig mindenhol rasszisták.
2011. máj. 9. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!