Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a zsidókkal?

Figyelt kérdés

Ahogy láttam, a szélsőjobbosok közül elég sokan ellenszenvesek velük. Magam is jobboldali nézeteket vallok, de más, dolgozni nem akaró és az őket eltartó adófizetőket terrorban tartó ,,nép"csoportokkal ellentétben én a zsidókat nem tekintem akkora gondnak. Mert míg a fentebb felsorolt ,,nép"csoport nagyobb részének életmódjának ,,jellegzetességeit" én magam is tapasztalom, addig a zsidókkal efféle gondot nem látok. Legalábbis nekem ez a meglátásom.

Szóval: mi a probléma a zsidókkal valójában?

2011. máj. 8. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 Bányai Károly ***** válasza:
31%

"A bajuk az volt, hogy a zsidó egy új vallás volt. És senki nem tűri a konkurenciát. ugyanúgy mint a reformáció."

Alapvető történelmi ismeretek hiánya. Mind babilónia fennhatósága, mind pedig Róma fennhatósága alatt jól megfért az összes más vallás. A muszlimok is megtűrték a más vallásúakat, sőt még a keresztény Európa is jól megtűrte sokáig a muszlimokat. De a zsidókat egyik sem. Na miért? Nem azért, mert nem tekintik embernek a gójokat? Nem azért, mert azt állítják egy Isten van, az csakis és kizárólag az övék, mindenki más tévúton jár, nem azért, mert iszonyatos merevséggel ragaszkodnak minden előírásukhoz, és nem hajlandók az anyaország szokásait elfogadni? Ha egy Zsidót megkínálsz étellel, mert vendégül akarod látni, azt nem fogadja el mert nem kóser!! Ez szerintetek nem piszkálja mások csőrét? És nem ez az egy dolog ilyen.

2011. máj. 8. 19:18
 12/88 anonim ***** válasza:
64%

Tisztel Bányai Károly!

Te mennyi ilyen általad leírt ortodox zsidóval találkoztál Mo-n?

mert én még eggyel sem, pedig, mint írtam, zsidó suliba jártam.

2011. máj. 8. 19:21
 13/88 Bányai Károly ***** válasza:
58%

Tehát akkor szerinted egy nigériai és egy magyar közt nincs IQ-ban mérhető különbség?

Épp ez a lényeg, hogy nem egy-egy, hanem sok-sok között nincs különbség. Olvass utána! Mindenütt nagyjából ugyanolyan IQ-val születnek az emberek. Itt nem olyan tesztekre kell gondolni, hogy matematikai feladatok, meg szavak, m eg ilyesmi, hanem tisztán a veleszületett IQ-ra. És abban nincs különbség. De asszem a vita nem erről megy.

2011. máj. 8. 19:21
 14/88 Bányai Károly ***** válasza:
23%

Tisztel Bányai Károly!

Te mennyi ilyen általad leírt ortodox zsidóval találkoztál Mo-n?

Én eggyel sem. De most nem is én vagyok a kérdés, mert nem én utálom őket. Fentebb azt fejtettem ki, miért járt rájuk a rúd a történelem során, korábban. Annak ez volt az oka.

2011. máj. 8. 19:23
 15/88 Bányai Károly ***** válasza:
61%
Most meg az az oka, amit az első válaszomban írtam. Szerintem.
2011. máj. 8. 19:24
 16/88 anonim ***** válasza:
74%

Én eggyel sem. De most nem is én vagyok a kérdés, mert nem én utálom őket. Fentebb azt fejtettem ki, miért járt rájuk a rúd a történelem során, korábban. Annak ez volt az oka.

bocsi, de nem.

A Holokauszt előtt a magyar zsidók 90%-a asszimilálódott volt, miért deportálták akkor őket?

2011. máj. 8. 19:25
 17/88 anonim ***** válasza:
69%
A zsidókat azért különböztették meg sok birodalomban, mert nem akarták felvenni a vallásukat. akkor minden a vallás volt.
2011. máj. 8. 19:25
 18/88 anonim ***** válasza:
26%
Nekem semmi :)
2011. máj. 8. 19:27
 19/88 Bányai Károly ***** válasza:
36%

A Holokauszt előtt a magyar zsidók 90%-a asszimilálódott volt, miért deportálták akkor őket?

Huhh. Szóval. El kéne különíteni a modern kori antiszemitizmust a még korábbitól.

Direkt azért hagytam abba a felsorolást a középkornál, mert annak a jelenségnek szerintem a zsidók beilleszkedésre való képtelensége volt az oka.

A modern kori antiszemitizmus más tészta, és amiről te beszélsz, konkrétan Hitlerről, az egy harmadik. Hitler látható ellenséget akart adni a népnek, ahhez a zsidók jól jöttek neki. Plusz a vagyonuk is jól jött. Illetve be is kattant szegény, szóval ezt nem kéne belekeverni. A holokausztban tehát ezért vitték el őket.

A mostani modern antiszemitizmusba belekeveredik valamennyire a Hitler féle eszme, de leginkább azért nem bírják őket, amit fent leírtam, plusz Izrael állam magatartása miatt.

2011. máj. 8. 19:33
 20/88 anonim ***** válasza:
59%

Bányai Károly úr, elfogadom.

Intelligens vagy, csak nehogy kiderüljön, h zsidaj :)

2011. máj. 8. 19:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!