Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Honnan van ennyi ásó és...

Honnan van ennyi ásó és mosógép Oroszországba?

Figyelt kérdés

Ilja Jevlast, az ukrán műveleti körzet szóvivője szerint 110 ezer orosz katona készül a támadásra, és két város ellen fognak megindulni.

Ez azért is furcsa, mert azt mondták hogy a mosógépekből szedik ki az alkatrészeket, és ásvóal harcolnak az oroszok a fronton.

Én meg most olvasom, hogy az ukránok hatalmas veszteségeket szenvedtek úgy hogy többszöri kísérlet után sem sikerült áttörni az orosz védelmi vonalat.

És az oroszok nemhogy megtörni látszanak, de még egy 110 ezer fős sereggel támadásra is készülnek! Mindezt úgy hogy már ásóból is ki kellett volna fogyniuk! Hát mi a fene történik itt??!!

2023. aug. 29. 11:56
 71/117 anonim ***** válasza:
23%

68! Az a baj, hogy azt hiszed te tudsz mindent, mások meg semmit, aki nem ért veled egyet, az ukrán propagandista, vagy épp hallgasson el, mert nem tetszik, amit mond, aztán csodálkozol, hogy oroszpártinak meg ruszkinyalónak hívunk! Ennek fényében meglep?

Most is kijelented, hogy TE tudod mit akar Oroszország! Honnan?

Vagy azt mondod Oroszország elérte a céljait és elfoglalt minden "orosz területet" ez például úgy tévedés, ahogy van, a legnagyobb színorosz területek és legnagyobb város (Herszon) nem volt egy percig sem orosz kézen.

Meg miért ne lehetne Ukrajna NATO tag? Mert szépen fogjàk kérni az oroszok vagy hogy?

Tehát olyan dolgokat jelentesz ki, amik vagy nem igazak vagy csak te feltételezed,vha pedig valaki ilyenek miatt szól az vagy propagandista vagy hallgasson, érted már mi a baj veled?

2023. szept. 1. 10:46
 72/117 A kérdező kommentje:

Nem. Az az ukrán propagandista aki a vágyvezérelt gondolkodással megpróbálja felülírni a valóságot. Aki semmibe veszi a reális helyzetet és azt mondja hogy bármi megtörténhet.

Aki semmibe veszi a valóságot, azzal nem lehet vitatkozni...

Az orosz célokat egyrészt lehet tudni abból, hogy többször meghatározta a békefeltételeket. Másrészt sok szakértőnek a véleményét meg lehet hallgatni amiből lehet következtetni.

Én azt mondtam, hogy változtak az orosz célok, és csak részben teljesültek.

Egyik ilyen nagyon fontos cél volt, hogy Ukrajna nem csatlakozhat a NATO-hoz.

A NATO most kimondta, hogy amíg Oroszországgal háborúba áll Ukrajna nem lehet NATO tag. Szóval az oroszoknak semmit nem kell kérni, csak annyit kell tenni, hogy fenntartják a háborús helyzetet.

A másik lehetőség, hogy a háború lezárásakor ez is benne lesz a békefeltételek között.

Az hogy ez ne történjen meg, arra most nincs lehetőség mert nem tudnak olyan nyomást helyezni az oroszokra, hogy Ukrajna diktálja a megadás feltételeit.

Magyarul ha csak nem történik valami csoda, vagy így vagy úgy, Ukrajna nem lesz NATO tag.

Remélem hogy így hogy ezt leírtam, feltéve hogy megérted, nem tartasz propagandistának.

2023. szept. 1. 11:47
 73/117 anonim ***** válasza:
31%
#72: Én nem gondolom, hogy Ukrajna nem lehet NATO tag, ezt nem is értem, hogy hogy lehet tényként kijelenteni. Oroszország nem fogja az idők végezetéig fenntartani a fegyveres konfliktust, előbb-utóbb valamilyen formában vége lesz ennek is. A békefeltételben vagy benne lesz, hogy Ukrajna nem lehet NATO tag, vagy nem. Ezt egyelőre nem tudhatjuk.
2023. szept. 1. 12:00
 74/117 A kérdező kommentje:

Pedig leírtam logikusan.

De leegyszerűsítve:

Vagy belekerül a békefeltételekbe, vagy nem lesz béke.

Ha nem kerül bele, akkor 100 éven keresztül is fent lehet tartani egy háborús helyzetet. Van példa egy ilyen lezárás nélküli konfliktusra, nem lenne újdonság.

Ahogy írtam is, Oroszországra jelenleg nem tudnak nyomást gyakorolni, hogy ez ne történjen meg.

Évszázadokat vagy évezredeket nem lehet előre jósolni.

Én azt mondanám, hogy a következő 30-50 éven belül nem lesz NATO tag.

Dehogy rövid időn belül nem lesz lehetséges, az egészen biztos.

Pontosabban lehetséges, ha valami történik, csak ennek roppant kicsi a valószínűsége. Mert az is lehetséges, hogy jövőhéten már nem fogunk tudni kommunikálni mert atomháborúba meghalunk. Ez is lehetséges, csak kicsi a valószínűsége. Nagyon kicsi.

2023. szept. 1. 12:23
 75/117 anonim ***** válasza:
5%

#74: "Vagy belekerül a békefeltételekbe, vagy nem lesz béke."

Értem, hogy te ezt leírtad, de attól még nem lesz igaz. Azt is értem, hogy egyelőre nem fog Oroszország engedni, de nem tudhatjuk mit hoz a jövő. Elhiszem, hogy neked ez tűnik logikusnak, de szerintem meg egy háború mindig hozhat meglepetéseket. A NATO is hozhat még érdekes döntéseket. Én nem jósolgatnék ilyen konkrétan semmit, de ha te ezt szeretnéd, akkor tedd azt. Nem fog vele mindenki egyetérteni, de nem is kell.

2023. szept. 1. 12:39
 76/117 anonim ***** válasza:
84%

75! Megint azzal számol a kérdező, hogy ami most van pl. Putyin és rendszere az fent is fog állni 30 év múlva is, miközben ugyanez Putyin 2007-2008ig Nyugat-barát volt még Ukrajna NATO tagságát se kifogásolta volna, sőt belengették, hogy, akár Oroszország is beléphet. Na mindegy.

A Szovjetunió szétesését se várta senki.

Meg az is érthetetlen, hogy "elfogulatlan" ugyan, de csak az ukrán kudarcokat veszi figyelembe, eszébe sem jut, hogy valahol az ukránok rést ütnek az orosz védelmen és összeomlik valamelyik front szakasz. Ezt se értem miért kizárt szerinte?

Arról nem is szólva, hogy az orosz békefeltételek így kezdődtek legutóbb, hogy a teljes ukrán hadsereg adja meg magát! Ez így sok minden, csak nem békeajánlat.

2023. szept. 1. 12:50
 77/117 anonim ***** válasza:
70%

69: moszkvánál sorakozott fel a reguláris hadsereg.

az a "majdnem" az rosztovnál volt ami kb 200 km-re van moszkvától. ez nagyon távol áll a "majdnem"-től. így nem gyanús.

nem fogja bejelenteni hogy menekül, de addig amíg nincs megerősítve hogy rajta volt-e e gépen vagy nem, addig ez csak találgatás.

a "lehet" hogy rajta volt távol áll a bizonyítástól.

71: mért ne lehetne NATO tag ukrajna?:

talán mert háborúban áll

területi vitái vannak

egy rakás követelménynek nem felel meg.

az hogy szétlopják amit kapnak honvédelemre az nem nato kritérium pl

2023. szept. 1. 12:57
 78/117 A kérdező kommentje:

Emberek vagyunk, mindig próbáljuk kikövetkeztetni a cselekmények következményeit.

Az is lehetséges, hogy a NATO belép a háborúba, minden megtörténhet. Csak nagyon kicsi a valószínűsége.

A mostani helyzet szerint logikailag a legnagyobb valószínűsége annak van, amit leírtam.

DE ha csak a jelenre koncentálunk, akkor Ukrajna addig nem lehet NATO tag, amíg háborúba áll Oroszországgal.

A háború meg itt marad velünk egy ideig, és az idő Oroszországnak kedvez.

Szakértők szerint van esély a hatalomátvételre Moszkvában, de az egy Putyinnál is kegyetlenebb vezetőt juttathat a hatalomba.

De ennek a valószínűsége csekély. Annak meg, hogy olyan orosz vezetés vegye át hatalmat, ami Ukrajnának is jó lenne, annak a valószínűsége a 0-hoz közelít a legjobban. Persze esély mindig van, ahogy arra is hogy lottót nyerjél :)

De azért ne menj be a boltba mindent felvásárolni, miután tettél 1 lottószelvényt :D

Tudok mondani én is olyan opciókat amik Ukrajnának kedvezőek, csak az esélyek figyelembevételével nincs sok értelme.

Olyan mint amikor elmondod hogy miket fogsz venni a lottónyereményedből :)

Vágyálmok...

Mégha sikerülne is az ukrán áttörés, akkor is a hadjárat általános helyzetét tekintve nem valósszínű hogy a taktikai sikernek bármilyen befolyása lenne a műveleti szintre.

2023. szept. 1. 13:12
 79/117 A kérdező kommentje:

Igen Ukrajna NATO csatlakozására nagyon kevés a reális esély a következő évtizedekbe.

Több soron probléma van.

1. Oroszország célok közé tűzte hogy nem lehet NATO tag. (Biztonsági kockázat)

2. Háborúba áll

3. Évek mire Ukrajna eljut oda hogy megfeleljen a NATO követelményeknek.

A NATO-csatlakozás előtt az országoknak meg kell felelniük bizonyos gazdasági, politikai és katonai előírásoknak. Ukrajna még messze van attól, hogy teljesítse ezeket a tagsági kritériumokat.

4. A NATO szabályai szerint új tagokat csak akkor lehet felvenni, ha mind a 30 tag beleegyezik. Ha egy tag nem ért egyet, az akadályozhatja – vagy akár ki is siklathatja – az egész folyamatot.

2023. szept. 1. 13:21
 80/117 anonim ***** válasza:
100%

#79:

1. Jó, a NATO és Ukrajna meg azt tűzte ki célul, hogy NATO tag lesz. Nem kell Oroszország engedélye.

2. Igen, egyelőre. Ez majd előbb-utóbb változni fog, örökké tartó háborúkról még nem hallottam.

3., 4.: Ez Oroszország nélkül is fennállna, te meg úgy adod elő, mintha Oroszország sikeresen elintézte volna, hogy ne lehessen tag. Ezen a két ponton Oroszországnak semmilyen jelentősége nincs.

Senki nem mondta, hogy holnap fognak csatlakozni, de a hosszútávú stratégia ez. Oroszország elnyújthatja ezt a folyamatot, de megakadályozni nem fogja tudni. Ennek esélye elszállt, amikor nem sikerült elfoglalnia és bábkormányt állítania az ország élére.

2023. szept. 1. 17:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!