Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Honnan van ennyi ásó és...

Honnan van ennyi ásó és mosógép Oroszországba?

Figyelt kérdés

Ilja Jevlast, az ukrán műveleti körzet szóvivője szerint 110 ezer orosz katona készül a támadásra, és két város ellen fognak megindulni.

Ez azért is furcsa, mert azt mondták hogy a mosógépekből szedik ki az alkatrészeket, és ásvóal harcolnak az oroszok a fronton.

Én meg most olvasom, hogy az ukránok hatalmas veszteségeket szenvedtek úgy hogy többszöri kísérlet után sem sikerült áttörni az orosz védelmi vonalat.

És az oroszok nemhogy megtörni látszanak, de még egy 110 ezer fős sereggel támadásra is készülnek! Mindezt úgy hogy már ásóból is ki kellett volna fogyniuk! Hát mi a fene történik itt??!!

2023. aug. 29. 11:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/117 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy hány éves vagy?
2023. aug. 30. 15:01
 52/117 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy milyen hírt választottam ki, ami az oroszoknak kedvez?

Mire gondolsz?

Nyilván én se egy hírt választok ki, nem bízok meg egyikbe sem.

Viszont ha az oroszok azt mondják, hogy náluk van a légifölény, és az ukránok és USA szakértők is azt mondják hogy azért nem halad az ukrán ellentámadás mert nincs náluk a légifölény, akkor az igaz lehet amit mondtak az oroszok hogy náluk a légifölény. Logikailag kapcsolom össze ezeket a cikkeket.

2023. aug. 30. 15:03
 53/117 A kérdező kommentje:

34 éves vagyok, magas irodai beosztásba ezért van ennyi időm :D

2023. aug. 30. 15:05
 54/117 anonim ***** válasza:
25%

49! Milyen eredményeket? Mutasd már meg, hogy milyen "sikereket" érték el tavaly nyár óta?

Bahmut, oké és?

2023. aug. 30. 15:07
 55/117 anonim ***** válasza:
78%

47! Az megvan, hogy Prigo is arról beszélt, hogy ez egy értelmetlen háború, amit hamis indokkal indítottak, nincs értelme folytatni, és az ukránokkal sokkal többet lehetne elérni tárgyalással, mint a harcmezőn?

Ami miatt Oroszország nem "indul meg jobban" az azért van...mert nem tud! Nem azért mert Putyin olyan vajszívű.

2023. aug. 30. 15:12
 56/117 anonim ***** válasza:
64%

#52: "Nem értem, hogy milyen hírt választottam ki, ami az oroszoknak kedvez?"

Az oroszok egy év alatt nem haladnak semmit, sőt, elveszítenek több elfoglalt területet => orosz siker, nyerésre állnak.

Az ukránok lassan haladnak az ellentámadással => ukrán kudarc, Ukrajna nem nyerhet.

Na például ezért. De mondhattam volna már ezt az ásós kérdést is, amit feltettél. Lettek példák mondva, amikor az oroszok ugyanilyen hülyeségeket mondtak, de persze azt is kimagyarázod. Egyszerűen nem vagy képes objektív lenni. A legdurvább, hogy mindezt még észre sem veszed saját magadon.

2023. aug. 30. 15:14
 57/117 A kérdező kommentje:

A háború sikere, hogy elfoglaltak és Oroszországhoz csatoltak 1 Magyarországnyi területet.

Ami önmagába nem egy nagy teljesítmény, de a teljes 1000 km-es frontszakaszon egy iszonyatosan erős orosz védelmet állítottak fel, amivel Ukrajna közel 50 Ország támogatása mellett nem tud mit kezdeni.

Iszonyatos veszteségek és áldozatok árán nem tudják áttörni a védelmet hónapok óta.

Közbe Oroszország 110 ezer fős hadsereget vont össze, hogy támadást indítson főbb stratégiai területek irányába.

Én ezt sikernek mondanám, mégha részsiker is.

Ez azért van, mert a háborúnak voltak céljai.

Cél az volt, hogy azokat a régiókat amiket Oroszország magához csatolt, azok legyenek függetlenek.

Szóval alapvetően ez a háború nem Ukrajna elfoglalása miatt lett indítva.

Így innentől kezdve, hogy elcsatolták a területeket, ez már nem a területszerzésről szól.

Ezért az elért orosz cél, hogy a területeket elcsatolták amit akartak még a háború elején az siker. A további terület tologatás nem jelentős és nem adható el sikernek.

Egyébként az ukrán ellentámadás azért kudarc, mert 120 ember hal meg négyzetkilométerenként. És ennek ellenére nem sikerült áttörni még az első védelmi vonalat sem! Ezért kudarc.

Ilyen veszteségekkel számolva Ukrajna teljes lakossága elfogyna, mire sikerülne a legtöbb elfoglalt területet visszafoglalni.

2023. aug. 30. 15:25
 58/117 anonim ***** válasza:
72%

Most csatlakozom be a vitába, és szerintem a Kérdező a "legjobb" fajta orosz "propagandista". Valóban észérvekkel levezeti a mondandóját, hamis ukránok iránti szimpátiát próbál sugallni, valamint helyesen ír, jól fogalmaz. De aki olvas a sorok között, rendelkezik ezen képességgel, és tud szöveget értelmezni, annak leesik, hogy a magát "függetlennek" mondó személy valójában nettó oroszpárti narratívát nyom. Azért akik már fórumoznak x éve, illetve jelen vannak aktívan a közösségi médiában, és oroszellenes oldalra álltak, azoknak már nem tud az oroszpárti fél újat mondani, egyszerűen már ismerik az oroszpárti sémákat. Egyszer valaki nagyon szépen kigyűjtötte az oroszpártiak altípusait, alfajait. Volt ott náci, komcsi, békepárti, európai kozmopolita, individualista. A Kérdező szerintem a szofisztikált békepárti alfajába tartozik, aki az óhatatlan szemet, laikust keményen át tud csapni a palánkon.

A szakmai dolgokhoz igazából nem tartom fontosnak, hogy hozzáfűzzek valamit. Amikor az orosz információs zajban, az orosz milbloggerek arról írnak, hogy az ukrán csapatok Robotine bevételével lendületbe fognak jönni, mert átjutottak az aknamezők nagyrészén, valaki Magyarországról azzal jön, hogy már teljesen elpusztult minden ukrán, nehéz mit mondani. Egyrészt tudom, hogy hatni nem fogok rá, mert vakon hisz valamit, másrészt ha szakmai érvekkel próbálnám kibillenteni, az se vállna be, mert az a célja, hogy provokáljon, nem pedig a szakmai vita.

Közben a Kérdező rendkívül ügyesen elhallgatja a tényt, és azt hazudja, hogy Oroszországnak csak 2 megye kell Ukrajnából, mikor 2021 decemberében, az invázió előestéjén Oroszország deklarálta célját, az 1997-es status quo visszaállítását. Az lehet, hogy katonailag nem akarta Ukrajnát teljesen elfoglalni, de az célja volt, hogy Janukovicsot visszaültesse Ukrajna élére, és egy Belarusz 2-őt csináljanak Ukrajnából.

De Oroszországnak nem csak Ukrajna kell. Oroszország visszaakarja állítani teljesen az érdekszféráját Európában. És az ilyen balga emberektől, mint amilyen a Kérdező is, simán megtehetné.

2023. aug. 30. 15:25
 59/117 anonim ***** válasza:
72%
Ja, a #58-as kommentemhez még hozzátenném, Oroszország azon stratégiai célját, hogy Ukrajnát visszanyomja a saját érdekszférájába, nem érte el, és nem is fogja. A Kérdező ezt is elhallgatja, nem vesz erről a tényről tudomást. Ma már az ukrán inkább meghal szabadon, mintsem oroszok rabjaként éljen. Szörnyű dolog ez, hogy ez lehetséges, hogy a 21. században ilyenek történhessenek, de sajnos ez van. Ez ellen pedig csak az oroszok tudnának tenni.
2023. aug. 30. 15:30
 60/117 anonim ***** válasza:
91%

42: keresd meg a yt-n a 1420 csatornát. egyszer néztem, a vidéki oroszok egy része az ukránokra orrol, meg z-re hogy usa befolyás van. más rész meg testvérnépként tekinti őket.

43: mi volt az a putyin majdnem megpuccsolása? a prigozsin puffogásra gondolsz?

rosztovnál fordultak vissza ami több mint 200km-re van moszkvától

[link]

ezt a világ összes jóindulatával se lehetne puccsnak nevezni, főleg hogy nem putyinért hanem geraszimovért meg sojguért indultak el. ne terelj!

szerintem a helikopter utazásból rájönnek hogy nem érdemes széllel szemben vizelniük.

2023. aug. 30. 15:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!