Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Honnan van ennyi ásó és...

Honnan van ennyi ásó és mosógép Oroszországba?

Figyelt kérdés

Ilja Jevlast, az ukrán műveleti körzet szóvivője szerint 110 ezer orosz katona készül a támadásra, és két város ellen fognak megindulni.

Ez azért is furcsa, mert azt mondták hogy a mosógépekből szedik ki az alkatrészeket, és ásvóal harcolnak az oroszok a fronton.

Én meg most olvasom, hogy az ukránok hatalmas veszteségeket szenvedtek úgy hogy többszöri kísérlet után sem sikerült áttörni az orosz védelmi vonalat.

És az oroszok nemhogy megtörni látszanak, de még egy 110 ezer fős sereggel támadásra is készülnek! Mindezt úgy hogy már ásóból is ki kellett volna fogyniuk! Hát mi a fene történik itt??!!

2023. aug. 29. 11:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/117 A kérdező kommentje:

Rosszul írtam, mindkettő válaszom a 35-ös hozzászólásra értendő.

Köszönöm, hogy szóltál.

2023. aug. 30. 13:34
 42/117 anonim ***** válasza:
31%

#39: Szerintem annak a katonának, aki meghalt, vagy akinek gyereke, férje, barátja, jó ismerőse meghalt, annak nem fogja megérni, bármennyire is bennük van a büszkeség. Ha objektíven nézem, az ország egészének sem éri meg, nem lesz ettől jobb és erősebb az országuk hosszabb távon. De mondom, ettől még ők örülhetnek.

#38: Olyan nincs, hogy valaki ne lehetne legyőzni, vagy hogy nem léphetne vissza. Még ha valószínűtlen is, akkor is minden lehetőséget számításba kell venni. Ennyi erővel akkor akit Oroszország megtámad, akkor annak feltétel nélkül meg kell adnia magát, de ez nem így megy. Azt sem tudhatjuk még, hogy Ukrajna milyen további segítséget kap. Egy háború gyorsan változhat, olyasmik is történhetnek még, amiket egyelőre nem tartunk valószínűnek. De inkább ne eszkalálódjon a háború.

2023. aug. 30. 13:37
 43/117 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon durva, hogy azok után, hogy Putyint majdnem megpuccsolták a kérdezőnek eszébe sem jut az a forgatókönyv, hogy vele történik valami, újabb bizonyíték az elfogulatlanság totális hiányára.
2023. aug. 30. 14:31
 44/117 A kérdező kommentje:

Nyilván nem jó ha valaki meghal a háborúba, de én ahogy hallom egészen elképesztő hogy mennyire másképp kezelik a haláleseteket az oroszok.

Olyan mintha fel lennének készülve rá, tényleg érthetetlen egy nyugati ember számára.

Miért ne lenne olyan helyzet, hogy nem lehet valakit legyőzni?

Mondjuk Magyarország és USA háborúba keveredne, akkor szerinted számításba kell venni hogy a magyar hadsereg legyőzni az USA-át, bármennyire is valószínűtlen hogy megtörténhet? Szerintem nem, ha a realitás talaján maradsz akkor a cél egy ilyen konfliktus rendezése során a diplomácia és hogy minél kevesebb áldozattal járjon a háború.

Oroszország NAGYON kedvező békefeltételeket adott még a háború elején, ami egyre inkább kedvezőtlenebb volt ahogy haladt az idő. Most az oroszok is támadni készülnek és a helyzetet ismerve valószínű, hogy a következő békefeltételek még inkább szigorúbbak lesznek.

Ukrajna egyre kevesebb és kevesebb segítséget kap, egyre nehezebben adják át még a megígért fegyvereket is.

Én nem látom hogy ez mitől változna, vagy fordulna hirtelen meg. Persze reménykedni lehet, csak nem látom a kapaszkodót vagy bármit ami a remény alapja lenne.

A háborúba nagy csodák nincsenek, csodafegyverek nincsenek. (kivéve az atom, de azzal Ukrajna szerencsére nem rendelkezik)

2023. aug. 30. 14:33
 45/117 anonim ***** válasza:
82%

34! Olyan totális vereség, hogy a világ azt várta, hogy Oroszország ledarálja az ukránok pár hét alatt! Elvégre a világ papíron második legerősebb hadserege küzdött egy olyannal ami az első harmincan is alig van benne! És itt nem volt nagy természetes védvonal, nem egy hegyláncon kièpített erődrendszerben akadtak meg, hanem pont a a saját terepükön, amire az orosz hadsereg optimalizálva lett, nagy síkságok, ahol a páncélozott és a tüzérség, a légierő fölénye kijön. Ez a nagy vereség.

Meg, hogy oroszok haladnak???? Te láttad hol jártak tavaly márciusban és hol most? Idén gyakorlatilag semmilyen nagyobb műveletet nem hajtottak végre!

Tehát abból, hogy az ukrán ellentámadás nem totális siker levezeted, hogy Oroszország àll jobban...hát ember, nem szeretnék én olyan "jól" állni mint az oroszok, soha semmilyen háborúban.

2023. aug. 30. 14:41
 46/117 anonim ***** válasza:
82%

44! NAGYON kedvező békefeltétel:

Feltétel nélküli megadás kB. Ezt várták el.

2023. aug. 30. 14:44
 47/117 A kérdező kommentje:

Ez valóban nem jutott eszembe, de ez nem azért mert elfogult lennék.

Inkább csak nem vettem számításba, pedig nemrég olvastam erről egy egészen hosszú szakértői véleményt.

Putyin sok ellenséget szerzett magának azzal, hogy nem sikerült gyorsan rendezni a háborút. Gondoljunk csak Prigozsinra aki szintén kritikával illette az orosz vezetést az alkalmatlanságuk miatt.

Amennyiben Putyint eltávolítaná a belső ellenzéke a háború egészen más irányba fordulna át.

Az biztos, hogy megpróbálnák teljes erővel egész Ukrajnát elfoglalni és a taktikai atomfegyverek bevetésétől se riadnának vissza.

Ebbe még belegondolni is rossz, de akkor az egész világ veszélybe lenne.

Szerintem ez a forgatókönyv a lehető legrosszabb lehetőség lenne a világ számára.

2023. aug. 30. 14:47
 48/117 anonim ***** válasza:
84%
#44: Azért nincs olyan, hogy nem lehet valakit legyőzni, mert egy 1v1-nek induló háború soha nem biztos, hogy úgy is végződik. A háborúról sokféle hír terjeng, te kiválasztod magadnak azokat, amelyek az oroszoknak kedveznek és azt fogadod el. Csak nem tudom, hogy miért. Szerintem semmilyen hírben nem lehet teljes mértékben megbízni, a hattérben történő nem nyilvános egyeztetésekről pedig végképp nem lehet fogalmunk. esetleg sejtésünk, de azzal meg nem vagyunk előrébb.
2023. aug. 30. 14:54
 49/117 A kérdező kommentje:

Az nem totális vereség, hogy az orosz hadsereg nem teljesítette a magas elvárásokat.

Ez itt már fogalomzavar.

Nem is lehetett volna, mivel nagyon jelentéktelen erővel minden utánpótlás nélkül hatoltak be, a meglepetés erejét felhasználva. A cél a vezetőség elérése, rávenni őket az együttműködésre.

Ez az ami nem jött össze nekik, és ki kellett hozni gyorsan ezeket az erőket.

Utána jött a stratégia váltás, ami már hozta az eredményeket. A kezdeti rossz stratégia nem egyenlő a totális vereséggel...

Oroszoknak nem is céljuk a jelentősebb területfoglalás, a cél a hadieszközök és emberállomány megsemmisítése olyan mértékben hogy működésképtelen legyen az ukrán haderő.

Az ukrán ellentámadás nemhogy totális, de még apró siker se. A kudarc szóval jellemezném.

Veled többet nem beszélek, mert látszik rajtad hogy fogalmad sincs semmiről...

2023. aug. 30. 14:59
 50/117 anonim ***** válasza:
31%
49! Foglaljuk össze: 😭😭😭😭😭
2023. aug. 30. 15:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!