Honnan van ennyi ásó és mosógép Oroszországba?
Ilja Jevlast, az ukrán műveleti körzet szóvivője szerint 110 ezer orosz katona készül a támadásra, és két város ellen fognak megindulni.
Ez azért is furcsa, mert azt mondták hogy a mosógépekből szedik ki az alkatrészeket, és ásvóal harcolnak az oroszok a fronton.
Én meg most olvasom, hogy az ukránok hatalmas veszteségeket szenvedtek úgy hogy többszöri kísérlet után sem sikerült áttörni az orosz védelmi vonalat.
És az oroszok nemhogy megtörni látszanak, de még egy 110 ezer fős sereggel támadásra is készülnek! Mindezt úgy hogy már ásóból is ki kellett volna fogyniuk! Hát mi a fene történik itt??!!
Mibe fogadjunk, hogy a kérdezőnk másfél ève ilyenkor azt a szöveget nyomta, hogy Kijev napokon belül elesik...
Meg feneked máris, ahogy a ruszkinyalók "aggódnak" az ukrànokért, nem? 🤣🤣🤣
Fogadhatnál, de buknád.
Mindig a realitás talaján mozogtam, nem erősítem egyik tábort sem.
Persze kaptam kritikát mindkét oldal elfogult táborától is, ha nem a vágyvezérelt nézeteikkel egyező nézeteket mondtam, hanem a valóságnak megfelelőt.
Ebben az esetben is, te elfogult vagy, és mivel nem egyezik a valóság a vágyvezérelt nézeteiddel, így én a fejedbe úgy jelenek meg mint "ruszkinyaló".
32! Figyelj, aki szerint ezt a totális vereséget Putyin "tervezte" és meg akarja magyarázni, hogy mindig ez volt a terv, meg még mindig arról beszélsz, hogy itt Oroszország nyerhet, hát öregem az fenékig ruszkinyaló.
Amúgy a halomra gyilkolt oroszokért miért nem aggódsz? Akik egy másik országban, az elnökük imperialista politikájának áldozataivá válnak, miért nem mondod, hogy szegény könnyen megvezethető buta oroszok, hát meneküljetek haza! Miért csak azb ukikat "félted"?
Nyilván nem így tervezte Putyin, én csak azt mondtam hogy közel elérte a céljait. Nyilván az is számít, hogy hogyan éred el a célodat.
De én nem értem, hogy milyen totális vereségről beszélsz?
Az elején voltak hatalmas hibák, de most ott tartunk, hogy mégis hatalmas terület ki van szakítva Ukrajnából és hiába a közel 50 Ország támogatása nem tudnak ez ellen tenni semmit sem.
A NATO felvétel nem lehetséges, az elcsatolt területek visszafoglalása nem lehetséges és közel azonos lehet az áldozatok száma. Én nem nevezném ez totális vereségnek, de totális győzelemnek sem. Csupán nagy áldozatok árán, de sikerült a célok jelentős részét elérni, EZ TÉNY! Ott a térkép és nézz rá, nézd meg hogy mit mondtak a NATO vezetők, hogy amíg háború van Ukrajna nem lehet NATO tag.
A halomra gyilkolt oroszokért is aggódok, mert nyilván ők is emberek. De itt a vérengzés leállítása kettő módon lehetséges. Az ukrán katonák fellázadnak, mert a harc okafogyottá vált, nincs cél amiért meg lehetne halni. Vagyis van cél, csak nem megvalósítható. És megvalósíthatatlan célokért nem érdemes meghalni.
A másik lehetőség hogy belátják hogy nem tudják visszafoglalni a területeket és leülnek keresni egy kompromisszumos megoldást.
Ameddig ez nem fog megtörténni, szegény ukránok úgy halnak meg hogy haláluk értelmetlen volt. Oroszok meg úgy halnak meg, hogy a célok mindig egyre közelebb és közelebb kerülnek.
Ha nagyon lassan is, de haladnak a célok eléréséhez.
Szóval azt hiszem azért sajnálom jobban az ukránokat, mert úgy halnak meg hogy halálukkal nem kerülnek közelebb a célokhoz, és nem is megvalósíthatóak a kitűzött célok.
Mintha egy hatalmas kő gurulna egy város felé, és úgy próbálod megvédeni hogy emberek odavetik magukat elé. A sok ember akik így meghalnak lassítják a követ, de az nem áll meg ettől, hanem előbb-utóbb eltalálja a várost.
És ezt szomorú látni.
#34: Szerintem az oroszok harca ugyanolyan értelmetlen. Az átlag orosz katonát nem hiszem, hogy különösebben érdekli, hogy hova tartozik Herszon vagy Melitopol. Ilyen szempontból az ukránoknak sokkal nagyobb moráljuk lehet.
Ami az elfogultságodat illeti, az onnan is látszik, hogy lehetséges befejezésként meg sem említed, hogy az oroszok fejezzék be a háborút. Persze mondhatod, hogy miért adnák fel az elfoglalt területeket. Harcolhatnak értük, csak nem biztos, hogy megéri. Az átlag orosznak biztosan nem, a katonáknak főleg.
Belefogalmaztam azt is hogy oroszok fejezzék be a háborút, de kitöröltem mert úgy gondoltam hogy ezt nem kell leírni.
Ez a forgatókönyv nem reális, olyan mintha azt mondanád hogy az ellenzék úgyis kormányra kerülhet hogy Orbán Viktor és a Fidesz kormány lemond és onnantól az ellenzék vezeti az Országot. Nyilván megtörténhet csak az esélye annyira csekély hogy nem vehető komolyan.
Ilyen abszurd forgatókönyvről csak időpazarlás beszélni, mert nincs realitása.
Oroszország el fog menni a végsőkig a háborúval kapcsolatban.
Ezt nemrég Olaf Scholz és Macron is megerősítette, mikor beszéltek Putyinnal. Mindkettőnek az volt a benyomása hogy Putyin ebből nem fog kihátrálni.
De azaz igazság hogy Putyinnak nincs is oka arra hogy kihátráljon ebből, hiszen az ukránok a támadás során a legoptimistább becslések szerint is 5-7-szeres veszteséget szenvednek úgy hogy nem sikerült nekik áttörni az orosz védelmet. Az orosz gazdaság stabil, a front stabil és az ország morális állapota stabil. Semmilyen kényszerítő erő nincsen ami kihtárálásra vagy feladásra kényszerítse Putyint.
És mivel az idő Oroszországnak kedvez, már a tudat hogy Ukrajna hamarabb ki fog merülni, így az orosz harci morált is életben tartja, mert tudják hogy ez a legvalószínűbb forgatókönyv a helyzet ismeretében. Valamint az orosz népbe benne van a büszkeség, ami beszámolókon is kiütközik, hogy márcsak büszkeségből is kimennek a frontra hogy megmutassák a világnak hogy milyen erős is Oroszország.
De érdekel, hogy te miért veszed számításba hogy az oroszok befejezik a háborút. Mi kényszerítené ki ezt a lépést?
37: az éremnek két oldala van, szerinted nem éri meg, ő szerintük megéri.
abba meg ne menjünk bele hogy mi átlagpolgárok baromira nem látunk bele a vezetők politikai ügyeibe, hogy bíráljuk mi éri meg mi nem.
kérdező, 36-ost írtál, de nem igazán látok összefüggést a válaszod és az enyém között. rosszat címezhettél, vagy esetleg töröltek egy választ?
Valamint az érdemes megemlíteni, hogy itt katonák vannak akik parancsot teljesítenek. A katonáknak nem kell a célokat elfogadni, csak teljesíteni. Ők nem politizálnak, hanem harcolnak! A katonák csak akkor szoktak lázadni, ha azt látják és érzik, hogy a helyzetük kilátástalan és reménytelen. Jelenleg pont az ukránok érezhetik ezt, mivel maga Zelenszkij mondta hogy nincs elég eszközük ahhoz hogy sikereket érjenek el. USA elemzők is ezt mondják, és hogy bíznak a "csodába". Na ez nem egy reményteli helyzet, úgy érezheti egy átlag ukrán katona hogy az orosz védelmet nem lehet feltörni, mivel többször megpróbálták és nagy áldozatok árán korábban sem jött össze, és mégis a húsdarálóba küldik őket. Az orosz katona meg harcol és parancsot teljesít és látják hogy erősek, sikerül jól védekezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!