Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Igaz hogy a drezdai bombázás...

Igaz hogy a drezdai bombázás célja az volt, hogy összehasonlítsák a hirosimaival?

Figyelt kérdés
2017. júl. 14. 13:43
 101/142 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántunk téged. (És megyek aludni, mert elfáradtam.)
2017. júl. 15. 23:45
 102/142 A kérdező kommentje:
bár van némi különbség mert én csak érveket mondtam az elején de ti ezt személyes sértésnek vettétek mert nem birtátok elviselni a tietektől idegen gondolatokat. s ebből lett a gond. ha érvekkel válaszoltok s nem leszurással kötekedéssel személyskedéssel az irásaim létjogosultságának megkérdejelezésével akkor pl. gy értelmes s érdekes párbeszéd lett volna. de mivel ez titeket nem érdekelt, ezt tettétek belőle. szóval válaszoltam arra is, akkor mi lenne ha ti nem igy viselkednétek.
2017. júl. 15. 23:45
 103/142 toncsi64 válasza:
100%

Kicsit furára sikerült ez a "párbeszéd" :DDD

A kérdező feltett egy kérdést miközben kész koncepciója volt a témáról. Ezek után aki nem ennek megfelelően válaszolt, azt kioktatja. Ennek mi értelme van nem tudom, de engem szórakoztatott :)

A témához.

Szerintem nem volt szükség semmiféle összehasonlításra mert egyrészt egy már rendszerben lévő fegyver hatásmechanizmusa ismert és ennek mentén elég jól modellezhető mi történik annak használatakor. Másrészt egy szőnyegbombázás elméletileg teljesen mást "eredményez" mint egy koncentrált robbanás (ne felejtkezzünk meg arról, hogy akkor még nem tudhatták az utóbbi mennyire felülmúlja az elképzeléseket) ezért értelmetlen az összehasonlítás (almát a körtével).

Harmadrészt, akik erre a kérdésre megalapozott választ tudnának adni akkor is alig páran lehettek (döntéshozók), mára talán már nem is élnek.

Szerintem...

2017. júl. 16. 09:08
 104/142 A kérdező kommentje:

Nem ismered a kioktatás fogalmát. Nem azt nevezik kioktatásnak ha valaki ellenérveket mond. sokkal inkább azt, amit ti tettetek ellenérvek mellett, vagy helyett.

Annak hogy nektek probléma a hogy valakinek van saját gondolata s nem kész gondolatként fogadja el gondolkozás nélkül a ti gondolataitokat, már nem ehhez a kérdéshez van köze. Az egy egészen más téma.

Az se szokatlan hogy ha valakinek az általa feltett kérdésről vannak kész gondolatai. Nyilvánvaló, hogy azért tesz fel a kérdést mert a kérdés foglalkoztatja.

2017. júl. 16. 09:37
 105/142 A kérdező kommentje:
Az írásod válaszról szóló részére már nem válaszolok, mert az neked fura lenne, mert az neked kioktatás lenne.
2017. júl. 16. 09:39
 106/142 anonim ***** válasza:
100%

"3 nap alatt dobtak le rá annyi bombát ami az atombomba erejéével már összemérhető volt. (kb. a negyede)"

Ezt honnét vetted? Az atombomba (nukleáris fegyver) "ereje" TNT-ekvivalensben van meghatározva, a hagyományos (kémiai) bombának meg a tényleges tömege van megadva.

Amikor azt írják, hogy Drezdára 4,000 tonna bombát dobtak, akkor az nem azt jelenti, hogy azokban a bombákban 4,000 tonna TNT-ekvivalens robbanóanyag volt, hanem hogy a bombák össztömege volt 4,000 tonna, beleértve a bombák testének tömegét (a töltetszázalék, ami kifejezi a robbanóanyag tömegét az egész bomba tömegéhez képest pedig bombatípustól függően kb. 80%-tól egészen 20%-ig vagy még alacsonyabbig is változik).

Mindamellett a 4,000 tonnányi bombákból mintegy 1,500 tonnányi gyújtóbomba volt, aminek a robbanóhatása jóval kisebb, mint a romboló-, akna- vagy repeszbombáé.

Továbbá te magad írtad: "ha x ezer bombát dobunk le egy városra akkor nem ugyanannyival kell felszorozni mint ahány a bomba, mert vannak másodlagos hatások is". Ebből pedig az következik, hogy nem lehet felskálázni a drezdai bombázás hatását a Hirosimára ledobott atombomba hatására még akkor sem, ha ismernénk a drezdai bombázásban használt bombák robbanótölteteinek TNT-ekvivalensét.

Így hát a válasz a kérdésedre: nem.

(Ha tényleg érdekelne az, hogy milyen szempontok érvényesültek a Drezda bombázásának eldöntése mellett, akkor kezdhetnéd itt: [link] és elolvashatnád a hivatkozásokat is. Feltéve, hogy tudsz angolul.)

2017. júl. 16. 10:05
 107/142 A kérdező kommentje:

" Ebből pedig az következik, hogy nem lehet felskálázni a drezdai bombázás hatását a Hirosimára ledobott atombomba hatására még akkor sem, ha ismernénk a drezdai bombázásban használt bombák robbanótölteteinek TNT-ekvivalensét. "

Ezt inkább annak írd aki itt kifejtette korábban hogy pontosan tudjuk ezeket. Ez az írásod inkább azt erősíti meg, hogy meg kellett a kettőt csinálni a gyakorlatban, majd össze kellett hasonlítani a két eredményt.

2017. júl. 16. 10:26
 108/142 A kérdező kommentje:

"Mindamellett a 4,000 tonnányi bombákból mintegy 1,500 tonnányi gyújtóbomba volt, aminek a robbanóhatása jóval kisebb, mint a romboló-, akna- vagy repeszbombáé. "

Az atombombában pedig volt hagyományos robbanótöltet ami jóval kisebb mint az atombomba maga.

2017. júl. 16. 10:30
 109/142 A kérdező kommentje:
" (almát a körtével). " messze nem értelmetlen ez se. a kukorict pl. összehasonlitották a burgonyával s fontos különbségek voltak a burgonya javára. A burgonyát is összahasonlitották a rizssel s még fontosabb különbségek derültek ki. Szóval attól hogy eltérések vannak össze lehet valamit hasonlitani. Sőt minnél nagyobbak az eltérések, annál fontosabb összehasonlítani. Ép azt nem nagyon érdemes összehasonlitani ami nagyon hasonló.
2017. júl. 16. 10:34
 110/142 toncsi64 válasza:
100%

"Ép azt nem nagyon érdemes összehasonlítani ami nagyon hasonló."

Azért amikor egy piacképes terméket (igen, a haditechnika is az) akarok eladni akkor bizony a piacon lévő hasonlókhoz viszonyított többlettudását kell bizonyítanom/hangsúlyoznom. Példának okáért ha egy új kerékpárt kívánok értékesíteni, felesleges egy ladikkal szembeni gördülékenységet vizsgálni.

2017. júl. 16. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!