Miért tartunk fenn egy méregdrága hadsereget, ha nem érne semmit?
A Magyar Honvédség még arra az időre sem lenne képes megvédeni az országot egy esetleges támadás esetén, amíg a NATO katonai gépezete beindulna - mondta a hvg.hu-nak Kovács Gyula. [link]
Minek tartunk fennt egy semmire sem használható hadsereget, ha 250 milliárdba kerül évente és nekünk ez a pénz is rengeteg ! Nagyon jól jönne másra : betegellátásra, korházaknak, áplóknak, oktatásra, kisvállalkozókra vagy közmunkásoknak. Ugysem lehetne csak 10x ennyiért feljavítani a legminimálisabb valódi védelemre képes haderővé, ami irreális anyagi vonzatot jelet, egébként a NATÓ úgyis megvéd. Miért nem építjük le ezt is? [link]
"Amerika meg kb 250.000.000 milliárdot költ és nem forintba hanem dollárba :) kinek mi a rengeteg"
Jah, csak usa GDP-je a mi tízezer%-unk kb......
"Jah. Majd a NATO megvéd. pff"
Ha nem véd meg, minek ezt a jelmezbált fenntartani rengeteg pénzért, hogy egy látszat NATO-ban benne legyünk ? Ez csak a pénzt viszi, úgysem tudjuk magunk megvédeni senkitől.
"nekünk nincsen hadseregünk
egy hadsereg kb 200 ezer fő
örülhetünk ha van egy 10ezer fős katonaságunk"
Akkor akár ezt is feloszlathatnénk, mert CSAK A PÉNZT VISZI ! Korházak, gyerekek étkeztetése, munkahelyteremtés helyett
"Azért a történelem nem úgy működik hogy béke, szeressétek egymást, puszpuszi."
Ezt is elfogadfom, de az a baj,hogy a jelenlegi haderő senkitől sem lenne képes megvédeni, akár egyetlen hadosztálytól sem egy afrikai gerilla csoporttól sem, viszont hatalmas pénzeket emészt fel.
Arra nem tellene, hogy ütőképes sereget állitsunk fel, de ha a semmi ilyen sok pénzt von el, miért vegetáltatjuk tovább ?
Tudom, megint nekem van igazam :-)
Ma a hadseregünk annyira védtelen, hogy a legcsekélyebb támadástól sem tudná megvédeni az országot. Viszont irrdatlan mennyiségű pénzt emészt fel. [link]
Felmerül a kérdés, minek azt a koloncot fenntartani ?
"Minek tartunk fennt egy semmire sem használható hadsereget, ha 250 milliárdba kerül évente és nekünk ez a pénz is rengeteg !"
Milyen 250 milliárd??? Folyamatosa ÉPÍTIK LE a haderőt. Abból a pénzből kb. semmi sincsen.
"Nagyon jól jönne másra : betegellátásra, korházaknak, áplóknak, oktatásra, kisvállalkozókra vagy közmunkásoknak."
A hadsereg fejlesztésének SEMMI köze a felsoroláshoz. A GDP-nek kevesebb, mint 2%-át (nem tudom pontosan mennyi, de ha jól emlékszem, akkor 1,3%) kellene haderőre fordítani, mi ezt egyáltalán nem tesszük meg (pedig ez az egyik kötelezettségünk a NATO felé). A haderő fejlesztése egyáltalán nem menne az egészségügy, oktatás...stb. rovására. Arra ott van a GDP maradék 98-99%-a és az EU-s támogatások. Abból kellene a maradékot fejleszteni. Ja, hogy stadionokat építünk és hogy a politikusok zsebre teszik, az egy külön sztori. De ezért nem a haderőre irányuló fejlesztéseket kellene szapulni.
A kormánynak meg kellene tudnia oldani a gazdaság, egészségügy és oktatás fejlesztését. De úgy, hogy nem a honvédségtől vonják el az anyagiakat. A stadionok árából lehetett volna venni normális kézifegyvereket a katonáknak, vagy pár páncélozott korszerűbb csapatszállító járművet. Mert amik most vannak kétéltű vattacukor-páncélzatú járműveink, azokat a 12,7 mm-es géppuska is átviszi 1-2 helyen. Nemhogy 30mm-es helikopter gépágyú, RPG vagy 120 mm-es harckocsiágyú. Ráadásul ezek a kétéltű járművek már annyira elavultak, hogy árvízvédelemnél is haszontalanok.
A honvédség helikoptereinek az üzemideje már lejárt 3 vagy 4 éve! Ezekkel szintén nem lehetne a civileket menteni nagyobb természeti katasztrófák (pl: erősebb árvizek) esetén. Főleg, hogy pilóta is alig van hozzájuk.
A hadsereg egy olyan dolog, amire költeni kell, fejleszteni kell. Szégyen, ha egy országnak nincs valamiféle önvédelme.
Kérdező neked mi a bajod? Jelenleg Magyarország védi Európa seggét a leg hatékonyabban! Amiket te állítassz, azok a dolgok igaztalanok, és alaptalanok.
Nem igaz, hogy gyenge a hadseregünk, mivel az orszgunkat ért támadást egyetlen puskalövés nélkül tudjuk visszaverni, és megvédjük Európát az inváziótól. TE jártál Nyugateurópában az utóbbi kettő évben?
Ha nem, segítek. Sokat járok arrafele.
Párizsban a belvárosban páncélosok vigyázzák a népet.
Brüsszelben nem tudsz úgy lemenni egy metróba, hogy legalább kétszer ne motozzanak meg. Velencében állig felfegyverzett katonák sétálgatnak a SzentMárk téren, a háztetők pedig televannak mesterlövészekkel. UFF!!!
"Párizsban a belvárosban páncélosok vigyázzák a népet."
Nem is olyan rég voltam, 1 darabot nem láttam.
Pedig bejártam eléggé a várost.
Egyedül a metrón 1-1 alkalommal találkoztam pár katonával, de ennyi, semmi extra nincs ott.
" Jelenleg Magyarország védi Európa seggét a leg hatékonyabban!"
Mivel? Azzal a 11 felfegyverzetlen Gripennel, ami állandóan lezuhan és javítani sem lehet ? :XD
pedig ezért vagyonokat fizettünk ! és minek?
"Kérdező neked mi a bajod?"
Szeretném, ha nem tartanánk fenn egy méregdrága hadsereget, amely semmit sem ér. Jé hisz ez a címe. Elolvastad? :D
"Amiket te állítassz, azok a dolgok igaztalanok, és alaptalanok. "
A tények makacs dolgok.
Sincere Fist nem kellene ennyit sem költeni, lehetne sokkal jobb dolgokra elverni ennyi pénzt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!