Miért nem támadjuk meg a szlovákokat?
óh, eltűnt az én történész barátom :)
előzőnek: igen, ki lett mosva a nemzettudat, de ez nincs kőbe vésve vagy vérrel írva. Mint ahogy a trianoni "békeszerződés" sem. azért idézőjeleztem, mert:
a Teleki Pál által rajzolt demográfiai térképet( "vörös térkép" ) átrajzolták, a lakatlan területek jó részét kisebbségek által lakottként ábrázolva.
-a magyar küldöttet csak a felosztás után engedték be a tárgyalóterembe, csak a szerződés aláírására engedték be.
ilyen körülmények között nem lehet tisztességes békét kötni.
A szerződés része, hogy az elcsatolt területeken élő kisebbségeket megfelelő bánásmódban kell részesíteni, nem üldözni őket. Ezt Románia, Szlovákia és Szerbia sem tartja be.
Továbbá a békediktátum része volt az is, hogy az elcsatolt részek fejlettségi szintje legyen közel azonos az új anyaország fejlettségével. Ezt pl. Románia nem tartja be.
Akkor miért kell ilyen magától értetődőnek venni az egészet? a magyar történelem utóbbi 500 éve nem volt más, mint küzdelem a megszállók ellen. És legyen a megszálló török, osztrák, orosz, német, vagy bármiféle söpredék, nekünk harcolnunk kell ellenük, harcolnunk kell a földünkért, nemzetünkért, testvéreinkért!
kicsit ez olyan szónoki lett, bocs :)
SS
Még azt is hozzátenném,hogy még külön békeszerződést sem írtak. pl: Az szerepelt benne: "Magyarország lemond a gyarmatairól" Valami hasonló,de a lényeg az,hogy nekünk nem is voltak gyarmataink.
Ez nem béke volt,ez egy tudatos tönkretétele egy erős országnak! (franciáknak is komoly konkurenciát jelentettünk,a borukhoz is a legtöbb alapanyagot Tokajból viszik ki ha jól tudom)
Arról nem is beszélve,hogy Csehszlovákia sincs :-)
Kíváncsi vagyok mit fognak szólni az utolsó kommenteimhez,és amit "SS" írt.
Azért, mert beszari libsik uralják a hazánkat húsz éve.
1992-ben, amikor Csehszlovákia megszűnt a csehek MINDENT elvittek magukkal! A tótoknál egy árva AK sem maradt! Az Antall kormány katonai küldöttségét azzal fogadták a tótok, hogy "-Nem félünk ám maguktól!" Pedig egy igazi hazafi, és nem a kommunista ivadék Antall azonnal azt vágta volna rá "-Pedig kellene!" Egyébként hagyjuk Trianont? Nem, nem hagyjuk, csak az agymosott kommunisták, és egyéb hazaárulók hagyják Trianont, az igazi magyarnak mindig is fájni fog Trianon! Az én (egyébként reális) véleményem az, hogy a régi Nagy-Magyarország már nem kell senkinek, visszaállíthatatlan. Románok, tótok és rácok lakják. De a magyar többségű városainkat, falvainkat igenis kötelességünk visszaszerezni! Azért, hogy a magyart, a székelyt végre ne üldözzék a saját hazájában! (Ha Neked ez nem tetszik, akkor te kisbarátom hazaáruló vagy, és hadi körülmények között ki foglak végeztetni!)
nem voltunk befogadók senkivel a kunokon meg a szerbeken kívül, csak a tatárjárás utánvalakinek művelni kellett a földet, ha már a magyarság 1/3-a elpusztult, így alakultak ki a kis tót, oláh(valah), ruszin, meg ki tudja még miféle szigetek. Erre újabb lapát volt a török megszállás, amikor az ország 1/4-én alig laktak, ezért be kellett telepíteni oda svábokat, tótokat, és odatelepült Erdélyből és a Felvidékről a magyarok többsége. Az így megüresedett földeket pedig a tatárjárás utáni etnikai szigetek villámgyorsan szaporodó lakossága töltötte ki. A délvidék ma szerb felét a törökök elől menekülő rácok leptél el, a horvát felét a kezdetektől ott "honos", Szent László király által legyőzött horvát nép lakja ma is, tehát azon kívül, hogy háborúban legyőztük őket, az a föld az övék. Erdély és a Felvidék abszolút magyar többségének visszaállítására nem sok esélyt látok, hacsak nem kezdünk tömeges népírtásba :)
Ettől függetlenül támogatom a Magyar Királyság területének részleges visszaállítását, a magyar többségű területek visszaszerzésével.
SS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!