Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért nem támadjuk meg a...

Miért nem támadjuk meg a szlovákokat?

Figyelt kérdés
A magyar hadsereg simán szétb.szná a tót senkiket. Csak a saját földünket vennénk vissza. Nem?
2009. okt. 30. 18:08
 141/169 anonim ***** válasza:
Kitől kérdezed?
2009. nov. 16. 20:51
 142/169 anonim ***** válasza:
70%
12:27 (75%): Szánalmas vagy. Sajnos sok dologban igazad van, de öröm nézni, ahogy gyalázod a magyarokat. Egy kérdésem lenne: Mivel vagy te különb mint az általad ábrázolt átlag magyar? Hisz te is ugyanazt teszed, mint ők.... Azt hiszem itt el is buktál, a hatalmas történelem tudásoddal együtt...
2009. nov. 21. 02:26
 143/169 anonim ***** válasza:
62%

A válasz megírásának időpontja: ma 02:26

Kiemelnéd esetleg azt a részt, ahol gyaláztam a magyarokat? Már csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Az, hogy történelmi tényeket írok, még nem gyalázás szerintem. De biztos meg tudod indokolni a kijelentésedet. (Vagy nem.)

2009. nov. 21. 09:52
 144/169 anonim ***** válasza:
29%

09:52 nek:

nem fogja tudni megindokolni...

a fejében zavaros gondolatok vannak, a dicső régmúltról, a regéket és meséket összekeveri a valósággal, meg van győződve arról, hogy a magyar a legkülönb nép, (v.ö. "ha a föld isten kalapja...") lenézi a környező országokat, népeket.

neki a történelmi tények csak addig tények, amíg a prekoncepcióját igazolják, amelyek annak ellentmondanak az az ellen ármánykodása és mocskolódása.

szerencsétlen, beszűkült tudatú egyén, aki nem egy esetben a saját sikertelenségét kompenzálja egy mesevilággal...

2009. nov. 21. 13:34
 145/169 anonim ***** válasza:
60%

13:34

köszi a meghatározást

miért csak a hivatalosan elfogadott történelmet kellene figyelembe venni? le merném fogadni, hogy finnugrista vagy(mert a hunok és társnépeik nem egyeznek meg velünk és társnépeinkkel, ugye? se nyelvileg, se antropológiailag, de még a kultúrájuk is szöges ellentéte a miénknek...), és szerinted is román ellenállásba ütköztünk a honfoglaláskor :D

a magyargyalázós kommentet nem én írtam, én az előző vitapartner vagyok, aki szerint Szulejmán Bécset célozta meg.

2009. nov. 21. 19:25
 146/169 anonim ***** válasza:
65%

elnézést kérek, ha címzéssel tévedtem - sajnos itt elég nehéz követni, hogy éppen ki- kivel vitázik.

természetesen abban egyetértünk, hogy azért, mert valami "hivatalos", még nem válik feltétlen igazzá, de a finnugor (nyelvi!) rokonság történetesen eddig elég jól megállta a kritikákat, ergo talán lehet helyesnek tekinteni.

eddig még tudományosan megalapozott, kellően dokumentált ellen- elmélettel nem találkoztam. a finnugor ellenesektől az eddig felhozott érvek vagy a nyelvtudományi vizsgálatokon buktak el, vagy eleve komolyan sem vehető fabulákon, hajánál fogva előrángatott érveken, esetleg tudományos köntösbe bújtatott csacskaságokon "alapulnak".

a véleményemet meg, akinek inge, az vegye magára.

2009. nov. 21. 19:48
 147/169 anonim ***** válasza:
56%
A nyelvrokonságról meg annyit,hogy voltunk már elég sok mindenkinek a nyelvi rokona. pl: II.vh alatt,a Germán nyelvcsaládba tartoztunk,de lehet azért is mert mindenkit arra köteleztek hogy kollaboráljanak a rendszerrel. Mint pl: Rákosi idejében,csak az már pár évvel később volt. Szóval lehet, hogy ez a finnugor elmélet se igaz.
2009. nov. 21. 19:57
 148/169 anonim ***** válasza:
73%

még nem hallottam arról, hogy nyelvünket II. vh. idején hivatalosan, a germán (helyesebben az indogermán:) nyelvcsaládba kellett volna sorolni.

bizonyára tudsz adni linket erről az eseményről :)

2009. nov. 21. 21:02
 149/169 anonim ***** válasza:
68%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:25

"miért csak a hivatalosan elfogadott történelmet kellene figyelembe venni?"

Talán csak azért, mert egyelőre ez bizonyított. Máskülönben meg a felvetett kérdésekben még nem találkoztam más nézetel sem, mint ez. Az meg, hogy te mit képzelődsz, korántsem megalapozott.

"le merném fogadni, hogy finnugrista vagy(mert a hunok és társnépeik nem egyeznek meg velünk és társnépeinkkel, ugye? se nyelvileg, se antropológiailag, de még a kultúrájuk is szöges ellentéte a miénknek...), és szerinted is román ellenállásba ütköztünk a honfoglaláskor :D"

Én meg le merem fogadni, hogy te egy hülye vagy. Csak pár okból:

- A felvetett kérdések kapcsán fel sem merült a finnugor-nem finnugor dolog, de te azárt szépen idehoztad a semmiből. Csak a jóisten meg a te oktondi elméd tudja csak megmagyarázni, hogy mi a francnak. Semmi előzmény nélkül elkezded kategorizálni az embert egy olyan dologgal, aminek köze nem volt a témához. Marha.

- Honan veszed, hogy "finnugrista" vagyok? Egyáltalán ez miféle jelző? A pártgyűlésen halottad ezt, és gondoltad, majd ezel felvágsz itt, vagy mi?

"aki szerint Szulejmán Bécset célozta meg."

Akkor azt jó volna alá is támasztanod valamivel, mert bemondásra nem fog menni.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:48

"sajnos itt elég nehéz követni, hogy éppen ki- kivel vitázik"

Nézd a százalékokat is. Úgy könnyebb írogatni. Meg értelmes ember odaírja, hogy mire válaszol. Úgy még könnyebb követni.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:02

"A nyelvrokonságról meg annyit,hogy voltunk már elég sok mindenkinek a nyelvi rokona. pl: II.vh alatt,a Germán nyelvcsaládba tartoztunk"

Errőlengem is érdekelne egy link azért.

Bár ha elolvassuk az Arvisura nevű hiánypótló humor-irományt, akkor kiderül, hogy rokonai vagyunk a manysiknak, hantiknak, etruszkokak, suméreknek, hunoknak, párthusoknak meg anyám sem tudja, még kinek. Tehát mindenre van biztos magyarázat - kérdés, hogy el lehet-e fogadni, vagy csak röhög majd rajta az ember.

De mindenesetre hozd már légyszi azt az írást, miszerint mi valamelyik elmélet szerint germán rokonságban voltunk. Köszi.

2009. nov. 21. 21:55
 150/169 anonim ***** válasza:
78%

02:26-os vagyok.

Mielőtt belekezdenék, magyarázkodnom kell.... Magyarázkodnom olyan embereknek, akik az írásaik alapján elítélik az általánosítást, és a gyanúsítgatásokat, valamint összefogásra buzdítanak, de ők mégis másképp cselekesznek. (Igen, most egy csúnya "náci" leszek, és azt mondom ez egy tipikusan zsidókra jellemző magatartás: "Bort iszik és vizet prédikál!"). Nem vagyok "hazaffy", még csak "óriás-magyar" sem, de amit itt művel(t) az alul-képzett töri tanár és a piás; lecsúszott "ex-tiszt" haverja (akik gondolom ZMNE-n taníthat, a "k*cs*g átlag magyar" adófizetők pénzén -> persze, ezeket csak én gondolom, nem biztos, hogy így is van...), az már nekem is sok.

Kezdjük előbb a 73%-os töri tanárral: Hol tanítasz? Egy zsinagógában?

"(mellesleg ha nem kezdünk el hepciáskodni a világgal, trianon sem lett volna...)" -> Azt hiszem, ezen mondatoddal végképp leírtad magad mint töri tanár (gondolom ezt is el kellene magyaráznom, hogy miért, egy történelem tanárnak...). A másik: A 13:34-es válaszod kicsit sem általánosítás, én csak is egy náci, rasszista egyén lehetek. Érdekes pont az csinálod mint a "hazaffy" alakok csak a másik oldalon. Nem szánalmas? A történelem kutatásaidról meg csak annyit: tudhatnád, hogy a történelmet, mindig az adott korszak nagyhatalmai illetve a háborúk győztesei írják. Abban az esetben, ha a II. világháborút a tengelyhatalmak nyerik meg, valószínűleg teljesen más lenne a tényállás. Rád nem is pazarolnék több sort.

Nézzük a "kedves" 10 éven át haditechnikát oktatott "ex-tiszt" urat:

Azt hiszem, a kérdésen felesleges vitatkozni, hisz egyértelmű, hogy a támadás esélytelen dolog. Ahhoz képest, hogy szerinted a jelennel és a jövővel kellene foglalkoznunk, a kis történelmi túráddal, se lenne nagy probléma. Viszont a körítés az már gyalázat. Ne játszd a h*lyét. (Részben) A 11-06 17:20-as válaszodra (is) gondolok:

" - nincs két magyar, aki egyet tudna a másikkal érteni " -> itt az egyik személyes példa: TE (ha egyáltalán magyar vagy)

"- ahol erény más nemzetek ócsárlása (szálka és gerenda tipikus esete a szem függvényében) " (*lásd lent) Mint, ha más nemzet nem ezt tenné. Ez a példa szíven fog ütni de: Izrael, Amerika.

"- ahol hazugságok szükségesek ahhoz, hogy nagynak tarthassa magát valaki " -> Lásd előző!

"- ahol már évszázadok óta "él" Pató Pál úr " -> Ebben sajnos kurv@ra igazad van!

"- ahol ugyan sokszáz éves a történelmi emlék..." -> Ebben is...

"- ahol az átlagos műveltség a béka hátsója alatt van, és sokaknál ez még büszkeségre is ad okot " -> Most megint jöjjenek azok a csúnya példák?

"ahol Európában az egyik legmagasabb az alkohol és dohányfogyasztás, mindeközben mindenki jajong, hogy milyen rosszul él " -> Nekem a madárkák azt csicsergik, hogy ehhez a Honvédség egyes tisztjei is elég szépen hozzájárulnak! :D

"- ahol karácsonykor évről évre rekordokat döntenek az áruházak ajándékeladásból, de mindenki sopánkodik, hogy de sz*rul él " -> Rambókám, gyere nézz le vidékre!

"- ahol mindenki "okos", és "tudja", hogy mit kellene tenni (tehát bele tud pofázni mások dolgaiba még nulla hozzáértéssel is - mint pl. a hadseregébe is most) szakterülettől függetlenül, de valójában TENNI senki nem tesz semmit " -> te is nagyon "okos" vagy. Téttél is valamit?

Várom a megoldásaid arra, hogy miért:

Miért építik le a honvédséget?

Miért maradnak el a modernizációs műveletek?

Miért kell a katonákat "békemissziókra" küldözgetni, mikor az országban sincs rend....

Miért Szekeres Imre a honvédelmi miniszter? (aki, még a Gripen avatóra is részegen megy el, hatalmas szakértelemmel üríti ki a feles poharat, gondolom.)

Várom a megoldásaidat arra, hogy ilyenek esetek miért fordulhatnak elő a honvédségnél (tételezzük fel, hogy igaz a cikk): [link] (tudom, tudom, bal oldalt az embléma kisüti a szemed, de, ha lehet a cikkre koncentrálj, esetleg, ha zavar bemásolom neked valahová...) Kérdem én, milyen katonákat akartok nevelni, ha tiltjátok számukra a nemzeti létet? Izraeli?

Miért haljon meg, ha nem a hazájáért? Ezt bezzeg nem tudjátok ellesni a jenkiktől mi?

Igaz, ezt nem nekem címezted, de válaszolok:

"Egyébként miért is nem vagy már katona?" -> Mert ellenben a hadsereggel itt még lehet gondolkodni, és nem tudom, hogy ezzel tényleg a hazámat szolgálnám-e, ha beállnék.... Semmi kedvem nincs az amcsikat abban segíteni, hogy hozzájussanak a fekete-aranyhoz, mindenféle békemissziónak elnevezett akciók keretében. Nem mintha, eddig nem szarták volna le a fejünket....

Az a kép tényleg vicces, de most a mai helyzet, hát nem tudom.... Én úgy tapasztalom az emberek örülnek, ha munkát kapnak. De gondolom ez téged nem nagyon érinthet :D.

"Ez is csak ujjal mutogatás meg kifogáskeresés. Mert hát itt Magyarországon senki nem hibás a kialakult helyzetért, csak a " -> Igen, gondolom az átlag magyar tette oda Szekeres Imit, ahova :D. Nem is te szórakozol, az adófizetőkön, hanem az átlag magyar... Elhiszem, hogy a segged is kinyalták, nyalják tisztként a katonaságnál, de dolgoztál már mondjuk, egy gyárban? Ahol a tőkeéhes "tulaj" kiadja a munkavezetőnek parancsba, hogy a dolgozó még hugyozni se mehet el? Nem? Az jó mert még én sem, viszont keresztapám igen....

"Tehát náunk mindenki hibás, csak éppen mi nem. Főleg gondolom te nem. Legalábbis szerinted. " -> Ez nem igaz, ellenben veled, sokan beismerik, ha hibáznak.

"Ha a magyar átlagembert odaraknád, ugyanazt tenné, mint a most hatalmon lévők.

De ha jobban megfigyeled, a saját szintjén ugyanazt is teszi. " -> Nagyon elvagy tévedve öregem, (na ez tényleg beütött), ne a honvédségnél szolgáló napló; ivó-haverjaidat vedd alapul, ha lehet... Igen nálunk lop, a takarító nénitől kezdve, a homárokon át, a mácskáig bezárólag mindenki, csak TE nem :D.

"A magyarokra jellemző még az előítélet igan magas foka is (akár politikáról, vallásról vagy másról legyen szó)." -> rád nem! :D

"ki nem hiszi el a mélymagyar propaganda hazugságait." -> arra a mély magyar propagandára gondolsz, akik felvidékiek seggét, is kinyalják? És te melyik propaganda hazugságait hiszed el? A zsidó-komcsiét?

"Így nyilván én is zsidó vagyok, meg cigány egy személyben. Plusz ÁVÓ-s kommunista, meg SZDSZ-es b*zi is. ... Kifelejtettem valamit? :)) ) " -> Nos a jelenlegi helyzetet nézve, ha egyáltalán tiszt vagy, akkor csak is ilyen emberek szolgálhatnak tiszti beosztásban a jelenlegi kormány, és Imi alatt.

"Egyetlen esélyük a fennmaradásra, ha tudnak alkalmazkodni meg változni." Sehol sem láttam még ilyen finoman körülírva a gyarmatosítást szót, úgy látom neked sikerült.

"Minket meg fél Európa cigány népnek tart (valljuk be, nem mindig alaptalanul)." -> Igen, bohócbandádnak köszönhetően, akik nem képesek arra, (próbáld csak meggyalázni Izraelt, egyből a börtönben találod megad, megszégyenítve és kisemmizve.) hogy kiálljanak a magyarokért. Azt már csak megjegyzem neked, hogy Ausztriában is csak azért volt kint a "magyar ne lopj!" tábla, mert a nem "átlag magyar" cigány barátaid átjártak lopni, és mivel tiltják, hogy származás alapján megkülönböztessük okét, ezért magyarok..... Arról nem is beszélve, hogy fél Amerika rajtunk röhögött Gyurcsány Ferenc elvtársad öszödi beszéde után. De igaz, "ne mutogassunk a másikra", tuti az átlag magyar tehet mindenről :D.

"(Vagy ahhoz már tenni is kellene, nem csak nethuszárkodni? :DDD LOL )" -> Szerintem te épp oly nethuszár vagy mint itt akárki. Abban az esetben, ha nem várjunk a feltöltött személyidet, rangod, beosztásod. Mutasd meg magad, Imi büszke lesz rád.

(*lásd lent): Erről tudod mi jut eszembe? 3 évvel ezelőtt Sátoraljaújhelyen volta nyaralni, ahol érhető okból, megfordul egy két szlovák állampolgár. Egy étteremben csatlakoztak hozzám nemes barátaim (a helyzet tényleg nem oly súlyos, csak egyes körök szeretnék, hogy súlyosnak látszódjon, akárcsak a H1N1, erről jut eszembe, jó kis teszt nyuszik vagytok...). Szépen beszélgettünk, aztán ugye akarva-akaratlanul felhozódott Magyarország jelenlegi helyzete. És tudod mi volt az érdekes? Pont ugyanazok voltak igazak rájuk, mint az "átlag magyarra". Annyira, de annyira kurv@ra tudták, mit kellene tenni Magyarországon a magyaroknak, hogy az hihetetlen. Pont hasonlókat mondván mint te, csak azért sokkal finomabban. El is gondolkodtam azon átmegyek már Szlovákiába, hátha onnan eszembe jut, mit is tehetnénk.... Látod ezért ismerjük, mi is annyira a szlovákokat.

Kíváncsi, vagy ha mondjuk Finnországba írnál ilyet (finnekről), akkor mit kapnál? Örülhetnél, ha nem kötnek fel...

Tudod, mikor az olyan emberek mint te, és a mellécsinált töri tanár haverod, kiközösítve, megszégyenítve állnak majd az utca közepén, és úgy néznek rátok, mint a szánalmas senkikre, akkor lesz majd magyar összefogás.

2009. nov. 22. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!