Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerinted jó a véderő? Szeretn...

Szerinted jó a véderő? Szeretnél belépni? Mi a véleményed róla?

Figyelt kérdés

Aki még nem ismerné:

[link]

A Véderő egy, a magyarság, a Magyar haza védelméért alakult mozgalom, melynek tagjai megcsonkított országunk fennmaradásáért harcolnak.

2009. okt. 30. 08:57
 71/97 anonim ***** válasza:
100%

Hát én ezt nem hiszem el...

Egy kiképző elmondja a videókon a hibákat, hogy kellene csinálni, és erre letámadjuk. Hát hol itt az összetartás?Előbb próbáljunk már meg egymással beszélni, megtanulni a vita alapjait (tudjátok kommunikálni) és majd utána lehet katonásdit játszani. Ahogy lélek nélkül nincs test úgy nincs nép összetartás nélkül.

14/F

2009. okt. 31. 23:19
 72/97 anonim ***** válasza:
16%

"mert ki tudja, talán egyszer még a soraiban fognak menetelni."

Ezt részemről kizártnak tartom. Leginkább az ideológiai háttér és a fanatizmus miatt.

Pár dolgot viszont kérdeznék - ami talán másokat is érdekelhet:

1. A parancsokat ki adja a Véderőnek? Ki a legfőbb felelős érte? Ki dönti el, hogy mikor mit tesz a Véderő? Az tiszta, hogy egy ilyen jellegű szervezetnél a hierarchia megvan. Az is világos a honlapról, hogy te vagy a parancsnok. Sőt, az is, hogy "bevetés" esetén szakmai kérdésekben te döntesz. De ki dönti el, hogy mikor kerül alkalmazásra az alakulat? Ki dönti el, hogy mikor mit tesz éles helyzetben, és hogy kinek az oldalára áll? Te, vagy esetleg ez egy demokratikus döntés a tagok között?

2. Mint írtad, az ideológia és a hit nem számít a belépők részéről. Viszont ahogy észrevettem, mind a honlapon mind pedig a hozzászólásodban nyíltan tükröződik egyfajta elvakultság és ideológia, egy csipetnyi fanatizmussal fűszerezve. Írtad, hogy az illető vallása, izmusa nem érdekel. Ha én teszem azt kommunista lennék (azt az eszmét követném), emellett meg zsidó vallású (mondjuk egyik sem vagyok, ez csak feltevés), akkor helyet kaphatnék köztetek?

3. A képek között láttam olyat, amelyiken együtt szerepeltek másik két szervezet tagjaival (ruha alapján vélem, hogy mások), Az egyik egy zöld egyenruhás, századosi rendfokozatúnak tűnő egyén, bocskai-szerű sapkában, rajta tollal. A másik egy zöld barettes, gyakorlós emberke. Ezek kik? Melyik szervezet emberei?

4. A fegyvereket honnan szedtétek? Valószínűnek tartom, hogy hatástalanított fegyverekről van szó, de érdekelne azért.

5. Pár másik képen köztetek láttam fekete barettes fiatal srácokat, viszont a baretten ugyanaz a jelvény van, mint a ti piros baretteteken, és a ruha is azonos. Mit jelent a barett színének különbözősége?

6. A rendfokozati jelzés saját, vagy máshonnan van átvéve? Nekem a Határőrségé ugrott be, mikor megláttam, de azért rákérdezek. És láttam őrmesterit meg őrnagyit is. Sőt, talán egy tábornoki is van a képek között.

Megtisztelnélek a nevemmel, de tudom, nem lenne jó vége sem itt a gyakorikérdésekben, sem a való életben (nem miattad). Így ha a nevemre vagy kíváncsi, kénytelen leszel privátot küldeni nekem - ott szívesen bemutatkozok, meg akár megbeszélhetünk más dolgokat is.

Így egyelőre maradok csak:

kiképző

Kiképző!

Nincs ideólógia, csak katonai kiképzés!

A Véderőnek én személyesen "prancsolok" A parancsnokokkal egyeztetve beszéljük meg a feladatokat, és annak függvényében adom ki a parancsokat. Természetesen a jobboldalon állunk, ez nem is lehet kérdés. Komcsik, fideszesek, szedesz és ehhez hasonló badarságok imádói, pártjuknak hívei, nem lehetnek tagjai a szervezetünknek. Zsidók , cigányok kíméljenek!

Mindkét egyenruha a Nemzeti Őrsereg képviselőit takarja.

A piros barett a tiszteké zászlóstól fölfelé, alatta a fekete a legénységé, a tiszteseké és a tiszthelyetteseké.

A fegyvereket fegyverüzletekben vásároltuk, van ez is-az is, minden legális. Házkutatás volt már nálam ez ügyben.

A rendfokozatokat a megszűnt HÖR vállapjaival és a régi MN csillagaival ötvöztük, tehát így már egyéni, mert ilyen soha sehol ebben a formában nem volt. A viselése is más mint a mai hadseregben.

Én nem vagyok kíváncsi a nevedre, de itt láttam, hogy felajánlod a megadását és rákérdezel az íróra, hogy ő ki is lehet. Nos én megadtam neked-nektek, éppen az ismeretleség felfedése végett. Mi nyílt lapokkal játszunk. Nem titkolózunk.

Más: A piros barett mint írtam nem álca sapka, arra lesz külön a hedseregekben bevált felszerelés amint engedi a pénztárcánk, mert ugye minket sem párt, sem senki nem támogat egy megveszekedett forintal se.

Remélem mindenki számára kielégítő választ adtam.

Ha van még kérdés a komunkációs tiszt szívesen megválaszolja privátban, ha elkülditek a toborzoiroda@gmail.com e-mail címre.

Kitartás!

Kitartás

2009. nov. 1. 18:30
 73/97 anonim ***** válasza:
32%

"Nincs ideólógia, csak katonai kiképzés!

Komcsik, fideszesek, szedesz és ehhez hasonló badarságok imádói, pártjuknak hívei, nem lehetnek tagjai a szervezetünknek. Zsidók , cigányok kíméljenek!"

Márpedig ez így kőkemény ideológia. Ez az egy, ami nem tetszik nekem. De ez nagyon nem.

"Mindkét egyenruha a Nemzeti Őrsereg képviselőit takarja."

Köszönöm. Ezt nem tudtam. Lassan annyi ilyen új szervezet van, hogy csak kapkodom a fejem ide-oda.

"A piros barett a tiszteké zászlóstól fölfelé, alatta a fekete a legénységé, a tiszteseké és a tiszthelyetteseké."

Értem, köszönöm. Ezt jó tudni.

Elég nagy a tisztek aránya így ránézésre. Mi a feltétele a tisztté válásnak? Van valami szolgálati szabályzatotok, vagy hasonló a neten? (A honlapon nem találtam, bár lehet, hogy csak én vagyok béna.) Érdekelne nagyon, mert gyűjtöm a szabályzatokat.

"A fegyvereket fegyverüzletekben vásároltuk, van ez is-az is, minden legális. Házkutatás volt már nálam ez ügyben."

Igen, olvastam én is a honlapon a házkutatásról. Ezért is sejtettem, hogy legális. Bár az AMD kicsit erősnek tűnik nekem. Nem az a kimondott önvédelmi kézifegyver. Lőszert is adnak hozzá? Hol lehet ilyet beszerezni civil, legális úton? Egy AK-63D kimondottan érdekelne. Soha nem tudhatja az ember, mikor is jön jól az ilyesmi... :)

Illetve kérdezném még, hogy hol van olyan civil lőtér, ahol ilyen erejű fegyverrel is lehet legálisan gyakorolni?

"A rendfokozatokat a megszűnt HÖR vállapjaival és a régi MN csillagaival ötvöztük, tehát így már egyéni, mert ilyen soha sehol ebben a formában nem volt. A viselése is más mint a mai hadseregben."

Értem, köszönöm. Érdekes megoldás.

"Mi nyílt lapokkal játszunk. Nem titkolózunk."

Voltaképpen én is. Csak én nem hagyok támadható felületet. Elég bizalmatlanná érleltek az elmúlt évek...

Álcázási meg más szempontból javaslok pár irományt. Elég hasznosak:

1. Ranger handbook (roppant hasznos - letölthető):

[link]

2. Tengerészgyalogos rajparancsnoki kézikönyv (szintén nagyon jó, és szintén letölthető):

[link]

(Eléggé meglepett, hogy ilyen könnyen megtaláltam a neten ezeket az amerikai szabályzatokat. Pláne a Tgyalogost, mivel az korántsem annyira közismert.)

3. Túlélés kézikönyvek:

[link]

(Az egyik, ami nagyon jó, az sajnos épp elfogyott a kiadónál. Nem csodálom, mivel elég keresett. De máshol fel-fel bukkan olykor. A másik jó még innen, az a Peter Darman féle "Túlélés kézikönyv". A többit nem ismerem.)

Továbbá van még egy túlélős könyv, az "SAS Túlélési Kézikönyv", ami megintcsak jó:

[link]

Emellett ha meg tudjátok szerezni (bár elég nehéz lehet), akkor a Magyar Honvédségnek is van egy kiváló túlélési szabályzata. Nagyon részletes, profi könyv, viszont még honvédségi berkekben is néha vérre menő közelharcot vívnak érte. :)

Ha úgy hozza a sors, egyszer még az is előfordulhat, hogy harcolni fogunk - vagy egymás mellett, vagy egymás ellen. (Bár nem feltétlen életcélom magyarok ellen harcolni.) Azért bízom benne, hogy bármelyik is következik be, nem okoztok csalódást. ;)

Tisztelettel:

kiképző

2009. nov. 2. 08:44
 74/97 anonim ***** válasza:
29%

Kiképző!

Az AMD-k gáz-risztó fegyverré átalakított, egyébként elég nagyrészben hatástalanított fegyverek. Beszerzése neten, vagy a Keserű cégnél lehetséges.

A szolgálati szabályzatunk civil személyek számára nem publikus.

Köszönöm a linkeket és az olvasmányok címeit.

Kitartás!

2009. nov. 2. 15:12
 75/97 anonim ***** válasza:
29%

Elég nagy a tisztek aránya így ránézésre. Mi a feltétele a tisztté válásnak?

A videó a parancsnoki kiképzésről szólt, ezért látsz sokat, de van akinek nincs még egyenruhája sem, mert nem tudja megvenni . Elméletileg 20 zászlósnak kellene lenni, valamint 4 főtisztnek a véderőn belül, továbbá van kommunkációs tiszt is és egyéb tiszti pozíciók.

Hogy miként lehet tiszt a Véderőben valaki? Egyszerű a válasz. Rátermettség, vezetői képesség, elkötelezettség a szervezet iránt, továbbá a javaslat alapján elfogadás országos szinten. Mi azért megbeszéljük, hogy ki is legyen egy-egy tiszt, mert az nem játék, hiszen emberéletekért felelősek a tisztjeink.

Kitartás!

2009. nov. 2. 15:22
 76/97 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2009. nov. 2. 21:49
 77/97 anonim ***** válasza:
mocskos zsidók gyűlölöm őket megérdemelték a holokausztot már ha egyáltalán volt!!!
2009. dec. 23. 15:19
 78/97 anonim ***** válasza:

az a nincs ideológia, a honlapról berakott rész mellett már csak azért is aranyos, mert közben meg a nyilas köszöntést használod minden hsz-ed végén.

Kit akarsz te hülyének nézni, öreg?

2009. dec. 23. 16:53
 79/97 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nyilas köszöntés,de ilyen alapon ha azt mondta Szálasi hogy jó napot,akkor azt se lehetne használni!
2009. dec. 23. 18:06
 80/97 anonim ***** válasza:

Én óvodás korom óta nem játszok katonásat, de ha nektek jól esik, szívetek joga.

De ezt az undortó náci szart (kitartás, Hans pólóboltja, egyebek) talán nem kellene nyomni, mert a végén valaki még be talál benneteket tiltani.. :)

2009. dec. 23. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!