Szerinted jó a véderő? Szeretnél belépni? Mi a véleményed róla?
Aki még nem ismerné:
A Véderő egy, a magyarság, a Magyar haza védelméért alakult mozgalom, melynek tagjai megcsonkított országunk fennmaradásáért harcolnak.
Adjon az Isten!
Nem is tudom hol kezdjem az írni valómat annyi mindenre kellene válaszolnom, és annyi ember szájízének kellene megfelelnem. De elkezdem.
Először is nagyon kedves a kérdés feltevőjétől ez az ötlet, hogy itt beszélgetést indított egy kibontakozó félben lévő szervezetről. Köszönöm neki, bár nem erre számított amikor belekezdett, nagy a valószínűsége.
Politika, szar szlovákozás, zsidózás.
Kedves ismeretlen „hazafiak” nem tudom szólíthatlak e így benneteket, remélem nincs harag ezért?!
A véderő nem szar szlovákozik, nem zsidózik, és még csak nem is cigányozik, a politikától pedig teljesen elzárkózik.
A honlapunkra feltett cikkek mind linkel együtt vannak kirakva. Ha ez sérti a szemeteket, nem kell az oldalra látogatni, vagy elolvasni az ott leközölt cikkeket, más oldalakról átvett írásokat. Engedtessék meg magunknak, hogy ne szeressük a hazánkat elfoglalt, vagy nagyban elfoglalni akaró népcsoportokat.
Teljesen meglehet nyugodni, hogy tényleg távol állunk a politikától, és azzal semilyen mértékben nem akarunk, és nem is fogunk foglalkozni.
Kiképző!
A te szemszögedből nézve a dolgokat valóban reálisan látod. De egy valamit nem vettél figyelembe, hogy ezek a srácok amikor odajöttek a helyszínre, azt sem tudták a fegyver melyik végét kell fogni, valamint a fele társaság úszni sem tudott, és életük első ilyen jellegű 3 napja volt. A terepviszonyokat sem ismered, és azt sem láttad, hogy a vízben egy óvatlan lépés és 1 métert süllyedsz. Nagyon lassan és vigyázva kellett haladni, mert a csatorna alja mocsár volt, és irtózatosan csúszott.
A vízben haladás nem harcászati feladat volt, hanem parancs teljesítése. Az, hogy a videókészítés és a fotók miatt úgy tűnik, az más lapra tartozik. Az egyenruha pedig a Véderő utcai viselete, nem harcászati álcaruha.
A tüzérek is mind vörös sapkában vannak, voltak és valószíműleszenek is, valamint más negyszerű katonai csapatok viselik a vörös barettet.
MNA: Mi a véderő tagjai elismerjük a 20 éve működő szervezetet, de ez a fölényeskedés amit és, ahogy írsz róla ismeretlen harcos, ez nem tetszik. Így senki az égvilágon nem fog a felhívásotokra csatlakozni hozzátok, mert ha jól veszem ki a szavaidból, tagja vagy a szervezetnek. Ha pedig nem, akkor ne írj a nevükben, mert talán még rossz néven veszik.
Ha valakit kihagytam a felsorolásból nézzétek el nekem. Reggel indulok egy 24 órás kiképzésre, amit le kell vezetnem a Véderő azon tagjainak akik eljönnek.
Megkérném a tisztelt honfitársaimat, hogy kisebb vehemenciával mocskolják a mozgalmunkat, mert ki tudja, talán egyszer még a soraiban fognak menetelni.
Kiképző! Én nagyon szívesen megadom a címem neked privátba ha gondolod, de itt nem szeretném. Ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, csak írj.
Még egy utolsó mondat, mert fontos, majdnem elfelejtettem. Nem vagyunk sem Nácik, sem Fasiszták, sem Hungarista mozgalom. De még csak Nyilasok sem. Tiszteljük őseinket, azok munkáját. A személyek magánélete és izmusa minket nem érdekel. Be kell tartani a szolgálati szabályzatot, végre kell hajtani a kapott parancsot, el kell végezni a kiadott feladatokat, és tanulni, tanulni, tanulni kell. Ha ezt betartják tagjaink és a hitüket személyekben, ideológiákban nem hozzák be a szervezetbe, nincs és nem is lehet baj.
Ezzel így be is fejezném a válaszadást.
Köszönöm a figyelmet.
Eszes Tamás
Tisztelt Eszes Tamás!
A politikai indíttatást, és amit olvtársunk is írt, az ideológiai hátteret (pláne, ha fanatizmussal párosul, ami itt azért tettenérhető) részemről elítélendőnek tartom. De ez már a ti dolgotok, én nem szólok bele.
Sokkal jobban érdekel a szakmai szempont:
- Nem a végrehajtók hibái voltak problémásak, hanem az, hogy a kiképző(k) is követtek el baklövéseket, és nem is foglalkoztak azzal, hogy a hibákat kijavítsák.
- Az utcai viseletes érvet elfogadom. Tudom, hogy egy gyakorló öltözet nem olcsó mulatság manapság. (Bár ahogy elnézem, van kétféle egyenruhátok is.)
- A piros barettet viszont nem. Nagyon sok hadsereg hord barettet, többféle színben is (piros, fekete, akármilyen). De nem terepen! A pirosat meg főként nem ott. Régebben (pl. 2. világháború, meg még pár alkalom) előfordult, hogy élesben hordták (pl. az angol "Vörös ördögök"), de ott is bebizonyosodott, hogy veszélyes. Akkor inkább leveszi az ember, és vagy kendőt köt a fejére, vagy terepszínű sapkát (hadseregben sokszor sisakot) vesz fel. Az un. "dzsungelkalap" (boonie hat) meg lényegesen hatékonyabb terepen, és nem is drága dolog. Sokszor bevált, bizonyított.
- Ugyanígy nem tartom szakmainak az álcafesték ilyentén használatát sem. Egyszerűen rossz nézni.
"mert ki tudja, talán egyszer még a soraiban fognak menetelni."
Ezt részemről kizártnak tartom. Leginkább az ideológiai háttér és a fanatizmus miatt.
Pár dolgot viszont kérdeznék - ami talán másokat is érdekelhet:
1. A parancsokat ki adja a Véderőnek? Ki a legfőbb felelős érte? Ki dönti el, hogy mikor mit tesz a Véderő? Az tiszta, hogy egy ilyen jellegű szervezetnél a hierarchia megvan. Az is világos a honlapról, hogy te vagy a parancsnok. Sőt, az is, hogy "bevetés" esetén szakmai kérdésekben te döntesz. De ki dönti el, hogy mikor kerül alkalmazásra az alakulat? Ki dönti el, hogy mikor mit tesz éles helyzetben, és hogy kinek az oldalára áll? Te, vagy esetleg ez egy demokratikus döntés a tagok között?
2. Mint írtad, az ideológia és a hit nem számít a belépők részéről. Viszont ahogy észrevettem, mind a honlapon mind pedig a hozzászólásodban nyíltan tükröződik egyfajta elvakultság és ideológia, egy csipetnyi fanatizmussal fűszerezve. Írtad, hogy az illető vallása, izmusa nem érdekel. Ha én teszem azt kommunista lennék (azt az eszmét követném), emellett meg zsidó vallású (mondjuk egyik sem vagyok, ez csak feltevés), akkor helyet kaphatnék köztetek?
3. A képek között láttam olyat, amelyiken együtt szerepeltek másik két szervezet tagjaival (ruha alapján vélem, hogy mások), Az egyik egy zöld egyenruhás, századosi rendfokozatúnak tűnő egyén, bocskai-szerű sapkában, rajta tollal. A másik egy zöld barettes, gyakorlós emberke. Ezek kik? Melyik szervezet emberei?
4. A fegyvereket honnan szedtétek? Valószínűnek tartom, hogy hatástalanított fegyverekről van szó, de érdekelne azért.
5. Pár másik képen köztetek láttam fekete barettes fiatal srácokat, viszont a baretten ugyanaz a jelvény van, mint a ti piros baretteteken, és a ruha is azonos. Mit jelent a barett színének különbözősége?
6. A rendfokozati jelzés saját, vagy máshonnan van átvéve? Nekem a Határőrségé ugrott be, mikor megláttam, de azért rákérdezek. És láttam őrmesterit meg őrnagyit is. Sőt, talán egy tábornoki is van a képek között.
Megtisztelnélek a nevemmel, de tudom, nem lenne jó vége sem itt a gyakorikérdésekben, sem a való életben (nem miattad). Így ha a nevemre vagy kíváncsi, kénytelen leszel privátot küldeni nekem - ott szívesen bemutatkozok, meg akár megbeszélhetünk más dolgokat is.
Így egyelőre maradok csak:
kiképző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!