Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen volt a tigris 2-es tank?

Milyen volt a tigris 2-es tank?

Figyelt kérdés
Mennyiben volt előrelépés a sima Tigerhez képest ? És milyen volt a szovjet amcsi tankokhoz viszonyítva?
2012. jún. 30. 17:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 Jookoo ***** válasza:
100%

Egyébként te hány éves vagy meg mióta érdekel a téma,mert én eddig egy könyvben leltem fel azt, hogy a páncélzat minősége miatt csak 600 méterről tudta kilőni a JSZ-2 a Párducot?Ez a könyv pedig:

Tim Bean-Will Fowler

Szovjet harckocsik a II. világháborúban

Sztálin páncélos csodái

Egyébként jó könyv,igaz néha kicsit az oroszok felé billen a mérleg nyelve,de ez érthető és megbocsájtható.

És Sztálinnak tényleg páncélos csodái voltak: a 30-as évekbeli csodái csoda,hogy egyáltalán beindultak a T-34-es-től pedig csoda,hogy ilyen rossz kezdet után képesek voltak így fejlődni.

2012. júl. 26. 13:52
 62/74 anonim ***** válasza:
Igen például ha olyan szögben érkezik a lövedék, hogy egyenesen csapódik neki a döntött páncélnak akkor nem sokat ér viszont ez nem minden esetben valósult meg. Amúgy igen a Párduc II-es és az E-50-es még jobban lefedte volna az MBT kategóriát(olyat is olvastam, hogy adatok alapján az E-50 lett volna az ideális harckocsi, de a Párduc is beleillik ebbe a kategóriába sőt igazából ez teremtette meg az MBT ágat. Én 20 vagyok és kb 10 éves korom óta érdekel. Mikor először láttam a Kelly Hőseit igazából akkortól kezdett főképp érdekelni a téma pláne a Tigris. Ponyvaregény Kurt Rider könyvekkel kezdtem amik hát eléggé felszínesek, de akkoriban csak arra volt pénzem meg akkor még net sem volt nekem. Ma már inkább Turcsányi és Számvéber könyvekből tájékozódom, de még van pár szerző. Énnekem nincs meg az a könyv mint neked viszont ismerősömnél olvastam elég rég és ott találtam meg szintén és ez megmaradt bennem és neten is olvastam.
2012. júl. 26. 14:09
 63/74 Jookoo ***** válasza:
78%
Én ettől a két írótól még sajnos nem olvastam és én is Kurt Riederrel kezdtem(anno a helyi Coop üzletben lehetett kemény 300 forintért hozzájutni első könyvem tőle pedig a Tigris tankról írt könyve volt). Egyébként bizonyos szempontból nem is annyira felszínes, hiszen a lényeg benne van és a téma iránt érdeklődőknek akik csak most kezdik komolyabban beleásni magukat azoknak szerintem kevés jobb könyv van,hiszen érthetőek, nem magyarázza el túl részletesen a tank felépítését(pl olyat hogy egy tank futóműve milyen rugózási rendszerrel van megoldva arról kb annyit említ meg h laprugó vagy tekercsrugó esetleg megemlíti h átfedett nagyméretű görgők, vagy pl h torziós rugózás de nem túl konkrétan).Én is csak a kb 10 ilyen témájú könyvem után tanultam meg, hogy hogyan épül föl egy tank felfüggesztése(a lerajzolásához meg még több idő kellett(hobbim egyébként az,hogy olyan tankokat próbálok tervezni melyek leginkább rendőrségi használatra lennének alkalmasak)Egyébként ha tudnál mondani pár címet ezen két írótól megköszönném,most az erdészeti nyárimeló miatt összegyűlt vagy 5-6 könyvre elegendő pénz. Egyébként a repülés iránt is érdeklődsz?Vagy csak a harckocsik? Mert a repülésmánia drágább dolog(IL-2 összes része botkormánnyal,pedállal,gázkarral elég húzós)
2012. júl. 26. 14:38
 64/74 anonim ***** válasza:

Ja kezdőknek jók a Kurt Rider könyvek viszont ferdítés is van benne azzal meg vigyázni kell mert megtévesztő lehet. Turcsányi Károly nehéz harckocsik könyvét azt már linkeltem keresd vissza. Nagyon jó könyv(bár itt is nem egyszer a szovjetek oldalára billen a mérleg) viszont nem árt más könyvekből is tájékozódni. Számvéber inkább a harci cselekményekkel foglalkozik semmint a tankok felépítésével viszont itt meg azt lehet megtudni részeletesen, hogy az adott tank, hogy szerepelt harc közben(bár nemcsak a tankokról van leírás hanem vegyesen légierő, gyalogság..stb)Neten el is lehet olvasni pár könyvét: [link]

Engem igazából minden érdekel harckocsiktól kezdve a gyalogságon át a repülőkig és a haditengerészetig vegyesen szoktam olvasni. I.VH-tól napjainkig viszont elsődleges témaköröm amit kedvelek a II.VH-s páncélosok. Tervezgetni én nem tudok mert nem tudok jól rajzolni én inkább csak nézni szoktam a vázlatokat. Viszont makettezni szeretek igaz nincs sok.

2012. júl. 26. 14:46
 65/74 anonim ***** válasza:

Látom a link nem működik talán ez: [link]

Csak a keresőben a szerzőhöz írd be, hogy Számvéber Norbert és keress rá.

2012. júl. 26. 14:49
 66/74 Jookoo ***** válasza:
78%
Kösz a linkeket,elolvasom amit lehet,csak most készülök valami II. világháborús haditechnikai portált nyitni,mert ami van abból sok inkább csak az ismertebb járműveket és fegyvereket mutatja be pedig az olyanokat is be kéne szerintem mint pl az EMP-44 vagy a kísérleti harckocsik, vagy az állítólagos német csészealjak(Haunebu,Vril sorozat). Egyébként WoT-on játszol? és ha igen mi a véleményed róla?(Kíváncsi vagyok egyezik e a véleményünk róla)
2012. júl. 26. 14:56
 67/74 anonim ***** válasza:
Igen játszom vele. Szerintem nem rossz játék, de sokan azt hiszik, hogy ez szimulátor pedig semmi köze hozzá mert ez MMO. Néhány esetben nem tükrözi a valóságot viszont ez nem is baj mert ugye ha totál valósághű lenne akkor szintek közt is nagy különbségek lennének. Így viszont van némi egyensúly legalább.
2012. júl. 26. 15:35
 68/74 Jookoo ***** válasza:
100%
Nekem is kb ez a véleményem,de szerintem arra azért ügyelhettek volna,hogy valamiképp megpróbálják a tankokat úgy betenni,hogy ne lehessen őket olyan tárgyakkal felszerelni amiket a valóságban maximum elég látványos módosításokkal hajthattak csak végre.Nekem főleg a kínaiak betétele verte ki a biztosítékot.Nem értem ki közül a II.világháborús nemzetekhez.(Igaz hogy japánnal háborúztak de hát mégsem olyan tankokkal :D)
2012. júl. 26. 15:57
 69/74 anonim ***** válasza:
A Type 59 tényleg bosszantó volt főleg "hordákban", de végül is passzol a játékhoz mert ugye a WoT a II.VH előtti, alatti és röviddel utáni tankokból épül fel. Azok a módosítások meg sztem kelletek a játék kiegyensúlyozása miatt.
2012. júl. 26. 16:06
 70/74 anonim ***** válasza:
Én személy szerint a japán ágra lennék nagyon kíváncsi és természetesen annak is örülnék ha hazai gépek is bekerülnének :)
2012. júl. 26. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!