Milyen volt a tigris 2-es tank?
Imádom az ilyen vitákat "szakértők" "TV.ben mondják" "neten mondják".Elég az adatokat összehasonlítani.
Megbízhatóság:a Tigris és a Királytigris is elég megbízhatatlan volt főleg a kor közepes harckocsijaihoz mérten.Ellenben a párduc bár kurszknál leszerepelt később eredményes tank lett aminek komoly oka volt megbízhatósága is!.
Páncélzat:Bár a Tigris oldala és háta is jóval páncélozottabb mint a párducé,frontpáncélja azonban a Párducnak jobb hisz döntött.A királytigris más tészta annak vaskosabb a páncélja és döntött is de meg is van az ára.
Ár:A tigris és a Királytigris horribilis összegekbe kerültek,ellenben egy Párduc ár a közhiedelemmel ellentétben csak minimálisan haladta meg egy Panzer IV-es árát ahhoz képest, hogy a Panzer IV kb 20 tonnával könyebb.Tehát a párduc itt is diadalmaskodik.
Fegyverzet:A párduc ágyúja bár nem volt oly legendás mint a Tigris és Kiráyltigris fegyvere,de könnyebb,kisebb,gyorsabb volt és páncéltörő erő tekintetében majdnem egyezett a Tiger I ágyújával.A Tiger II ágyúja a háború legerősebb ágyújaként van számon tartva,de a párduc ágyúja is képes volt megfelelő lőszerrel szemből kilőni az ellenfél legerősebb tankját a JSZ-2-est(elméletileg ez volt a legerősebb németek ellen harcoló tank,persze van aki mást mond),tehát elégséges volt bőven a 75mm-es ágyú is.
Ászok és hírnév:Fontos szempont,főleg,hogy itt a Tiger és Tiger II magasan győz.A legnagyobb ászok Tiger I-essel harcoltak,tehát rossz tanknak semmiképp sem nevezhető.(Pedig a TV-s és a netes "szakértők" ;) hányszor megtették már).Továbbá a Tigris család legendája máig él és veteránok közt közismert kifejezés a Tigris-vész és Tigris-kór kifejezés.Ez azonban nem segít sokat a Tigrisen ugyanis a statisztikák szerint a leghatékonyabb páncélos a német oldalon a StuG III volt.
Tehát vitázhatunk arról,melyik a jobb tank,de minden jel szerint a Párduc az és ha valaki játszott már tank szimulátorral(Nem a WoT-nak semmi köze a szimulációhoz mielőtt páran beköpnék) tudhatja, hogy miért jobb.
Ja és a WoT-al nincs semmi bajom csak unom,hogy minden fórumon az alapján ítélkeznek.
Ja és bocsáss meg kérdező de több hiba is van érvelésedben.Írtad,hogy azok is állították,hogy jobb volt akik vezették.
Pont ez az egyik baj.Ha utánaolvasol láthatod,hogy több könyveben is megemlítik,hogy a Tigrist és a Párducot vezető katonák közt olyan versengés volt és olyan ellenségeskedés is előfordult akár a Wermacht és a Waffen SS közt.Továbbá akik vezették nem igazán tudták, mennyibe kerül a jármű amiben ülnek,sem azt, hogy a vetélytárs Párducok milyen eredményeket érnek el.
Másik dolog NGC szakértői XD nagyon hitelesek.Már bocs de például nem is olyan régen volt Himmlerről egy dokfilm.Elmondtak pár dolgot.Az egy dolog,hogy már a hivatalos újságokban,neten(pl BBC history)közölt leírásban is sántított Himmlerrel kapcsolatban egy dolog,de az meg másik dolog,hogy egy régebbi műsorban teljesen másként mutatták be ugyanezen csatornán,és a Himmlerről szóló többszáz oldalas könyv is teljesen mást mond.Persze Himmler más,de ha gondolod elküldöm azon könyvek címét melyekben összehasonlítják e két tankot,vagy külön külön mutatják be és elolvashatod őket.Egyébként meg nem a Tigris vette fel a versenyt az orosz és amerikai tankokkal,hanem pont a szövetségesek igyekeztek olyan tankokat építeni amiknek van egyáltalán esélyük a Tigris és Párduc ellen.Egyébként meg szerintem ezen két tankkal simán versenyre kel a Panzer IV is.
Én nemmondtam hogy a wot alapján ítéltem meg a két tankot, sőt a szakértők sem ezt tették ! Mind mondtam, a szakértők egybehangzó véleménye szerint, akikbe beletartozik tudósokon kívül harckocsivezető is, akik ráadásúl ezeket vezették is a háborúban egyértelműen a tigrisek mellett tették le a voksot, a párduc soha sehol sem még csak szóba sem került, amikor a világháború legjobb harckocsijáról esett szó.
Mindenhól egyértelműen a tigris győzött. Én nem értékellek le titeket, de most ezek után jönnek ilyen laikusok és azt mondják hogy így meg úgy, szóval ezt ti is érzitek hogy kevés.
A tigris 2-eset kellene összehasonlítani a szovjet és amerikai vetélytársakkal.
Tehát utolsó akkor azt mondod hogy ez a tank csöve a legerősebb volt és páncélja is, akkor annak ellenére, hogy drága volt, elméletben ha eleget gyártottak volna le tudták volna győzni a szovjet és amerikai tankokat, tehát jobb volt náluk. Akkor valóban a tigrisek voltak a legjobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!