Oroszországnak vagy Kínának fejlettebb a hadserege és a fegyverei?
Figyelt kérdés
2009. jún. 14. 10:43
71/77 anonim válasza:
De én lehet túloztam de erre céloztam érted? De hiába vagyok orosz nem néztem le németeket.Csak szerintem túl jó lehetőségeik voltak amit elszúrtak...A német hadsereg a 2. világháborúba ritka jó volt!Krvajol megvolt szervezve krvajo fegyverekkel csak mondom hogy oroszok ellen ez nemvolt elég!Es soha nemislesz!Nem lehetnek mindenbe jók se németek se az oroszok!
72/77 anonim válasza:
Hát eléggé érthetetlenül mondtad eddig....
Hát most biztos erősebbek az oroszok.
73/77 anonim válasza:
Mindigis azok voltak mindenk abba bukott bele hogy velük újatt húzott!De neked magyarázhatom ugyse ismered történelmüket csak annyit tudsz hogy hideg van ott...
74/77 anonim válasza:
Egyértelmű hogy Oroszországnak van a fejlettebb fegyverzete mert Kínnak még a Szovjet időkből vannak fegyvereik,Oroszországnak pedig már 5. generációs harckocsijuk is van.
75/77 anonim válasza:
Kína oroszoktol szerzi fegyvereit szóval nemis kérdés..
76/77 anonim válasza:
Olvasom a válaszokat de sok mindent elfelejtetek. Olvastam olyat hogy ott van az oroszoknak a specznaz. Ez igaz de míg a szovjet időkben ez egy 350 ezer fős egység volt most már csak 100 ezer fős. Amerikának meg ott van a 200 ezres tengerészgyalogsága ami egy elit egységük. És még a Rangerekről meg az egyéb elit alakulatokról nem is beszéltem. Mindegyik elit alakulatuk minimum 5000 emberből áll és minden haderőnemnek minimum 5 elit alakulata van. A tengerészgyalogosok amerikában szintén használnak logarlécet számoláshoz, és a többi elit alakulat is. Csak az átlagos katonák azok akik nem tudnak logarléccel számolni. Az amerikai haditengerészeket pedig megtanítják szeksztáns (ha jól írtam a nevét) használatára. Még valami ne keverjétek össze a mindenki által elérhető GPS-T a katonai GPS hálozattal mert az amerikai haderő külön védet GPS rendszert használ. De van belső kommunikációs hálozatt stb. A Brit Nelson Admirális azt mondta hogy:" Az az ország amely a tengerek úra az a világ úra." És neki igaza volt. A Föld felszínének 70%-a víz. Nagyon fontos a tengereken való kereskedelem, a tengeri halászat stb. Minden közép és nagyhatalom hordozókat épít. Mert látják hogy Amerika úralja a földet jelenleg és Amerika ezt a hordozóknak köszönheti. Amerika már a hatodik generációs vadászgépek első prototipusát építi és már létezik a 7 generációs vadászgép tervei igaz egyenlőre csak számítogépen. Kína és Oroszország még az 5. generációs vadászgépeket fejlesztik amerikának már van ilyen vadászgépe, a többinek csak lesz. Amerika azért is erős mert egybemosodottak a haderőnemek. Pl.: nincs külön légierő hiszen van úgyan légierő, de van szárazföldi, haditengerészeti, tengerészgyalogos légierő De a parti őrségnek, és a CIA-nak is van saját légi egységei. Amerika már fejleszti az új B52-es méretű lopakodó bombázót. Amerikának mindenhol vannak támaszpontjai amit Oroszország nem mondhat el. Amerika körbevette Oroszországot, és Kínát is. Amerika NATO tag ami egy háború esetén nagy segítség neki. Amerika mérete majdnem akkora mint Európa. Amerikának van minden nyersanyagból elég. Nem kell nekik az Orosz nyersanyag, csak azért vásárolnak mert azt a taktikát követik hogy amíg másoknak van addig vesszük a nyersanyagot, hisz mi határozzuk meg az árait a nyersanyagoknak, és ha már másoknak nincs akkor használjuk a miénket. Amerikának ott van a Mexikói-öbölben lévő kőolaj, Kaliforniában is van, Texasban is van, Alaszkában is van. Igazából az olaj vásárlás és az olaj miatti háború csak stratégiai taktika. Európa már más kérdés. Németország és attól keletre minden ország függ az orosz kőolajtól, de Németország és attól nyugatra már más a helyzet. Ott az Északi-Tengeri kőolaj. És tudnak kőolajat venni az Arab világból, és Észak-Afrikából. Bár Nyugat-Európában is problémát jelentene ha Oroszország nem adna olajat, de ők megtudnák oldani máskép is. Oroszország és az USA soha nem fog mindenben egyet érteni ez tény. De azért nem olyan mértékű a szemben állás. Ott a NATO Partnerségi Program amelynek Oroszország is tagja. Volt már NATO-Orosz csúcs is. Oroszország tagja a Fekete-tengeri biztonsági szövetségnek ami egy haditengerészeti együtmükődés Oroszország, Ukrajna (nem NATO tagok) és Románia, Bulgária, Törökország között (NATO tagok). Francia hordozókat vesz Oroszország, és Francia teknika is van a SZU-33-as vadászgépekben, valamint a JAK-130-as gyakorló vadászgépekben. Amerikai B52-esk mentek baráti látogatásra Oroszországba, és TU-95-ös Orosz bombázok mentek Amerikába baráti látogatásra. Ilyen kapcsolat nincs Kína és az USA között, és nincs Kína és a NATO között. Ellentétek lesznek, de nem súlyosak. Egyépként senki nem tudja hogy mit fejleszt az USA a Nevadai sivatagban. Szibériában nincs semmi, csak erdő. Az ipar ott van ahol emberek. Azon belül is ott ahol sok ember él. Szibériának csak a déli részén vannak nagy városok. Az ipar Oroszországnak csak az Európai részen olyan tevékeny. Bár hadi üzem szibériában is van de csak a déli részen. Amerika tud a hidegben harcolni hiszen ott van neki Alaszka. Minden haderőnemnek vannak ott alakulatai, azért hogy gyakorolják a hidegben való harcot. Tehát nem járnának úgy mint a Németek a II. vh-ban. Kína és Oroszország nem működik annyira együtt mint gondolják. Oroszország nem hajlandó eladni az új SZU-33-as terveit Kínának. Kína területi követelése a Japánul Szenkakunak nevezet szigetek, a Dél-Kínai szigetek, Tajvan szigete, és Szibéria. Egyépként Szibéria miatt már volt háború Kína és a SZU között még MAO ideje alatt. Erről kevesen tudnak. Japán és Oroszországnak van egymással határvitája és ennek ellenére megegyeztek hogy közösen tárgyalnak arról hogy hogyan tudhatnák közösen csökkenteni a Kínai haditengerészet hatását Ázsiában. Oroszország lakossága 150 millió fő. Az USA lakossága 300 millió fő. Tehát Amerika több katonát tudd kiállítani mint Oroszország. Az USA gazdagabb és ezért jobban tud fegyverkezni. A SZU lakossága 300 millió volt Oroszországé a fele. Az arány hasonló volt 1940-ben. Tehát a mai Oroszország nem lenne képes legyőzni a Hitleri Németországot. Ne felejtsük el hogy Sztálin pont a Német támadás előtt végzett tisztogatást a tábornokok között, ez a háborút is befolyásolta.
77/77 szukits123 válasza:
Az utolso válaszolo volt az egyetlen aki értelmesen válaszolt!
A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat o pedig egy kretén olvastam máshol a válaszait is egy elfogult kis gyeremek ostoba vágyálmokkal bele se mere gondolni ha ilyeneket kiengednek a levegore mit tennének . Spetnazba milyen állatokat nevelenek szerinte ez a férfivá vállás és o is az akar lenni szoval 15-16 és kozott lehet csak remélni velem hogy valaha eljutt egy csepnyi értelem abba amogyoroba ami az agya helyén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!