Németországnak vagy Oroszországnak van ütőképesebb hadereje?
természetesen oroszország. mindig is az egyik világhatalom volt és az is marad.
németország csak egy borsószem a világban, csakúgy, mint mi.
-Németországnak szerintem logisztikában jobbak az expedíciós képességei, de az orosz hadsereg k*rvasokan van. Oroszországot elég nehéz lenne bevenni még ma is. De Németországot is, mert ők a NATO része
-Németországnak összességében jobbak a vadászgépei, ellenben Oroszország stratégiai bombázók tömegével rendelkezik, ami Németországnak nincs.
-Németországban folyamatosan állítják rendszerbe az Eurocopter Tiger harcihelikoptert, de ebből nincs túl sok, ellenben Oroszországban tömegével vannak még Mi-24-esek, plusz még van egy pár Mi-28 Havok, Ka-50/52 Hokum/Black Shark.
-Oroszország rendelkezik atom-tengeralattjáróval, egy repülőgéphordozóval, cirkálók, csatacirkálók, fregattok tucatjaival. Németország kézifegyverei modernebbek, Oroszországé nagyobb tűzerejűek és megbízhatóak. Tankokból Németországnak már csak néhány száz van, de azok nagyon fejlettek. Oroszországnak sokezer elavult T-62, T-72 mellett van sokszáz fejlett T-80U, T-90 harckocsija.
És még egy szempont: A német fegyverek némelyike tud orosz lőszerre/üzemanyaggal működni (NDK-s hagyaték). Pl. A G36-ra felszerelhető az AK-74 bajonettje, vagy az Ozelot légvédelmi páncélosra Iglát is lehet szerelni.
Szerintem az oroszok, mert marhasokan vannak. Meg amit még leírt a 11:14-es.
Lehet, hogy a németek fejlettek, de oroszoknak sok tankjuk meg bombájuk van. Én nem kezdenék velük!
Eléggé faramuci módon van feltéve a kérdés, - mert viszonyítási szempontok nélküli.
Lehet úgy is szemlélni a kérdésre válaszolás szempontjait, hogy az összes haderőnemet, anyagi, technikai, emberanyagbeli lehetőséget górcső alá vesszük.
Lehet úgy is véleményt formálni, hogy csak azokat a fegyvernemeket vetjük össze - ugyanolyan kezelői, harcoló létszám figyelembevételével, - amelyekkel mind a kettő hatalom rendelkezik.
Figyelembe lehet venni, - ahogy figyelmen kívül is lehet hagyni, - az említett hatalmak katonai-, gazdasági szövetség-hátterét...
Szerintem nem sportszerű a német "precíziós" szemléletet mellé állítani Oroszország azon képességével, hogy két utántöltéssel körbe tudják repülni Oroszországot stratégiai bombázóval, vagy képesek "elengedni" egy 3000 (!) km hatósugarú, atomtöltettel "felturbózott" robotrepülőt a nap bármelyik szakában...
Utóbbiak ismeretében Oroszország a "befutó", - de sok egyéb szempont alapján a német "precíziós" technika, a szövetségi háttérrel támogatottság a "nyerő".
Meglepő, hogy ilyen kérdéseken filozófálnak emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!