Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Oroszországnak vagy Kínának...

Oroszországnak vagy Kínának fejlettebb a hadserege és a fegyverei?

Figyelt kérdés
2009. jún. 14. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
Én hiába utálom németeket elismerem őket hogy mennyire civilizált,kúltúrált,okos nép stb...De akkoris beképzelt csicskák akiknek csak szájuk jár főleg a milett volna ha szöveg.Meg a -40 fok győzött nem Szovjetek.Mikor őket is ugyan úgy érintett mindez.Csak arra akarok célozni végül hogy a katonák mennyire szívósan és brutálisan keményen verték vissa németeket el kell fogadni.Berlint nem védték oan sokáig mint bármeik Szovjet várost.
2010. szept. 4. 16:50
 52/77 anonim ***** válasza:

„Több veszteséget mert a németek nagyon sok falut gyujtottak fel és nagyon sok nyugdíjast és gyereket öltek meg!Nem pedig katonai veszteség!“

Tévedsz, a katonai veszteségük is sokkal nagyobb volt. Nézzél csak utána.

“A németek Hitler több mint 15 évet készült rá előte kitervelte roahdt sok fegyverük lőszerük volt tankok mindne kézpeték őket éveken át.”

Hitler 1933-ban került hatalomra, szóval nem igazán értem h készülhetett 15 éve a háborúra. És megint tévedsz, a SZU megtámadásakor az erőviszonyok a következők voltak:

németek: 3.9 million soldiers (including reserve), 3600 tanks,4389 aircraft

szovjetek: 3.2 million initial soldiers (later 5 million more), 12000-15000 tanks, 35000-40000 aircraft (11,357 combat ready)

A németek csupán minimális emberfölényben voltak, amit hamar el is veszítettek, a szovjetek viszont már a kezdetektől fogva sokszoros túlerőben voltak repülőgépek, tankok terén.

“Fegyver is alig voltak élelemről ne is bezséljünk mezítláb egyenruha nélkül harcoltak amivel cska lehet és áldozták életüket.”

Ez amit leírtál, inkább a németekről mondható el, pl. Sztálingrádban. Mégegyszer mondom, a keleti fronton a németek voltak azok, akik szűkében voltak a hadianyagnak.

“A németek igenis befostak tőlük de nagyon!”

Ostoba vagy.

“Nézd csak manapság még USA se merne velük újat húzni”

Azért, mert nem akar. Amúgy USA hadserege összehasonlíthatatlanul erősebb a mai orosz hadseregnél.

“Egyébkét én félig orosz vagyok azért védem őket”

Na látod, te is bevallod, hogy csupán érzelmi alapon támogatod az oroszokat, és igazából fingod nincs a második világháborúról.

2010. szept. 4. 18:12
 53/77 anonim ***** válasza:

Nem válaszoltál arra hogy miért vagy k*cs*g német?Amugy emberfölényre gondoltam a katonákról beszéltem végig hogy szívósan védekeztek 1 szót nem szóltam tudom hogy a német fegyverek tankok meg repülőgépek sokkal jobbak voltak és simán kilőtték az orosz tankokat...De pár nap alatt nem igazén lehetne gyártani Tigris tankot :O -.-

Amugy hidd el technikába marad csak alul ma USA-tol Oroszország és már lassan abban se szval...

2010. szept. 4. 19:15
 54/77 anonim ***** válasza:
Nagyon félreértettél engem.Nem azt mondtam hogy a hadsereg votl jobb hanem magukat a katonákat dícsértek mert szerintem szép volt nagyon amit csináltak.Az más hogy annyi idő alatt nem tudtak olyan profi technologiát csiálni mint hitler mondjuk akkor 8 év alatt.De előtte is már komolyan foglalkoztak vele egyébként.De akkoris hatalmas fölény a 8 év mint a pár nap vagy hét.
2010. szept. 4. 19:17
 55/77 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nemtudok akkor pár adatot de azt biztosan tudom mutatták 1 adáson hogy milyen brutális dolgokat csináltak a szovjet katonák a németek katonákkal hogy aki csak végignézte azt is kezelni kellet.Meg sokan bevallották hogy menekültek a félelemtől és vannak felvételek is ahogy az idegbeteg orosz katonák ordibálva lerohanták németek csak bújtak el ahogy tudtak...
2010. szept. 4. 19:22
 56/77 anonim ***** válasza:

l, az orosz alakulatok ellenállása sokkal keményebb volt, mint amire a németek számítottak, és mint amit az európai hadjáratokban tapasztaltak. A szovjet katonák gyakran bekerítve sem adták meg magukat, az utolsó töltényig folytatták a harcot, vagy megpróbáltak fegyveresen kitörni a bekerítésből. A breszti erődöt például a körülzárt határőr csapatok több mint egy hónapig, július végéig védték.

Erre céloztam ezek már nem az én szavaim wikipediarol szedtem neked

2010. szept. 4. 19:33
 57/77 anonim ***** válasza:

Te most komolyan azzal menőzöl, hogy a szovjet katonák hogyan bántak az elfogott németekkel??? Gratulálok, a hadifogoly katonák kínzásához aztán tényleg nagy bátorság kell. Lehet, hogy volt olyan német katona, aki megijedt a vodkával leitatott üvöltő oroszok támadásától, de volt olyan is, aki röhögve lekaszálta őket egy Mg-42-vel. Tudod minden ember másmilyen.

Igazából azt nem tudod felfogni, hogy attól még, h dicsőíted a szovjet oldal katonáit, attól még nem kell lenézni a németeket. Én egy pillanatig nem becsméreltem a szovjeteket. Elismerem, hogy nagyon bátran és hősiesen védekeztek Sztálingrádban, vagy Leningrádban, de amikor fordult a kocka, a németek ugyanilyen hősiességgel védték Berlint, Breslaut, vagy Königsberget. Mindkét oldalon egyszerű emberek harcoltak, nem pedig szovjet szuperhősök és német luzerek ahogy te azt elképzeled magadnak.

2010. szept. 4. 19:40
 58/77 anonim ***** válasza:
De én akkoris lúzereknek tartom németeket ennyit készültek háborúra mégis kikaptak
2010. szept. 4. 19:41
 59/77 anonim ***** válasza:
Amit a wikipédiárol másoltam neked arra egyetlen európai nép nem volt képes.Max a magyar nép van olyan kemény és szívós.De németek nem védték olyan keményen a városaikat!
2010. szept. 4. 19:53
 60/77 anonim ***** válasza:
Én meg félig német vagyok.Az oroszok annak köszönhetik a sikerüknek a felét hogy jobban hozzászoktak a hideghez,hazai terep,MEG AZ HOGY NEKIK CSAK A NÉMETEKKEL KELLETT FOGLALKOZNIUK,A NÉMETEKNEK MEG A NYUGATI FRONTRA IS és ezt ne felejtsd el!Ha a németek is csak a keleti frontra összpontosítottak volna akkor a hideg se állította volna meg őket!!
2010. szept. 4. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!