A katonaviseltek jelentős része miért állítja azt, hogy a sorkatonaság volt élete legjobb bulija?
Mert alapjában véve mi is a buli azon, hogy megalázzák meg csicskáztatják az embert, gyakorlatilag félig börtönben van?
Ami még hozzátartozik, hogy nekem a katonaviselt ismerőseim mindegyike a leszerelés után néhány hónappal kezdte el fújni ezt a "jó buli"-maszlagot. Addig azt lehetett tőlük hallani, amikor otthon voltak eltávon, hogy mekkora szívás a katonaság, meg hogy milyen baromira várják már, hogy vége legyen, illetve közvetlen a leszerelés után, hogy végre vége van.
Ez valami bizarr, visszamenőleges Stockholm-szindróma?
Azért mert vannak dolgok amiket nem fogsz tudni megérteni,ha nem csináltad,vagy nem próbáltad ki.
Ez olyan,mint hogyha életedben nem ettél volna fagyit,és azon agyalsz,hogy akik meg ettek,mi a fa$ért vannak úgy oda érte!
Hába magyarázzák el,hogy mennyire jó,meg finom,te csak nem fogod érteni hogy mitől finom.
A seregben voltak jó dolgok és nem jó dolgok.Nem mindenki egyformán élte meg,ezért lesz,aki azt fogja mondani hogy tök xar volt,de lesz,aki meg azt mondja,hogy egy élmény volt.
Nincs ebben semmi felfoghatatlan.
Én pldául jó helyen voltam és jó emberekkel kötöttem egy életreszóló barátságot.
Ők a katonatársaim.
Teljesen más,mint egy haver,egy iskolai barát,vagy egy edzőtárs stb..
Nem jobb,hanem egyszerűen más.
Balassi Bálintot köszönthetjük a vonal másik végén?
De miért kell minden háborodottnak ide beugrani? Tán van valami meghívó direkt nekik, amit csak én nem veszek észre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!