Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonaviseltek jelentős...

A katonaviseltek jelentős része miért állítja azt, hogy a sorkatonaság volt élete legjobb bulija?

Figyelt kérdés

Mert alapjában véve mi is a buli azon, hogy megalázzák meg csicskáztatják az embert, gyakorlatilag félig börtönben van?

Ami még hozzátartozik, hogy nekem a katonaviselt ismerőseim mindegyike a leszerelés után néhány hónappal kezdte el fújni ezt a "jó buli"-maszlagot. Addig azt lehetett tőlük hallani, amikor otthon voltak eltávon, hogy mekkora szívás a katonaság, meg hogy milyen baromira várják már, hogy vége legyen, illetve közvetlen a leszerelés után, hogy végre vége van.

Ez valami bizarr, visszamenőleges Stockholm-szindróma?

2022. nov. 3. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:

Van rossz és jó oldala is.

Másfél évet voltam, értelme nem sok volt, fogalmam nincs a profi honvédelemről, harcászatról, egyszer lőttünk, 3db golyót kaptunk a géppisztolyhoz.

Nálunk nem voltak durva szivatások, viszonylag jó társaság volt, vannak jó sztorik, hülyéskedtünk.

Egy csapatépítő tréninghez tudnám hasonlítani, alakultak barátságok, bajtársiasság.

Akkor nagyon utáltam ott bezárva lenni, utólag szépült kicsit, fordulópontnak lehet mondani az életemben, onnantól számítom a felnőtt életem, miután leszereltem.

2023. okt. 22. 10:58
 52/77 A kérdező kommentje:
51: És van olyan, akit ott ismertél meg, és a mai napig tartod vele a kapcsolatot?
2023. okt. 22. 11:05
 53/77 anonim ***** válasza:
76%
Nem tartok fent régi kapcsolatokat, munkából, sportból sem. 51 voltam.
2023. okt. 22. 12:10
 54/77 A kérdező kommentje:
53: Akkor azok nem voltak igazi barátságok. Alkalmi, atmeneti haverság, cimboraság volt, jó viszonyban ki tudtátok húzni a leszerelésig. De semmi több. A barátság az teljesen más.
2023. okt. 22. 12:49
 55/77 anonim ***** válasza:
Mivel a kérdésben megfogalmazott állítás nem korrelál a valósággal, így maga kérdés is értelmetlen és megválaszolhatatlan.
2023. okt. 22. 15:56
 56/77 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem igaz a kérdésben 55-ös? Akkor mindenki utálta mint a sz.rt mint kötelezőt, utána meg "dejóvótakkor". Jó volt igen, mert fiatalabb volt az ember, erre emlékszik vissza nosztalgiával mindenki. A sorkatonaság minden más egyéb szempontból szakmailag teljesen értékelhetetlen volt. Barátságok meg másutt is köttethetnek, nem kell ahhoz katonának lenni, ha meg valakinek az a nagy élmény, hogy tankot vezethetett, hát.. majd elmúlik. Fegyelmet sem tanultak ott.
2023. okt. 22. 16:05
 57/77 anonim ***** válasza:
24%

Egyáltalán NEM állítja azt a katonaviseltek jelentős része, hogy a sorkatonaság lett volna az élete legjobb bulija. Néhány szegényes életúttal rendelkező határozatlan jellemű kivétel persze akad.

2023. okt. 22. 16:20
 58/77 A kérdező kommentje:
57: Mivel én eddigi életem során jobbára olyanokkal találkoztam, akik ezt állították, így szerintem teljesen jogos, hogy magamban így általánosítok. A jobbára alatt úgy kb. 100 emberből 70-et értek.
2023. okt. 22. 16:28
 59/77 anonim ***** válasza:
100%
57-es ja hogy így értetted? No igen, a többség biztos utálta, utólag mégis többeknél megszépült emlékként jön elő. A normális gondolkodású emberek utólag is elítélik, kárhoztatják, hisz tudják, hogy semmi értelme nem volt másfél-két év elpocsékolásán kívül és most sem lenne értelme. Egynéhányan ennek ellenére hangoztatják, hogy "ráférneamaifiatalokra". De ezt csak ilyen alkoholista, sötét bunkók beszélik, rendes ember nem. Meg még néhány tizenéves húszkilós kis harcimarci, aki pléjsztésönön játszott már ilyet és milyen nagy buli lehet ez élőben. Ja, kisfiam, ja. Anyukádnak.
2023. okt. 22. 16:30
 60/77 anonim ***** válasza:

Az amit többnyire sorkatonaság címen műveltek teljesen felesleges, sőt számos ponton elítélendő...

Azonban egy néhány hónapos alapkiképzés amelynek keretében ténylegesen érdemi oktatás folyik, az ma sem lenne felesleges. Hiszen ha tanulsz valamit az sosem felesleges. Hasonló rendszerre gondolok mint amit Svájcban alkalmaznak.

2023. okt. 22. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!