Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonaviseltek jelentős...

A katonaviseltek jelentős része miért állítja azt, hogy a sorkatonaság volt élete legjobb bulija?

Figyelt kérdés

Mert alapjában véve mi is a buli azon, hogy megalázzák meg csicskáztatják az embert, gyakorlatilag félig börtönben van?

Ami még hozzátartozik, hogy nekem a katonaviselt ismerőseim mindegyike a leszerelés után néhány hónappal kezdte el fújni ezt a "jó buli"-maszlagot. Addig azt lehetett tőlük hallani, amikor otthon voltak eltávon, hogy mekkora szívás a katonaság, meg hogy milyen baromira várják már, hogy vége legyen, illetve közvetlen a leszerelés után, hogy végre vége van.

Ez valami bizarr, visszamenőleges Stockholm-szindróma?

2022. nov. 3. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
53%
Olyan bünti volt, hogy lefogtak és kanállal verték a hasad. Meg a kedvencem a habzó brómos tea volt, amitől nem állt fel egy hétig sem
2022. nov. 3. 10:26
 12/77 anonim ***** válasza:
100%
#10: A mai napig ezt csinálom :-D
2022. nov. 3. 10:39
 13/77 anonim ***** válasza:
88%
#12jó meló ott ne hagyd XDDD
2022. nov. 3. 10:45
 14/77 A kérdező kommentje:
A másik meg, hogyha a katonaság egy buli volt, akkor miért mondják azt, hogy ott fegyelmet tanult az ember? Tudtommal buliban az emberek buliznak, nem fegyelmet tanulnak. Kissé paradoxonális.
2022. nov. 3. 10:48
 15/77 anonim ***** válasza:
87%
Én két évet voltam, első 6 hónap szívás volt. Vagy is szokatlan volt az egész kötött dolog, mert előtte csöves voltam, ami mást jelentett a szoci rendszerbe, mint most. Később sok sok pia, cigi és megtanultam, gázolajat, malacot, tápot és ami jött lopni. A tisztek, vagy szemet hunytak, vagy benne voltak. Persze, tudni kellett mi a határ, a barátom nem akarta tudomásul venni, ezért 2 év alatt három alkalommal tudott hazajönni.
2022. nov. 3. 11:06
 16/77 anonim ***** válasza:
71%
Csak az elmebetegek mondják, hogy életük legnagyobb kalandja volt, nagyon posványos élete kell hogy legyen annak aki ezt a másfél-két év felesleges rakás sz.rt pozitívan tudja értékelni
2022. nov. 3. 12:02
 17/77 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azért hangoztatják, hogy fegyelmet meg rendet tanultál, mert azt hiszik, hogy amit a tökrészeg Kovács huszonegy János őrmester elvtárs meg a talajrészeg Balrapataki laktanyaparancsnok főelvtárs parancsba kiadott, az a rend. Azt megmondták, az meg van mondva. Dixit. Nekik biztos az volt a rend. Ennyi jutott nekik, ennyi volt az életük.
2022. nov. 3. 12:05
 18/77 anonim ***** válasza:
51%

Az alapkiképzés volt szívatósabb, de ha valaki azt letudta akkor attól függ melyik alakulathoz került. Szívatni azt szívatták aki tett is érte hogy célkeresztbe kerüljön. A többieknek ha nem első lépcsős alakulathoz került, vagy valamelyik sz.póág részhez akkor céltalan lődörgés, centivagdosás, időnként 1-1 szolgálatadással. Kellett csinálni ezt-azt, de ha összeadod akkor egy sima 8 órás munkanapon elvileg többet kellett melózni mint a napi tennivalókat letudni sorkatonaként.

A többi meg amit fent is írtak. Veled egykorú fiatalok, s bizony a kimenőkön, vagy "öregként" a kantinban bőven volt pia, cigi, meg eltávon k.rvázás. A középiskolába is tanulni jártál mégis kellemes emlékként marad vissza egy idő után.

2022. nov. 3. 12:51
 19/77 A kérdező kommentje:

18: Csakhogy a munkahelyről hazamehetsz, ha lejárt a műszakod. A katonaságnál viszont ott kellett aludnod, összezárva másokkal, elviselve ennek higiéniai és egyéb hátrányait.

És cigi, pia, billiárd, csocsó meg miegymás ide-oda, az akkor is furcsa, amikor valaki élete legeslegnagyobb bulijaként emlegeti mindezt.

2022. nov. 3. 13:54
 20/77 A kérdező kommentje:
Ja, meg nekem nem kell katonának lennem ahhoz, hogy kurvázhassak. :)
2022. nov. 3. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!