Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonaviseltek jelentős...

A katonaviseltek jelentős része miért állítja azt, hogy a sorkatonaság volt élete legjobb bulija?

Figyelt kérdés

Mert alapjában véve mi is a buli azon, hogy megalázzák meg csicskáztatják az embert, gyakorlatilag félig börtönben van?

Ami még hozzátartozik, hogy nekem a katonaviselt ismerőseim mindegyike a leszerelés után néhány hónappal kezdte el fújni ezt a "jó buli"-maszlagot. Addig azt lehetett tőlük hallani, amikor otthon voltak eltávon, hogy mekkora szívás a katonaság, meg hogy milyen baromira várják már, hogy vége legyen, illetve közvetlen a leszerelés után, hogy végre vége van.

Ez valami bizarr, visszamenőleges Stockholm-szindróma?

2022. nov. 3. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:

30: Mondjuk én ezt a bulinak titulálást leginkább olyanoktól hallottam, akik már csak 1 évet vagy 9 hónapot voltak katonák. De a lényegen nem változtat. A részleges rabság az nekem mindenképpen rossz, tartson bármeddig is.

És igen. Akik bulinak titulálták, azoknak a más egyéb témái abban merültek ki, hogy hogy dugott meg valakit, meg hogy hogy vert szét valakit.

Azon katonaviselt ismerőseim, akiknek eseménydús élete van (utazgatnak, rendezvényekre járnak stb.), csak ritkán hozzák szóba a katonaságot. Ha igen, akkor is legpozitívabban úgy, hogy egy kényszerű rossz volt, amit kiálltak.

2022. nov. 6. 11:06
 32/76 anonim ***** válasza:
21%
Mert annál jobb dolog egy emberrel nem történhet.
2023. febr. 3. 18:43
 33/76 anonim ***** válasza:
35%

"soha nem számoltak be csicskáztatásról meg megaláztatásról."

Mert ilyesmi nem történhettett. Ott sokkal szigorúbban vették az ilyesmit mint a civil életben. Civilben minimum fizikailag bántalmaznod kell az illetőt ahhoz hogy lecsukjanak. Van mikor ez sem elég, súlyosnak kell lennie. Ott meg szóbeli megalázásért is azonnal futkosó volt. Fizikai bantalmazásért Csillag börtön és jóval több év mint egy civilnek.

2023. febr. 3. 18:56
 34/76 A kérdező kommentje:

Aham. Tehát akkor például a fogkevéfel való padló felmosatás csak kitaláció? Meg a borotválkozó kopasz ordítva sürgetése, hogy a végén szerencsétlen már teljesen összevagdalta magát idegességében? Vagy a nadrágzseb bevarratása, csak mert zsebrerakta a kezét? És öngyilkos sem próbált soha senki lenni?

Még a végén nehogymár azt akarjátok beadni, hogy a katonaságban családias harmónia volt, és mindenki szerette egymást. 😮

2023. febr. 3. 19:34
 35/76 anonim ***** válasza:
94%
33-as te nem voltál sorkatona vagy te voltál a laktanyaparancsnok, azért hazudsz ekkorát.
2023. febr. 4. 20:15
 36/76 anonim ***** válasza:
4%
Kérdező. Az írásodból látszik hogy nem voltál katona, azért írsz ennyi baromságot. Én voltam katona, nem szerettem de semmi ilyen megaláztatásról nem tudok.....Te a mende-mondákból indulsz kiés mivel nem tudsz semmit erről el is hiszed! :-D
2023. febr. 9. 13:43
 37/76 A kérdező kommentje:
36: Nem mendemonda, ismerősök és rokonok mesélték, mint megtapasztalt, illetve általuk csinált dolgokat.
2023. febr. 9. 13:45
 38/76 anonim ***** válasza:
0%
És te természetesen elhiszed ezt.... Mert te mivel nem voltál katona, nem tudsz erről semmit. ...Nyugodj meg, semmi ilyesmi nem történt, de hidj amit akarsz, mivel te már sose leszel katona, ettől nem kell paráznod... :-D
2023. febr. 9. 13:50
 39/76 A kérdező kommentje:

38: Ja persze, nyilván csak kitalálták. Amikor unokatesóm dicsekedett avval, hogy amikor őrmester lett, hogyan szívatta a kopaszokat (a zsebbevarratást is tőle hallottam), nyilván ő is csak kamuzott.

A katonaságban nyilván béke volt, és mindenki szeretett mindenkit.

2023. febr. 9. 14:06
 40/76 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hagyjad, biztos ő volt a részeges laktanyaparancsnok vagy őrmester, aztán berúgva mindig aludt valahol, persze hogy nem emlékszik semmire. Az ilyen még azt is letagadja, hogy ott masszív alkoholizálás folyt vagy hogy büntették azt bármivel is.
2023. febr. 9. 14:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!