Miért állítják azt egyesek, hogy a sorkatonaság rendre és fegyelemre nevelte az embereket, mikor ez konkrétan egyáltalán nem igaz?
Lehet benne valami,. habár érdekes, hogy az idősebb generáció azon tagjai heppelnek ezzel, akik annak idején valószínűleg a legszadistább szívatók közé tartoztak.
Másik pedig, hogy nekem Mezőtúron a 1997-2001 közötti diákévek felértek egy sorkatonasággal.
Én nem voltam katona, be akartak sorozni 2001-ben, de el tudtam intézni, hogy véglegesen alkalmatlannak nyilvánítsanak.
Akiket ismertem és voltak katonák, azok a legjobb esetben ugyanolyanok maradtak, mint előtte, de pozitív irányba senki nem változott. Volt aki link volt, és még linkebb lett (meg úgy egy 10-essel kövérebb). Volt aki előtte normális konszolidált volt, és utána is az maradt. Aki előtte keményítős bunkó volt (akivel az iskolában is magatartásproblémák voltak) az utána is az maradt, sőt büszkélkedett avval, hogy odabent hogyan szopatta szét a kopaszokat.
"Aki előtte keményítős bunkó volt az utána is az maradt, sőt büszkélkedett avval, hogy odabent hogyan szopatta szét a kopaszokat."
Az ilyet nagyjából agyon kéne verni, senkinek se hiányozna ilyen aljadék nem is ember.
A sereg nem tudja pótolni amit előtte a szülők, iskola 18-20 éven át elmulasztott. Amíg "bent" van addig rend és fegyelem van, az önálló felelősség, a tetteknek következménye elve érvényesül. Eltérő ebből leszerelés után ki mit hasznosít, mennyi tapad meg belőle rajta.
Ettől persze a sorkatonai szolgálat alatt még bőven volt piálás, cigizés, k.rvázás 😂
"Amíg "bent" van addig rend és fegyelem van"
Értelmetlen, idióta parancsok feltétel nélküli teljesítése rohadtul nem egyenlő a renddel és a fegyelemmel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!