Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonaviseltek jelentős...

A katonaviseltek jelentős része miért állítja azt, hogy a sorkatonaság volt élete legjobb bulija?

Figyelt kérdés

Mert alapjában véve mi is a buli azon, hogy megalázzák meg csicskáztatják az embert, gyakorlatilag félig börtönben van?

Ami még hozzátartozik, hogy nekem a katonaviselt ismerőseim mindegyike a leszerelés után néhány hónappal kezdte el fújni ezt a "jó buli"-maszlagot. Addig azt lehetett tőlük hallani, amikor otthon voltak eltávon, hogy mekkora szívás a katonaság, meg hogy milyen baromira várják már, hogy vége legyen, illetve közvetlen a leszerelés után, hogy végre vége van.

Ez valami bizarr, visszamenőleges Stockholm-szindróma?

2022. nov. 3. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező ez így van, se piáláshoz, se qrvázáshoz nem kell katonának lenni, normális ember ugyanúgy elérheti ezeket. Meg mit lessem ott idegen emberek pofáját, meg mit aludjak együtt velük. De a lapos sivár célnélküli életet biztos feldobja mindez, meg van olyan perverz aki egyenruhára veri. Na ezeknek biztos bejött a katonásdi bohóckodás.
2022. nov. 3. 14:00
 22/76 anonim ***** válasza:
100%
#18-19 sok embernek 18 évesen a család felügyelő szeme által kiszabadulva viszont más volt a helyzet
2022. nov. 3. 15:41
 23/76 anonim ***** válasza:
100%

Férjem is mesél róla néha. Soha nem csicskáztatták (ő elektrotechnikus amúgy), első körben a lokátorosokhoz tették, (lehet, hogy nem jól jegyeztem meg), tanterem, morzézni kellett, meg ilyenek, rendesen tanultak, mint suliban. Jól ment neki (túl jól), és amikor megtudta, hogy ha így szerel le, akkor x évig nem mehet külföldre (még Csehszlovákiába sem), akkor hirtelen "romlani kezdett" a hallása.

Utána hadtáposnak (pontosabban élelmiszer raktárosnak) tették, egy csomót csencselt a konzervekkel, csokikkal. Amíg a körletét kiképzéssel csesztették, ő "raktárat takarítva" aludt egy ponyván a raktárban.

Nem azt mondja, hogy élete 2 legjobb éve volt, de nem lett belőle lelki traumája. (Munkahely megvárta, visszavették utána, hát ennyi volt.) Mindez 70-es években.

2022. nov. 3. 16:36
 24/76 anonim ***** válasza:
92%
Mert 60-70 évesen már csak a jóra emlékszik az ember. Mi lehet olyan nagy kaland abban, hogy alkoholista ht-k ugráltatnak,meg körletet takarítasz?
2022. nov. 3. 17:54
 25/76 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem ez tök változó, hogy ki hogyan éli meg. Egy extrovertált partiarcnak, főleg ha véletlen jófejekkel van összezárva, biztosan jó buli. Ugyanígy jó "buli" annak, aki imádja a fegyelmet és szeret vezényszóra lépkedni (elég sok ilyen van).

Akinek lételeme, hogy egyedül legyen, az meg beleőrül. Ugyanígy nem jó buli a hierarchia alján álló szerencsétleneknek, akiket minden genyó megtalál, hogy szívasson.

Mondjuk én még egyetlen pasimtól se hallottam, hogy élete legjobb bulija lett volna, legfeljebb azt, hogy nem volt rossz, meg jó volt a hangulat, meg sokat röhögtek. De jellemzően a legtöbben elpazarolt 1-2 évként emlékeznek rá.

2022. nov. 4. 16:49
 26/76 anonim ***** válasza:
100%
Én 95-ben voltam katona. Egy évet. Akkor ez volt a "penzum" . Nem csisckáztattak, akkor már azért szerintem más szelek kezdtek fújni. Értelme nem sok volt, nem tanultam meg semmit, nem lettem "férfibb" tőle. De nem is volt trauma..Kölyök voltam, eltelt az egy év, oszt ennyi. Se buli nem vot, se trauma.
2022. nov. 4. 17:23
 27/76 anonim ***** válasza:
91%

"jó "buli" annak, aki imádja a fegyelmet és szeret vezényszóra lépkedni (elég sok ilyen van)"

"Őszintén" gratulálok hozzá, ha valaki tényleg önmagától képes ilyen lenni és ezt élvezni

2022. nov. 4. 19:39
 28/76 anonim ***** válasza:
100%
Csak a kiégett, lecsúszott, alkeszek szerint volt jó buli,mert nekik ez a legnagyobb teljesítményük az életben. A honvédségnél öreg katonaként kaptak egy kis hatalmat, szivathatták a kopaszokat olyanokat is akik a civil életben 100x többet értek el mint ők. Most meg büszkén mesélik a betonkeverő mellett két lapátolás között, vagy a kocsmában, hogy bezzeg ők mekkora királyok mert voltak sorkatonák.
2022. nov. 6. 09:54
 29/76 A kérdező kommentje:
28: Valóban. Ahogy emlékszem, ezt leginkább olyan emberektől hallottam, akiknek a megyehatár elhagyása is eseményszámba megy.
2022. nov. 6. 10:24
 30/76 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan kijelenthető, hogy aki ezt utólag jó bulinak tartja, az semmire sem vitte az életben, lecsúszott alkoholista vagy hajléktalan lett. A mai hivatásos honvédségbe közülük egy se férne be. Normális embertől még nem hallottam hogy akár akkor is nagyon tetszett volna neki, utólag is megátkozták azt a másfél-két vagy három évet.
2022. nov. 6. 10:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!